Οι αθλητές του Ο.Α.Κ. Αίγινας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18, στον Άγιο Κοσμά.

agios-kosmas-oaka.jpg

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στον Άγιο Κοσμά, πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18. Οι αθλητές του ΟΑΚ Αίγινας, έτρεξαν για να πιάσουν τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, αλλά και για να βελτιώσουν τα προσωπικά ρεκόρ τους. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο Ζαμπέλης Αντώνης που πρόσφατα βγήκε δεύτερος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και πήρε τη πρόκριση για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που θα γίνει στο Μπαχρέιν στις 20/10/2024 , έτρεξε στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια με στόχο επίδοση κάτω από 6'08'' που είναι το όριο για την πρόκριση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος  της κατηγορίας Κ18. Με ατομικό ρεκόρ 6΄10'' αγωνίστηκε, αλλά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα , παρόλα αυτά βγήκε πρώτος με 6'17''98. Επόμενος αγώνας για το όριο στην Χαλκίδα στις 2/6/24.

Ο Δημόπουλος Παναγιώτης αγωνίστηκε στα 400 και 800 μέτρα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στα 400 μέτρα με χρόνο 56''22, που είναι και ρεκόρ του, στα 800 μέτρα δεν πήγε όπως περίμενε και με επίδοση 2'14'' πήρε την 8η θέση, στα 400 μέτρα τερμάτισε στην 5η θέση.

Στα 800 μέτρα ο Καλαφατέλης Αλέξανδρος μετά από καλή εμφάνιση και με χρόνο 2'21' κατετάγη 13ος. Ο Αλέξανδρος ανήκει στην μικρότερη κατηγόρια Κ16.

Η Τζώνη Ειρήνη, που ανήκει και αυτή στην μικρότερη κατηγορία την Κ16, έτρεξε στα 200 μέτρα και με επίδοση 31''21 πήρε την 47η θέση. Ο χρόνος της είναι ατομικό της ρεκόρ.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.

Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός εσπερινός του ενοριακού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Μεσαγρό.

20240520_212151.jpg

"Ο Άγιος Κωνσταντίνος των Μεσαγριτών", η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα, καθώς η εκκλησία μας τιμά αύριο την μνήμη των δύο αγίων. 


Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο μέγας εσπερινός, η περιφορά της εικόνας και η αρτοκλασία. Αύριο θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, ο Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Μεσαγρού και Αλώνων "Οινόη", πραγματοποίησε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο της εκκλησιάς, στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Τζίτζης, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Καραγιάννης και Στέλιος Θεριανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σωτήρης Μπήτρος, κ. Μιχάλης Σπυριδάκης, κ. Όλγα Πετρίτη. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη και πλήθος πιστών.

Μηνυτήρια αναφορά κατάθεσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, για τις εργασίες που έγιναν σε παραλία στα Πλακάκια, για την υποθαλάσσια σύνδεση με την Σταχτορρόη.

1716225370740.jpg

Σε ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής σήμερα 20 Μαΐου 2024, αναφέρθηκε στις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, σε παραλία που βρίσκεται στην περιοχή Πλακάκια, για το έργο της υποθαλάσσιας διασύνδεσης της Αίγινας με την Σταχτορρόη μέσω υποβρυχίου καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος μέσης τάσης μήκους 7,8 χλμ.  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το συγκεκριμένο έργο έφερε στην επικαιρότητα το Aegina Portal στις 27 Απριλίου 2023, δημοσιεύοντας την σχετική απόφαση για το έργο της διασύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα τον Φεβρουάριο του 2022, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, είχε αποστείλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιστολή - πρόταση παράλληλης διασύνδεσης, μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγινα, στο πλαίσιο του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική και των εργασιών στην γειτονική Σταχτορρόη.

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση "Ο Σταθμός Ηλεκτροδίου της Νήσου Σταχτορρόης, για κύρια πηγή ηλεκτρικής τροφοδότησης, διασυνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο μέσης τάσης της Νήσου Αίγινας μέσω υποβρυχίου καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος μέσης τάσης μήκους 7,8 χλμ.".

Στις 11 Αυγούστου 2023, το Aegina Portal δημοσίευσε την απόφαση για την παραχώρηση  χρήσης αιγιαλού και θαλασσίου χώρου-πυθμένα, στο Σταθμό Ηλεκτροδίων της Σταχτορρόης, του υποέργου της υποθαλάσσιας διασύνδεσης και την ηλεκτρική διασύνδεση του με την Αίγινα.

Για την διασύνδεση δεν υπήρξε κάποια άλλη πληροφορία, μέχρι σήμερα, οπότε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τις εργασίες που έγιναν στην παραλία, που θα τοποθετηθεί ο αγωγός της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση, από τις εργασίες καταστράφηκε ανεπανόρθωτα η ακτογραμμή, ενώ κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει σε εκείνο το σημείο. Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την σταθερότητα του οδοστρώματος του πρανούς σε μία βροχόπτωση. 

