Παρέμβαση Δημήτρη Μούρτζη για την υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας. Υπόμνημα θα καταθέσει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

img_20210528_102631_1.jpg
 
Παρέμβαση σχετικά με την υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, μετά και από τις δηλώσεις που έκανε στο Aegina Portal ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, μετά τις οποίες ακολούθησε νεότερο δημοσίευμα, έκανε ο τέως δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 28 Μαΐου. Ο κ. Μούτζης χαρακτήρισε το θέμα σοβαρό και ανάμεσα σε άλλα είπε ότι:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις Δημήτρη Μούρτζη και Γιάννη Ζορμπά.



"Είδα με πολύ ανησυχία μία συνέντευξη που έχει δώσει ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και δεν είναι η αφορμή αυτό, ζούμε δύσκολες εποχές και δύσκολες καταστάσεις. Είδατε τι έγινε απέναντί μας στα Γεράνια. Επειδή το πρόβλημα της Αίγινας είναι πάρα πολύ και είναι διαχρονικό, δεν δημιουργήθηκε τώρα, πρέπει να διαφυλάξουμε οπωσδήποτε, να προστατέψουμε θα έλεγα το δάσος, τα λίγα δάση που έχουμε ή τα πολλά ή τα πολλά δάση που έχουμε, γιατί η βόρεια πλευρά της Αίγινας είναι δασική περιοχή. Πρέπει οπωσδήποτε να πιέσουμε για να αποσταλεί σωστό προσωπικό για τη στελέχωση του Κλιμακίου και να υπάρχουν και τα ανάλογα μηχανήματα".
 
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα του Aegina Portal.
 
Απαντώντας ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε ότι έχει γίνει αναφορά και στις δύο συνεδριάσεις τόσο του Τοπικού Συντονιστικού, όσο και στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι σε επίσκεψη που είχαν κάνει στην Αίγινα τον Απρίλιο ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής και του Πειραιά: "Είχαμε πει για την μεγάλη αυτή έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και είχαμε κάνει μία εκτενή συζήτηση γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι υπηρετούν στο Κλιμάκιο έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες. Προσέξτε, αποσπαστεί, όχι έχουν πάρει μετάταξη. Αυτό δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα όσο αφορά στην κάλυψη στις βάρδιες σε 24ωρη βάση. Βγαίνουν οι βάρδιες, αλλά σίγουρα το Κλιμάκιο δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί, με την δύναμη που προβλέπεται για την λειτουργία του", είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.  
 
Σε άλλο σημείο είπε ότι περίμενε να υπάρχει κάποια εξέλιξη: "Εφόσον δεν θα έχουμε εξέλιξη, εμείς θα υποβάλουμε και ένα υπόμνημα που θα καταθέτουμε τις ανησυχίες μας και τις ελλείψεις αυτές".
 
Τέλος για τη δημιουργία του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας είπε ότι είναι μία υπηρεσία που πρέπει να ενταχθεί στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου: "Εμείς έχουμε κάνει ένα σχέδιο τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του δήμου για τυχών προτάσεις ή συμπληρώσεις, έτσι ώστε να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να πούμε ότι το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του δήμου", είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png