Η Αίγινα «Γέφυρα Θεραπείας και Τέχνης»: Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ «Τέχνη & Ψυχική Υγεία».

Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ «Τέχνη & Ψυχική Υγεία» στην Αίγινα.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Αίγινα μετατρέπεται σε έναν ζωντανό πυρήνα δημιουργίας, ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης.

Το 4ο Φεστιβάλ «Τέχνη & Ψυχική Υγεία», το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, άνοιξε τις πύλες του στο συνεδριακό κέντρο του LaLiBay Resort & Spa και υποδέχεται επαγγελματίες, καλλιτέχνες και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών, ο γνωστός ψυχίατρος και πρώην Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη συμμετοχή του.

Γίνεται κάτι πολύ αξιόλογο», δήλωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος, τονίζοντας τη σημασία της στήριξης τέτοιων προσπαθειών

«Γίνεται κάτι πολύ αξιόλογο», δήλωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος, τονίζοντας τη σημασία της στήριξης τέτοιων προσπαθειών, οι οποίες δεν περιορίζονται στα κεντρικά αστικά κέντρα, αλλά μεταφέρουν και αναδεικνύουν καίρια ζητήματα στην περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΙΟΝΗ, Σπυρίδων Ζορμπάς, ο οποίος είχε και τον συντονισμό των συζητήσεων, υπογράμμισε τη σταθερή πορεία του θεσμού, αλλά και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που έχει αποκτήσει πλέον το φεστιβάλ.

«Σας ευχαριστούμε πολύ, τον Δήμο για την υποστήριξη», δήλωσε ο κ. Ζορμπάς. «Για τέταρτη χρονιά διοργανώνουμε στο όμορφο νησί σας το Φεστιβάλ "Τέχνη και Ψυχική Υγεία", με συμμετέχοντες από πολλές χώρες, όπως τη Σουηδία, την Ουκρανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία —από όπου έχουμε μια ομάδα από τον Ερυθρό Σταυρό—. Και φυσικά, έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από επαγγελματίες και καλλιτέχνες, που δείχνουν τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης στην ψυχική υγεία».

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Σπυριδάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Σπυριδάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές και υπογράμμισε τη σταθερή στήριξη του Δήμου στο φεστιβάλ. Φέτος, η διοργάνωση αποκτά έντονο διεθνή χαρακτήρα, με συμμετοχές από χώρες όπως η Σουηδία, η Ουκρανία, το Βέλγιο και η Γαλλία (με τη συμμετοχή ομάδας από τον Γαλλικό Ερυθρό Σταυρό).

Ο κ. Σπυριδάκης σημείωσε: «Η τέχνη βοηθάει την ψυχή, έτσι ώστε να θεραπεύσει κάποιους τραυματισμούς που μπορεί να είναι ψυχικοί. Εύχομαι ο κόσμος να το αγαπήσει και να το αγκαλιάσει αυτό το φεστιβάλ», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το ξενοδοχείο LaLiBay για τη φιλοξενία των εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνει στην διοργάνωση η παρουσία μιας οκταμελούς ομάδας από τη Γαλλία, εκπροσωπώντας τον Γαλλικό Ερυθρό Σταυρό. Ο Φίλιππος Καραμπέτσος, μέλος της αποστολής, εξήγησε τον σκοπό της επίσκεψής τους. Η ομάδα εργάζεται πάνω σε δομές που βοηθούν άτομα με αναπηρία (disabled people) να επανενταχθούν στην κανονική αγορά εργασίας. Στην Αίγινα παρουσιάζουν ένα φωτογραφικό έργο (project) με στιγμιότυπα από τη δουλειά τους, τον τόπο διαμονής τους και την καθημερινότητά τους στις γαλλικές Άλπεις (Σαβοΐα).

 Όπως σημείωσε ο κ. Καραμπέτσος, για τα μισά από τα παιδιά της ομάδας, αυτή είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύουν με αεροπλάνο και βγαίνουν εκτός Γαλλίας. Ο ίδιος εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς την ΕΠΙΟΝΗ για αυτή την ευκαιρία.

Σήμερα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων βρέθηκε ένα βιωματικό εργαστήριο αγγειοπλαστικής και γλυπτικής, με στόχο την ενεργή συμμετοχή όλων, και ιδιαίτερα των παιδιών. Το εργαστήριο παρουσιάζει τις τέχνες αγγειοπλαστικής και της γλυπτικής. Η σύνδεση της τέχνης με την ψυχική υγεία, επιτυγχάνεται μέσα από τις φιλίες που αναπτύσσονται, την δημιουργία έργων και τις έκθεσής τους στο κοινό.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ κορυφώνονται την προσεχή Κυριακή, με τον Κ. Σπυρίδων Ζορμπά, πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Αίγινας στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, την Κυριακή, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, σε μία δράση που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Την αποκατάσταση τμήματος οδού στην περιοχή του Σφεντουρίου, συνολικού προϋπολογισμού 73.980 ευρώ, προβλέπει σχετική μελέτη.