Σημειώνεται ότι η περιοχή αποτελεί μέρος της ακτογραμμής που βρίσκεται ανάμεσα στον Μουσείο Καπράλου, το γλυπτό "Μάνα" και βέβαια της οικίας του Νίκου Καζαντζάκη. Αποτελεί σημείο ρέμβης και δημοφιλή προορισμό για κολύμβηση και άλλες δραστηριότητες.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε τα ακόλουθα:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω και για κάτι άλλο που έχει προκύψει, το οποίο διαχειριστήκαμε με τον αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών και είναι το εξής: διαπιστώσαμε μία αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, μία τροποποίηση της ακτογραμμής, των γεωγραφικών ορίων της ακτογραμμής στη θέση ανάμεσα από τον όρμο "Λιβαδάκια" με τον όρμο Πλακάκια. Είναι το σημείο το οποίο εκεί θα υποδεχθεί ή θα τοποθετηθεί ο αγωγός μέσης τάσης που οδεύει υποθαλάσσια από τη "Σταχτορρόη".

Η μελέτη προβλέπει συγκεκριμένη παρέμβαση επί τους επί της ακτής, μήκους 15 μέτρων, βάθους 1.6 m και πλάτους 0,30. Προφανώς για να εξυπηρετηθεί ο συγκεκριμένος εργολάβος, έγινε παρέμβαση επί της παραλίας, εντός της ζώνης παραλίας και έντος του αιγιαλού, αλλά και στον υποθαλάσσιο χώρο, έγινε δηλαδή εκχέρσωση γαιών και επιχωμάτωση και στο θαλάσσιο χώρο, αλλά και επί της ακτογραμμής με αποτέλεσμα να πληγεί βάναυσα και κατά την προσωπική μου άποψη ανεπανόρθωτα, η συγκεκριμένη ακτογραμμή.

Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία και έχω συντάξει τεχνική έκθεση, με αυτά τα αποτελέσματα, την οποία την έχω δώσει και στην τεχνική υπηρεσία, αλλά και στη νομική υπηρεσία, έτσι ώστε να προβούμε στις αντίστοιχες καταγγελίες τόσο στην Κτηματική όσο και στην Ενάλιες Αρχαιότητες και στην Περιφέρεια και όπου αλλού προβλέπεται, διότι η μελέτη δεν έλεγε αυτές τις εργασίες.

Οι εργασίες για την διάνοιξη του υποθαλάσσιου χάνδακα προβλεπόταν, θα μπορούσε να γίνει μ’ ένα διαφορετικό τρόπο και όχι με τον τρόπο ενός τεράστιου, με την χρήση ενός τεράστιου εκσκαφέα, ο οποίος για να μπορέσει να εργαστεί, εκχέρσωσε χώματα και πέτρες, τα τοποθέτησε κοντά έτσι ώστε να δημιουργήσει, επιτρέψτε μου για τη λέξη, ένα πατάρι για να μπορέσει να εδραστεί ο εκσκαφέας για να προβεί στις απαιτούμενες εργασίες, με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που λέμε.

Είναι πραγματικά στενάχωρο θέαμα. Καταρχήν να σας πω δεν υπάρχει ποια η πρόσβαση στην ακτογραμμή, δεν μπορεί κάποιος να πλησιάσει στο σημείο εκείνο.

Λοιπόν αυτά είναι οδηγηθήκαμε στη αυτόφωρη διαδικασία, όμως η εργασίες δεν μπορούσαμε, να πούμε ότι πρέπει να είχαν ολοκληρωθεί πριν κάποιες μέρες.

Τώρα και αυτό το πράγμα έχει μία εξέλιξη, δεν διορθώνεται και γεννάται και κίνδυνος γιατί αυτή η εκσκαφή που έχει γίνει βρίσκεται πολύ κοντά στην Λεωφόρο Καζαντζάκη και κινείται παράλληλα, οδεύει δηλαδή αυτή η εκχέρσωση, παράλληλα με τον άξονα του οδοστρώματος, με τον άξονα της λεωφόρου.

Συνεπώς οποιαδήποτε βροχόπτωση οτιδήποτε γίνει εκεί είναι επικίνδυνο, έτσι λοιπόν και την Περιφέρεια θέλουμε να έρθει για να πάρει θέση και να δει πώς μπορούμε πώς μπορεί να προστατευτεί αυτό πλέον το πρανές σου έχει δημιουργήσει και να δούμε εκεί πως θα το χειριστούμε.

Είμαστε υπέρ στα έργα, ο ΑΔΜΗΕ έχει κάνει μία εμπεριστατωμένη μελέτη, τη διάβασα αναφέρεται συγκεκριμένα για την όδευση και πώς, τι χαντάκι θέλει να γίνει, όμως τα μέσα από χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν τα ενδεδειγμένα”. 

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, στο ηχητικό απόσπασμα.

