Κατεπείγουσα, δια περιφοράς, Οικονομική Επιτροπή, για την ορθή επανάληψη του διαγωνισμού: "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας".

anaplasi-kentrou.jpg

Κατεπείγουσα, δια περιφοράς, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με θέμα την "Ορθή επανάληψη διαγωνισμού για το έργο: Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής". Το έργο έχει παρουσιαστεί διεξοδικά από το Aegina Portal, το χρονολόγιο μπορείτε να το δείτε εδώ και την πρόσφατη απόφαση της ένταξης εδώ. Για το ζήτημα της ορθής επανάληψης, και τους λόγους που αυτή έπρεπε να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, παρατίθεται η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




To Aegina Portal αναζήτησε, συνέκρινε και ανάλυσε τις δύο παραγράφους της 1ης περίπτωσης, όπως αυτή παρουσιάζεται στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας που ακολουθεί. Για την 2η περίπτωση, δηλαδή  την ορθή επανάληψη της υπ’ αρ. 62/2022 μελέτης, δεν γνωρίζουμε τα ακριβή σημεία των προσθηκών.   

diafores-adam01.jpg

diafores-adam02.jpg

Στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι: "
Ο Δήμος Αίγινας προχώρησε στη δημοσίευση του υπ’ αριθ. 1558/02-02-2023 διαγωνισμού (ΑΔΑΜ 23PROC012071673 2023-02-02) για την κατασκευή του έργου "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής", προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Κατά την ανάρτηση των αρχείων του διαγωνισμού στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, εκ παραδρομής λήφθηκε υπόψη και αναρτήθηκε στο ΕΣΗΔΗΣ αρχεία με εσφαλμένα στοιχεία της υπ’ αριθ.62/2022 μελέτης του Τ.Τ.Υ.Ν.Δ. της Δ/νσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων, χωρίς να έχουν ενσωματωθεί οι παρατηρήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος. H μελέτη αυτή, συμπεριλαμβανομένων και των εν λόγω παρατηρήσεων, εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 243/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Έγκριση Μελέτης και συγκρότηση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για το έργο με τίτλο: “Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής”. Ως εκ τούτου προκειμένου αφενός να υπάρχει συμφωνία του διαγωνισμού με την απόφαση έγκρισης όρων διακήρυξης αφετέρου να μην προκύψουν ζητήματα κατά την εκταμίευση των επιχορηγούμενων ποσών από το Ταμείο Ανάκαμψης, απαιτείται η ορθή επανάληψη του ως άνω διαγωνισμού με την ανάρτηση της σωστής επικαιροποιημένης μελέτης και την αντίστοιχη διόρθωση συγκεκριμένων σημείων της διακήρυξης και του εντύπου της οικονομικής προσφοράς, χωρίς να αλλάζει ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου.

Τέλος, σημειώνεται ότι η παρούσα ορθή επανάληψη γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την τήρηση των οροσήμων του Ταμείου Ανάκαμψης (συμβασιοποίηση στις 30/6/23), με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός είναι σε  εξέλιξη.

Επίσης γίνεται ορθή επανάληψη της υπ’ αρ. 62/2022 μελέτης προκειμένου να ενσωματωθούν οι συμπληρώσεις στη μελέτη προσβασιμότητας όπως αυτές έχουν επισημανθεί από το ΥΠΕΝ . Κατόπιν αυτών εισηγούμαι προς το σώμα να αποφασίσει:

1) Την ορθή επανάληψη της υπ’ αριθ. 1558/02.02.2023 (ΑΔΑΜ 23PROC012071673) διακήρυξης ως προς τα κάτωθι σημεία αυτής:

Η παράγραφος 11.1 του Άρθρου 11 διαμορφώνεται ως εξής:

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου δεν τροποποιείται και παραμένει 1.500.000,00 Ευρώ με τον ΦΠΑ και αναλύεται σε: 
- Δαπάνη Εργασιών 850.515,12 €
- Γενικά έξοδα και Οφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 153.092,72 €
- Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.) 150.541,18
- €, που αναλώνονται σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 156 παρ. 3.(α) του ν. 4412/2016.65
- Απολογιστικά με ΓΕ & ΟΕ 41.300,00 €
- Πρόβλεψη αναθεώρησης 14.228,40 €
- ΦΠΑ 24% 290.322,58 €

Η παράγραφος 23.6 του άρθρου 23 και ειδικότερα το εδάφιο σχετικά με την προθεσμία για την υποβολή αίτησης βεβαίωσης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας διαμορφώνεται ως εξής:

«…. Η αίτηση υποβάλλεται δώδεκα (12) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία που έχει ορισθεί για την λήξη υποβολής των προσφορών και η βεβαίωση παρέχεται το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών…..»

2) Την ορθή επανάληψη της υπ’ αρ. 62/2022 μελέτης προκειμένου να ενσωματωθούν οι συμπληρώσεις στη μελέτη προσβασιμότητας όπως αυτές έχουν επισημανθεί από το ΥΠΕΝ ( ενσωματώνονται τα ορθά σχέδια και τεύχη)". 

Η Οικονομική Επιτροπή, επί 5 ψηφισάντων και παρισταμένων μελών, αποφάσισε ομόφωνα τα παραπάνω.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png