Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πέρδικας για το ζήτημα των Οχυρών. Επικαιροποίησε την απόφαση 3/2014 και ζητά να διακοπούν οι διαδικασίες, που έχουν ξεκινήσει από το Ταμείου Εθνικού Στόλου.

 
Με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στα Οχυρά της Πέρδικας, στο πλαίσιο της δημοσίευσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του αγροτεμαχίου στην Πέρδικα, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου,

που ανέδειξε πρόσφατα το Aegina Portal, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Πέρδικας, με τη συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων του νησιού και κατοίκων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτής παρουσίασε τις τρέχουσες και εξελίξεις, ενώ παράλληλα με τις παρεμβάσεις των τοπικών συμβούλων και των υπόλοιπων συμμετεχόντων  έγινε επισκόπηση του θέματος από παρελθόντα έτη, με κύρια αναδρομή στην περίοδο από το 2014 και μετά.
 
Επί της ουσίας, το Τοπικό Συμβούλιο επικαιροποίησε την απόφαση της τότε Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας (η συνεδρίαση είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2014). Το θέμα θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, θα συγκεντρωθούν υπογραφές και θα συσταθεί επιτροπή.


Από το ρεπορτάζ που είχε κάνει τότε Aegina Portal δημοσιεύουμε την απόφαση του 3/2014, σύμφωνα με την οποία το Τοπικό Συμβούλιο Πέρδικας αποφάσισε ομόφωνα και ζητά να διακοπούν οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από το ΤΕΣ και να χαρακτηριστεί ο χώρος των Οχυρών Πέρδικας ως ιστορικό Μουσείο 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του χώρου και να κατασκευαστεί ναυτικό μουσείο, που θα αναδεικνύει την εποχή και την ιστορία της ναυτικής παράδοσης της Αίγινας.
 
Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτής ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα, όπου έγινε η συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση εκτός από το συμβούλιο συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκος Πτερούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παντελής Μεθενίτης, Παναγιώτης Ηλίας, Γιώργος Μούρτζης και Αντώνης Ντελής. Επίσης ο κ. Παναγιώτης Πατσακιός από τον Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.
 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png