Μεγάλη επιτυχία για την Άννα Πέππα, του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας. Στην πρώτη επίσημη συμμετοχή της, κατέκτησε την τρίτη θέση στα "Παστρικάκεια 2024".

noa-peppa.jpg

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Μαΐου ο  αγώνας Παστρικάκεια 2024 της Σχολής Ναυτικών δοκίμων, με συνδιοργάνωση από τον ΙΟΠ και τον ΝΟΕ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η αθλήτρια του ΝΟΑ Άννα Πέππα, στην πρώτη επίσημη συμμετοχή της στην κατηγορία U16 στα ILCA 4,  κατέκτησε την τρίτη θέση.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην κατηγορία οptimist με προπονητή τον Γιάννη Τσουκάτο, ενώ στην νέα της κατηγορία είναι υπό τις προπονητικές οδηγίες του Ηλία Κατσόρχη.

Η τελετή απονομής τελέστηκε στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών.

Οι αγώνες διεξάγονται ετησίως από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του πρώτου πεσόντα Ναυτικού Δόκιμου Ιωάννη Παστρικάκη, ο οποίος την 17η Νοεμβρίου 1912, σε ηλικία 18 ετών εκτελώντας χρέη Αξιωματικού αποβατικού αγήματος, έπεσε ηρωικά κατά την απελευθέρωση της νήσου Χίου.

Τα μαθήματα στον Ναυτικό όμιλο Αίγινας γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή και μπορούν να ξεκινήσουν παιδιά από 6 χρονών.

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Γ.Σ. Περάματος Ερμής 3-0 σετ. Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_9821-volley-ermis-00.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-0 σετ του Γ.Σ. Περάματος Ερμής, την Κυριακή το μεσημέρι.  

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Το σύνολο της Σβέτλας Βασίλεβα αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, επικράτησε εύκολα του αντιπάλου, σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ. Τα κορίτσια του νησιού ξεκίνησαν νωθρά της αναμέτρηση, παρόλα αυτά όσο περνούσε η ώρα, έδειχναν την ποιότητα τους, φτάνοντας εν τέλει σε μια εύκολη επικράτηση.

Στα αγωνιστικά τώρα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ομάδα του Περάματος να εκμεταλλεύεται το νωθρό ξεκίνημα των νησιωτών, οι οποίοι έδειχναν να μη πατάνε καλά στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με πολλά χαμένα σερβίς και κακές επιλογές στην επίθεση. Έτσι ο Ερμής ο οποίος έδειξε καλή εικόνα ιδιαίτερα στην άμυνα, προηγήθηκε στο σκορ (5-2, 8-6, 11-8), βάζοντας εξαιρετικά δύσκολα στην ομάδα του Σαρωνικού.

IMG_9821-volley-ermis-01.jpg

Η έμπειρη κόουτς με συνεχείς οδηγίες προσπαθούσε να ανεβάσει τις νεαρές αθλήτριες της, με τις τελευταίες μετά το 8-11 των φιλοξενούμενων να ανεβάζουν σταδιακά της απόδοση τους. Με εντελώς διορθωμένο το σέρβις και τις σαφώς καλύτερες επιλογές στην επίθεση, τα κορίτσια του Σαρωνικού αφού πρώτα προσπέρασαν αρχικά στο σκορ (13-11), κατάφεραν να γίνουν το αφεντικό του σετ, δείχνοντας παράλληλα ότι το κακό αρχικό ξεκίνημα ήταν οριστικά παρελθόν. Έτσι οι βολεϊμπολίστριες του νησιού και με την ώθηση που τους έδινε το φίλαθλο κοινό, έφτασαν στο 25-19 και στο 1-0.

IMG_9821-volley-ermis-02.jpg

"Πιέσατε το σέρβις και είδατε ότι όλα μπορούν να γίνουν πιο απλά. Μπείτε μέσα και δείξτε ότι είστε καλύτερες και αξίζετε τη νική’, τα λόγια της κόουτς Βασίλεβα στην ανάπαυλα. Στο 2ο σετ η ομάδα του Σαρωνικού ήταν από την αρχή ανώτερη του Ερμή, με πιεστικό σέρβις, σωστές αντιδράσεις σε υποδοχή και άμυνα και φυσικά επιτυχημένα τελειώματα στην επίθεση. Όλα αυτά συνέδεσαν στο να εμφανιστεί κυρίαρχος ο Σαρωνικός, ο οποίος έκανε το 2-0 με το σετ να τελειώνει στο 25-12. Με όπλο πλέον και την ψυχολογία, οι γηπεδούχες ήταν απολαυστικές στο 3ο σετ, συνδυάζοντας ουσία αλλά και θέαμα στους φιλάθλους που επέλεξαν να περάσουν ένα ηλιόλουστο μεσημέρι Κυριακής, παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ υποδομών.

