Το θέμα της παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού. Τι δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης.


Ένα Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης, περιφερειακός σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και πρώην Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, έθεσε μία νέα παράμετρο στην απόφαση για την έγκριση της παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, με απόφαση, όχι της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αλλά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Όπως είναι γνωστό, και έχει γραφτεί πολλές φορές στο Aegina Portal, το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μπορεί η Αίγινα να υδροδοτείται πλέον από τον υποθαλάσσιο αγωγό, που πρόσφατα παρελήφθει προς χρήση, όμως το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού δεν έχει τελειώσει.

Σχετικά σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, πως θεωρεί ότι η χθεσινή ημέρα ήταν η τελευταία ημέρα μεταφοράς νερού με πλοίο, και συμπλήρωσε ότι εστάλει η απόφαση της λύσης της σύμβασης.
 
Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, για την ολοκλήρωση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, απομένει η ασφάλισή του με τα τσιμεντοστρώματα, μία διαδικασία που είναι απαιτητική, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί και απαιτεί πολύ καλές καιρικές συνθήκες προκειμένου να μην προκληθεί κάποια ζημιά στον αγωγό.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, είχε αποφασίσει την παράταση της συνολικής προθεσμίας των εργασιών του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2021.
 
Η αίτηση του αναδόχου προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στις 30 Νοεμβρίου 2021, για παράταση των εργασιών μέχρι τις 23 Ιουνίου 2022, είχε εγγραφεί στον πίνακα των θεμάτων στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας στις 28 Δεκεμβρίου 2021. Όμως αποσύρθηκε.
 
Ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε στο Aegina Portal, πως η αιτιολογία της απόσυρσης ήταν πως το έργο τελείωσε και συμπλήρωσε ότι: "Σήμερα, από τα συνημμένα της εισήγησης για τον Τεχνικό Σύμβουλο και όσα προφορικά είπε ο εισηγητής, μάθαμε ότι ο ανάδοχος, αφού απεσύρθη το θέμα της παράτασης που ζητούσε από την Οικονομική, έκανε αντίστοιχο αίτημα στον κ. Καραμανλή για παράταση. Ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Άρα μέχρι σήμερα οι εργασίες που γίνονται - αν γίνονται- δεν είναι εγκεκριμένες ούτε από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή ούτε από τον Υπουργό! Το σημαντικότερο: Όλοι νομίζουν ότι ο αγωγός τελείωσε και μας είχαν κρύψει ότι υπάρχει αίτημα στον υπουργό για νέα παράταση!".
 
Ο κ. Κατσικάρης  στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε καταγγέλλει ως διάτρητη την διαδικασία που ακολουθείται και καλεί την Περιφέρεια Αττικής "να ακολουθήσει την οδό της νομιμότητας και της διαφάνειας, χωρίς να αποκρύπτει την πραγματικότητα από τους πολίτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους".
 
Αντίθετα με το έργο του Τεχνικού Συμβούλου, που στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, συζητήθηκε το θέμα της παράτασης της λήξης της σύμβασης, μέχρι τις 23 Ιουνίου 2022, το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου, αναμένεται, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Δημήτρη Κατσικάρη, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 
Βέβαια, αν αυτό συμβεί η απόφαση θα πρέπει ενδεχομένως, να έχει αναδρομική ισχύ, καθώς ήδη βρισκόμαστε ημερολογιακά στις 1 Φεβρουαρίου 2022. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png