IMG_9821-volley-ermis-03.jpg

Οι μπλε της Αίγινας με απόλυτη συγκέντρωση πήραν αρχικά σημαντικό προβάδισμα (4-1, 6-3, 12-4), το οποίο όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν με αποτέλεσμα να έρθει το 25-10 και το 3-0. Ο τελευταίος πόντος του αγώνα ήρθε μετά από δυνατό σέρβις της Δεδεγκίκα, με τις αθλήτριες του Ερμή να μην έχουν απάντηση, και όπως είναι φυσιολογικό ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί σύσσωμης της αποστολής των νησιωτών.

Τα νεαρά κορίτσια του Σαρωνικού πανηγύρισαν με την ψυχή τους το τρίποντο, παίρνοντας παράλληλα το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι έφυγαν απόλυτα χαρούμενοι από την προσπάθεια και τη νίκη της ομάδας, σε ακόμα ένα παιχνίδι. Στα αξιοσημείωτα τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης, η πρώτη συμμετοχή της μικρής Ελένης Γκαρή σε επίσημο ματς.

IMG_9821-volley-ermis-04.jpg

Η 12χρονη ταλαντούχα ακραία του Σαρωνικού η οποία προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου, κατά την είσοδο της στον αγωνιστικό χώρο (στη θέση της Κλαρκ) έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τις συναθλήτριες της όσο και από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Η νεαρή βολεϊμπολίστρια μάλιστα έδειξε αρκετά ευδιάθετη, ενώ στο τέλος αγκάλιασε την προπονήτρια της, δείγμα του πόσο ευχαριστήθηκε την πρώτη της συμμετοχή με το ιστορικό σήμα του Σαρωνικού στο στήθος.

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Α.Σ.Π. Γλυφάδας εκτός έδρας.

Τα σετ: 25-19, 25-12, 25-10. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Αλευροπούλου, Γκαρή, Κλαρκ, Κοντράρου, Κοτρώτσιου, Λούβαρη, Βρατσίστα, Δεδεγκίκα, Κλώνου, Λιότσου (λ), Μπόγρη, Στρατηγού (λ), Γιάνι. 

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 20ης Μαΐου 2024.

20240520_115843.jpg

Συνεδρίασε σήμερα η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ. Στο video μπορείτε να δείτε ότι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός των θεμάτων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα. 

Συστάθηκε η Επιτροπή για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου 2024, του Δήμου Αίγινας. Πρόεδρος ο κ. Γιώργος Μπήτρος.

DSC_0024-festival-theatrou.JPG

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη συνεδρίαση της 14ης Μαΐου 2024, με θέμα τη σύσταση επιτροπής για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς εισηγήθηκε την σύσταση εννεαμελούς επιτροπής με τίτλο: «Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας», η οποία θα επικουρεί το Δήμο Αίγινας, θα υπάγεται στο Γραφείο Δημάρχου του Δήμου και
θα συμβάλει στο σχεδιασμό, τη μέριμνα της οργάνωσης και της υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Σκοπός:

Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση, η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με φορείς, συλλόγους, σωματεία και θεατρικούς θιάσους με σκοπό την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου μέσω υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων στον Δήμο Αίγινας.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου κατά την δεκατριετή υλοποίησή του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ως προς την οργάνωσή του, αλλά και ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας με την αθρόα συμμετοχή τους, αγκάλιασαν το γεγονός αποδεικνύοντας ότι το θέατρο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αρμοδιότητες:

Η οργανωτική Επιτροπή:

  • Αξιολογεί και εγκρίνει τις αιτήσεις συμμετοχής θεατρικών θιάσων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ.
  • Σχεδιάζει το λειτουργικό πλαίσιο του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας.
  • Συντονίζει τις ενέργειες βέλτιστης υλοποίησης του Φεστιβάλ.
  • Εποπτεύει την καλή τήρηση των προϋποθέσεων συμμετοχής των θεατρικών θιάσων.
Η θητεία της Επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με 18 υπέρ έναντι 1 κατά, επί 19 ψηφισάντων μελών, τη σύσταση εννεαμελούς επιτροπής με τίτλο: «Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας», έτους 2024, αποτελούμενης από τα παρακάτω μέλη.

1. Μπήτρος Γεώργιος (Πρόεδρος)
2. Πρωτονοταρίου Σοφία
3. Θεοδωράκου Μαρία
4. Λαβούτα Άρτεμις
5. Τρικοπούλου Ελένη (Νένα)
6. Στουραΐτη Αγγελική
7. Μπήτρου Νεκταρία
8. Γκαρή Σταυρούλα
9. Πάσχα Στέλλα

Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λογοθέτης Εμμανουήλ, ο οποίος ψήφισε αρνητικά στην πρόταση έγκρισης του θέματος, αναφέροντας τα εξής: «Επειδή η εισήγηση του Δημάρχου για Επιτροπή Θεατρικού Φεστιβάλ αγνοεί την υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου για πολιτιστική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και δημιουργεί επιτροπή που θα μπορούσε να αποτελέσει επιμέρους ομάδα εργασίας, η θέση μου στην ψηφοφορία είναι όχι».

Loading...

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Loading...

Οι αθλητές του Ο.Α.Κ. Αίγινας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18, στον Άγιο Κοσμά.

agios-kosmas-oaka.jpg

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στον Άγιο Κοσμά, πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18. Οι αθλητές του ΟΑΚ Αίγινας, έτρεξαν για να πιάσουν τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, αλλά και για να βελτιώσουν τα προσωπικά ρεκόρ τους. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο Ζαμπέλης Αντώνης που πρόσφατα βγήκε δεύτερος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και πήρε τη πρόκριση για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που θα γίνει στο Μπαχρέιν στις 20/10/2024 , έτρεξε στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια με στόχο επίδοση κάτω από 6'08'' που είναι το όριο για την πρόκριση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος  της κατηγορίας Κ18. Με ατομικό ρεκόρ 6΄10'' αγωνίστηκε, αλλά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα , παρόλα αυτά βγήκε πρώτος με 6'17''98. Επόμενος αγώνας για το όριο στην Χαλκίδα στις 2/6/24.

Ο Δημόπουλος Παναγιώτης αγωνίστηκε στα 400 και 800 μέτρα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στα 400 μέτρα με χρόνο 56''22, που είναι και ρεκόρ του, στα 800 μέτρα δεν πήγε όπως περίμενε και με επίδοση 2'14'' πήρε την 8η θέση, στα 400 μέτρα τερμάτισε στην 5η θέση.

Στα 800 μέτρα ο Καλαφατέλης Αλέξανδρος μετά από καλή εμφάνιση και με χρόνο 2'21' κατετάγη 13ος. Ο Αλέξανδρος ανήκει στην μικρότερη κατηγόρια Κ16.

Η Τζώνη Ειρήνη, που ανήκει και αυτή στην μικρότερη κατηγορία την Κ16, έτρεξε στα 200 μέτρα και με επίδοση 31''21 πήρε την 47η θέση. Ο χρόνος της είναι ατομικό της ρεκόρ.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.

Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός εσπερινός του ενοριακού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Μεσαγρό.

20240520_212151.jpg

"Ο Άγιος Κωνσταντίνος των Μεσαγριτών", η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα, καθώς η εκκλησία μας τιμά αύριο την μνήμη των δύο αγίων. 


Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο μέγας εσπερινός, η περιφορά της εικόνας και η αρτοκλασία. Αύριο θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, ο Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Μεσαγρού και Αλώνων "Οινόη", πραγματοποίησε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο της εκκλησιάς, στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Τζίτζης, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Καραγιάννης και Στέλιος Θεριανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σωτήρης Μπήτρος, κ. Μιχάλης Σπυριδάκης, κ. Όλγα Πετρίτη. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη και πλήθος πιστών.

Μηνυτήρια αναφορά κατάθεσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, για τις εργασίες που έγιναν σε παραλία στα Πλακάκια, για την υποθαλάσσια σύνδεση με την Σταχτορρόη.

1716225370740.jpg

Σε ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής σήμερα 20 Μαΐου 2024, αναφέρθηκε στις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, σε παραλία που βρίσκεται στην περιοχή Πλακάκια, για το έργο της υποθαλάσσιας διασύνδεσης της Αίγινας με την Σταχτορρόη μέσω υποβρυχίου καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος μέσης τάσης μήκους 7,8 χλμ.  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το συγκεκριμένο έργο έφερε στην επικαιρότητα το Aegina Portal στις 27 Απριλίου 2023, δημοσιεύοντας την σχετική απόφαση για το έργο της διασύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα τον Φεβρουάριο του 2022, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, είχε αποστείλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιστολή - πρόταση παράλληλης διασύνδεσης, μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγινα, στο πλαίσιο του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική και των εργασιών στην γειτονική Σταχτορρόη.

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση "Ο Σταθμός Ηλεκτροδίου της Νήσου Σταχτορρόης, για κύρια πηγή ηλεκτρικής τροφοδότησης, διασυνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο μέσης τάσης της Νήσου Αίγινας μέσω υποβρυχίου καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος μέσης τάσης μήκους 7,8 χλμ.".

Στις 11 Αυγούστου 2023, το Aegina Portal δημοσίευσε την απόφαση για την παραχώρηση  χρήσης αιγιαλού και θαλασσίου χώρου-πυθμένα, στο Σταθμό Ηλεκτροδίων της Σταχτορρόης, του υποέργου της υποθαλάσσιας διασύνδεσης και την ηλεκτρική διασύνδεση του με την Αίγινα.

Για την διασύνδεση δεν υπήρξε κάποια άλλη πληροφορία, μέχρι σήμερα, οπότε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τις εργασίες που έγιναν στην παραλία, που θα τοποθετηθεί ο αγωγός της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση, από τις εργασίες καταστράφηκε ανεπανόρθωτα η ακτογραμμή, ενώ κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει σε εκείνο το σημείο. Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την σταθερότητα του οδοστρώματος του πρανούς σε μία βροχόπτωση. 

Σημειώνεται ότι η περιοχή αποτελεί μέρος της ακτογραμμής που βρίσκεται ανάμεσα στον Μουσείο Καπράλου, το γλυπτό "Μάνα" και βέβαια της οικίας του Νίκου Καζαντζάκη. Αποτελεί σημείο ρέμβης και δημοφιλή προορισμό για κολύμβηση και άλλες δραστηριότητες.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε τα ακόλουθα:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω και για κάτι άλλο που έχει προκύψει, το οποίο διαχειριστήκαμε με τον αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών και είναι το εξής: διαπιστώσαμε μία αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, μία τροποποίηση της ακτογραμμής, των γεωγραφικών ορίων της ακτογραμμής στη θέση ανάμεσα από τον όρμο "Λιβαδάκια" με τον όρμο Πλακάκια. Είναι το σημείο το οποίο εκεί θα υποδεχθεί ή θα τοποθετηθεί ο αγωγός μέσης τάσης που οδεύει υποθαλάσσια από τη "Σταχτορρόη".

Η μελέτη προβλέπει συγκεκριμένη παρέμβαση επί τους επί της ακτής, μήκους 15 μέτρων, βάθους 1.6 m και πλάτους 0,30. Προφανώς για να εξυπηρετηθεί ο συγκεκριμένος εργολάβος, έγινε παρέμβαση επί της παραλίας, εντός της ζώνης παραλίας και έντος του αιγιαλού, αλλά και στον υποθαλάσσιο χώρο, έγινε δηλαδή εκχέρσωση γαιών και επιχωμάτωση και στο θαλάσσιο χώρο, αλλά και επί της ακτογραμμής με αποτέλεσμα να πληγεί βάναυσα και κατά την προσωπική μου άποψη ανεπανόρθωτα, η συγκεκριμένη ακτογραμμή.

Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία και έχω συντάξει τεχνική έκθεση, με αυτά τα αποτελέσματα, την οποία την έχω δώσει και στην τεχνική υπηρεσία, αλλά και στη νομική υπηρεσία, έτσι ώστε να προβούμε στις αντίστοιχες καταγγελίες τόσο στην Κτηματική όσο και στην Ενάλιες Αρχαιότητες και στην Περιφέρεια και όπου αλλού προβλέπεται, διότι η μελέτη δεν έλεγε αυτές τις εργασίες.

Οι εργασίες για την διάνοιξη του υποθαλάσσιου χάνδακα προβλεπόταν, θα μπορούσε να γίνει μ’ ένα διαφορετικό τρόπο και όχι με τον τρόπο ενός τεράστιου, με την χρήση ενός τεράστιου εκσκαφέα, ο οποίος για να μπορέσει να εργαστεί, εκχέρσωσε χώματα και πέτρες, τα τοποθέτησε κοντά έτσι ώστε να δημιουργήσει, επιτρέψτε μου για τη λέξη, ένα πατάρι για να μπορέσει να εδραστεί ο εκσκαφέας για να προβεί στις απαιτούμενες εργασίες, με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που λέμε.

Είναι πραγματικά στενάχωρο θέαμα. Καταρχήν να σας πω δεν υπάρχει ποια η πρόσβαση στην ακτογραμμή, δεν μπορεί κάποιος να πλησιάσει στο σημείο εκείνο.

Λοιπόν αυτά είναι οδηγηθήκαμε στη αυτόφωρη διαδικασία, όμως η εργασίες δεν μπορούσαμε, να πούμε ότι πρέπει να είχαν ολοκληρωθεί πριν κάποιες μέρες.

Τώρα και αυτό το πράγμα έχει μία εξέλιξη, δεν διορθώνεται και γεννάται και κίνδυνος γιατί αυτή η εκσκαφή που έχει γίνει βρίσκεται πολύ κοντά στην Λεωφόρο Καζαντζάκη και κινείται παράλληλα, οδεύει δηλαδή αυτή η εκχέρσωση, παράλληλα με τον άξονα του οδοστρώματος, με τον άξονα της λεωφόρου.

Συνεπώς οποιαδήποτε βροχόπτωση οτιδήποτε γίνει εκεί είναι επικίνδυνο, έτσι λοιπόν και την Περιφέρεια θέλουμε να έρθει για να πάρει θέση και να δει πώς μπορούμε πώς μπορεί να προστατευτεί αυτό πλέον το πρανές σου έχει δημιουργήσει και να δούμε εκεί πως θα το χειριστούμε.

Είμαστε υπέρ στα έργα, ο ΑΔΜΗΕ έχει κάνει μία εμπεριστατωμένη μελέτη, τη διάβασα αναφέρεται συγκεκριμένα για την όδευση και πώς, τι χαντάκι θέλει να γίνει, όμως τα μέσα από χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν τα ενδεδειγμένα”. 

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, στο ηχητικό απόσπασμα.

Μεγάλη επιτυχία για την Άννα Πέππα, του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας. Στην πρώτη επίσημη συμμετοχή της, κατέκτησε την τρίτη θέση στα "Παστρικάκεια 2024".

noa-peppa.jpg

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Μαΐου ο  αγώνας Παστρικάκεια 2024 της Σχολής Ναυτικών δοκίμων, με συνδιοργάνωση από τον ΙΟΠ και τον ΝΟΕ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η αθλήτρια του ΝΟΑ Άννα Πέππα, στην πρώτη επίσημη συμμετοχή της στην κατηγορία U16 στα ILCA 4,  κατέκτησε την τρίτη θέση.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην κατηγορία οptimist με προπονητή τον Γιάννη Τσουκάτο, ενώ στην νέα της κατηγορία είναι υπό τις προπονητικές οδηγίες του Ηλία Κατσόρχη.

Η τελετή απονομής τελέστηκε στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών.

Οι αγώνες διεξάγονται ετησίως από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του πρώτου πεσόντα Ναυτικού Δόκιμου Ιωάννη Παστρικάκη, ο οποίος την 17η Νοεμβρίου 1912, σε ηλικία 18 ετών εκτελώντας χρέη Αξιωματικού αποβατικού αγήματος, έπεσε ηρωικά κατά την απελευθέρωση της νήσου Χίου.

Τα μαθήματα στον Ναυτικό όμιλο Αίγινας γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή και μπορούν να ξεκινήσουν παιδιά από 6 χρονών.

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Γ.Σ. Περάματος Ερμής 3-0 σετ. Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_9821-volley-ermis-00.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-0 σετ του Γ.Σ. Περάματος Ερμής, την Κυριακή το μεσημέρι.  

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Το σύνολο της Σβέτλας Βασίλεβα αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, επικράτησε εύκολα του αντιπάλου, σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ. Τα κορίτσια του νησιού ξεκίνησαν νωθρά της αναμέτρηση, παρόλα αυτά όσο περνούσε η ώρα, έδειχναν την ποιότητα τους, φτάνοντας εν τέλει σε μια εύκολη επικράτηση.

Στα αγωνιστικά τώρα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ομάδα του Περάματος να εκμεταλλεύεται το νωθρό ξεκίνημα των νησιωτών, οι οποίοι έδειχναν να μη πατάνε καλά στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, με πολλά χαμένα σερβίς και κακές επιλογές στην επίθεση. Έτσι ο Ερμής ο οποίος έδειξε καλή εικόνα ιδιαίτερα στην άμυνα, προηγήθηκε στο σκορ (5-2, 8-6, 11-8), βάζοντας εξαιρετικά δύσκολα στην ομάδα του Σαρωνικού.

IMG_9821-volley-ermis-01.jpg

Η έμπειρη κόουτς με συνεχείς οδηγίες προσπαθούσε να ανεβάσει τις νεαρές αθλήτριες της, με τις τελευταίες μετά το 8-11 των φιλοξενούμενων να ανεβάζουν σταδιακά της απόδοση τους. Με εντελώς διορθωμένο το σέρβις και τις σαφώς καλύτερες επιλογές στην επίθεση, τα κορίτσια του Σαρωνικού αφού πρώτα προσπέρασαν αρχικά στο σκορ (13-11), κατάφεραν να γίνουν το αφεντικό του σετ, δείχνοντας παράλληλα ότι το κακό αρχικό ξεκίνημα ήταν οριστικά παρελθόν. Έτσι οι βολεϊμπολίστριες του νησιού και με την ώθηση που τους έδινε το φίλαθλο κοινό, έφτασαν στο 25-19 και στο 1-0.

IMG_9821-volley-ermis-02.jpg

"Πιέσατε το σέρβις και είδατε ότι όλα μπορούν να γίνουν πιο απλά. Μπείτε μέσα και δείξτε ότι είστε καλύτερες και αξίζετε τη νική’, τα λόγια της κόουτς Βασίλεβα στην ανάπαυλα. Στο 2ο σετ η ομάδα του Σαρωνικού ήταν από την αρχή ανώτερη του Ερμή, με πιεστικό σέρβις, σωστές αντιδράσεις σε υποδοχή και άμυνα και φυσικά επιτυχημένα τελειώματα στην επίθεση. Όλα αυτά συνέδεσαν στο να εμφανιστεί κυρίαρχος ο Σαρωνικός, ο οποίος έκανε το 2-0 με το σετ να τελειώνει στο 25-12. Με όπλο πλέον και την ψυχολογία, οι γηπεδούχες ήταν απολαυστικές στο 3ο σετ, συνδυάζοντας ουσία αλλά και θέαμα στους φιλάθλους που επέλεξαν να περάσουν ένα ηλιόλουστο μεσημέρι Κυριακής, παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ υποδομών.

IMG_9821-volley-ermis-03.jpg

Οι μπλε της Αίγινας με απόλυτη συγκέντρωση πήραν αρχικά σημαντικό προβάδισμα (4-1, 6-3, 12-4), το οποίο όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν με αποτέλεσμα να έρθει το 25-10 και το 3-0. Ο τελευταίος πόντος του αγώνα ήρθε μετά από δυνατό σέρβις της Δεδεγκίκα, με τις αθλήτριες του Ερμή να μην έχουν απάντηση, και όπως είναι φυσιολογικό ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί σύσσωμης της αποστολής των νησιωτών.

Τα νεαρά κορίτσια του Σαρωνικού πανηγύρισαν με την ψυχή τους το τρίποντο, παίρνοντας παράλληλα το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι έφυγαν απόλυτα χαρούμενοι από την προσπάθεια και τη νίκη της ομάδας, σε ακόμα ένα παιχνίδι. Στα αξιοσημείωτα τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης, η πρώτη συμμετοχή της μικρής Ελένης Γκαρή σε επίσημο ματς.

IMG_9821-volley-ermis-04.jpg

Η 12χρονη ταλαντούχα ακραία του Σαρωνικού η οποία προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου, κατά την είσοδο της στον αγωνιστικό χώρο (στη θέση της Κλαρκ) έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τις συναθλήτριες της όσο και από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Η νεαρή βολεϊμπολίστρια μάλιστα έδειξε αρκετά ευδιάθετη, ενώ στο τέλος αγκάλιασε την προπονήτρια της, δείγμα του πόσο ευχαριστήθηκε την πρώτη της συμμετοχή με το ιστορικό σήμα του Σαρωνικού στο στήθος.

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Α.Σ.Π. Γλυφάδας εκτός έδρας.

Τα σετ: 25-19, 25-12, 25-10. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Αλευροπούλου, Γκαρή, Κλαρκ, Κοντράρου, Κοτρώτσιου, Λούβαρη, Βρατσίστα, Δεδεγκίκα, Κλώνου, Λιότσου (λ), Μπόγρη, Στρατηγού (λ), Γιάνι. 

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 20ης Μαΐου 2024.

20240520_115843.jpg

Συνεδρίασε σήμερα η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ. Στο video μπορείτε να δείτε ότι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός των θεμάτων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα. 

Συστάθηκε η Επιτροπή για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου 2024, του Δήμου Αίγινας. Πρόεδρος ο κ. Γιώργος Μπήτρος.

DSC_0024-festival-theatrou.JPG

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη συνεδρίαση της 14ης Μαΐου 2024, με θέμα τη σύσταση επιτροπής για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς εισηγήθηκε την σύσταση εννεαμελούς επιτροπής με τίτλο: «Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας», η οποία θα επικουρεί το Δήμο Αίγινας, θα υπάγεται στο Γραφείο Δημάρχου του Δήμου και
θα συμβάλει στο σχεδιασμό, τη μέριμνα της οργάνωσης και της υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Σκοπός:

Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση, η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με φορείς, συλλόγους, σωματεία και θεατρικούς θιάσους με σκοπό την προώθηση της τέχνης του Θεάτρου μέσω υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων στον Δήμο Αίγινας.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου κατά την δεκατριετή υλοποίησή του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ως προς την οργάνωσή του, αλλά και ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας με την αθρόα συμμετοχή τους, αγκάλιασαν το γεγονός αποδεικνύοντας ότι το θέατρο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αρμοδιότητες:

Η οργανωτική Επιτροπή:

  • Αξιολογεί και εγκρίνει τις αιτήσεις συμμετοχής θεατρικών θιάσων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ.
  • Σχεδιάζει το λειτουργικό πλαίσιο του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας.
  • Συντονίζει τις ενέργειες βέλτιστης υλοποίησης του Φεστιβάλ.
  • Εποπτεύει την καλή τήρηση των προϋποθέσεων συμμετοχής των θεατρικών θιάσων.
Η θητεία της Επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με 18 υπέρ έναντι 1 κατά, επί 19 ψηφισάντων μελών, τη σύσταση εννεαμελούς επιτροπής με τίτλο: «Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας», έτους 2024, αποτελούμενης από τα παρακάτω μέλη.

1. Μπήτρος Γεώργιος (Πρόεδρος)
2. Πρωτονοταρίου Σοφία
3. Θεοδωράκου Μαρία
4. Λαβούτα Άρτεμις
5. Τρικοπούλου Ελένη (Νένα)
6. Στουραΐτη Αγγελική
7. Μπήτρου Νεκταρία
8. Γκαρή Σταυρούλα
9. Πάσχα Στέλλα

Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λογοθέτης Εμμανουήλ, ο οποίος ψήφισε αρνητικά στην πρόταση έγκρισης του θέματος, αναφέροντας τα εξής: «Επειδή η εισήγηση του Δημάρχου για Επιτροπή Θεατρικού Φεστιβάλ αγνοεί την υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου για πολιτιστική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και δημιουργεί επιτροπή που θα μπορούσε να αποτελέσει επιμέρους ομάδα εργασίας, η θέση μου στην ψηφοφορία είναι όχι».

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png