Την αποκατάσταση τμήματος οδού στην περιοχή του Σφεντουρίου, συνολικού προϋπολογισμού 73.980 ευρώ, προβλέπει μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Την αποκατάσταση τμήματος οδού στην περιοχή του Σφεντουρίου, συνολικού προϋπολογισμού 73.980 ευρώ με το ΦΠΑ, αφορά το πρωτογενές αίτημα και την τεχνική μελέτη, που συνέταξε το ΤΤΥΝΔ και έχει τίτλο: "Επισκευή συντήρηση επαρχιακών δρόμων λόγω αιφνιδίων περιστατικών".

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η μελέτη αφορά την επισκευή και την αποκατάσταση τμήματος οδού στην περιοχή Σφεντουρίου ( όπως φαίνεται και στο επισυναπτόμενο απόσπασμα χάρτη ) με απόξεση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και διάστρωση νέων ασφαλτικών στρώσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα για διερχόμενους πεζούς και οχήματα.

Οι εργασίες που προβλέπονται

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, οι βασικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • απόξεση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα με ειδικό μηχάνημα φρεζαρίσματος
  • μεταφορά των υλικών προς ανακύκλωση ή οριστική απόθεση
  • κατασκευή ασφαλτικών ισοπεδωτικών στρώσεων
  • ασφαλτική προεπάλειψη
  • νέα ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας με θερμό ασφαλτόμιγμα.

Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η εκτέλεση θα γίνει μέσω διαδικασίας απευθείας ανάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς υπόγραψε την Τρίτη 19 Μαΐου 2026, την απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, εγκρίνοντας την δέσμευση του ποσού.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ενέκρινε την κατασκευή νέων εκδοτηρίων και την επέκταση στεγάστρου στο λιμάνι της Αίγινας.

Την έγκριση για την υλοποίηση έργου κατασκευής νέων εκδοτηρίων εισιτηρίων και επέκτασης του στεγάστρου

Την έγκριση για την υλοποίηση έργου κατασκευής νέων εκδοτηρίων εισιτηρίων και επέκτασης του στεγάστρου επιβατών στον λιμένα της Αίγινα έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με επίσημη απόφαση που εκδόθηκε στις 20 Μαΐου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Το έργο, που αφορά την αναβάθμιση των υποδομών εξυπηρέτησης επιβατών στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, εγκρίθηκε βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τον αιγιαλό και τις λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ προβλέπεται να υλοποιηθεί σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική μελέτη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του φακέλου, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων εκδοτηρίων και την επέκταση του υπάρχοντος στεγάστρου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του λιμένα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού επισημαίνουν ότι πρόκειται για ήπια και μικρής κλίμακας παρέμβαση, με προσωρινό χαρακτήρα για ορισμένες κατασκευές, που αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση του χώρου έκδοσης εισιτηρίων.

Η έγκριση του έργου συνοδεύεται από σειρά γνωμοδοτήσεων και εγκρίσεων από συναρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων υπηρεσίες του Υπουργείο Πολιτισμού, του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο γεγονός ότι η περιοχή του λιμένα βρίσκεται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού και ιστορικού χώρου, γεγονός που επέβαλε αυστηρούς όρους για την προστασία των μνημείων και του περιβάλλοντος.

Μεταξύ των βασικών προϋποθέσεων είναι:

  • η αποφυγή οποιασδήποτε περιβαλλοντικής επιβάρυνσης,
  • η τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών,
  • η μη πρόκληση προβλημάτων στη λειτουργία του λιμένα,
  • καθώς και η λήψη όλων των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται καμία πρόσθετη κατασκευή χωρίς νέα αδειοδότηση, ενώ η μη τήρηση των όρων συνεπάγεται αυτόματη ανάκληση της έγκρισης.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η έγκριση δεν αντικαθιστά άλλες απαιτούμενες άδειες ή εγκρίσεις, ούτε νομιμοποιεί τυχόν προϋπάρχουσες αυθαίρετες κατασκευές.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal

Την παραχώρηση χώρου, για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους αδικοχαμένους ναυτικούς, αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο.

Την παραχώρηση χώρου για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους αδικοχαμένους ναυτικούς, αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο.

Στην παραχώρηση χώρου για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους αδικοχαμένους ναυτικούς και τον Άγνωστο Ναυτικό προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 19ης Μαΐου 2026, μετά από αίτημα του Δήμου Αίγινας για την υλοποίηση έργου κοινής ωφέλειας στον χώρο του λιμένα.

Σύμφωνα με την απόφαση 31/2026, εγκρίθηκε η παραχώρηση χώρου έκτασης 28,80 τετραγωνικών μέτρων εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αίγινας, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, με στόχο την κατασκευή του μνημείου. Το αντάλλαγμα ορίστηκε συμβολικά στα 10 ευρώ μηνιαίως, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Η παραχώρηση συνοδεύεται από σειρά όρων και προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, η διατήρηση της καθαριότητας του χώρου, καθώς και η υποχρέωση λήψης όλων των απαραίτητων αδειών πριν την εκτέλεση των εργασιών. Παράλληλα, προβλέπεται ότι ο χώρος θα πρέπει να αποδοθεί στην αρχική του κατάσταση μετά τη λήξη της παραχώρησης, ενώ το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης της χρήσης για λόγους δημοσίου συμφέροντος χωρίς αποζημίωση.

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την εκμίσθωση χώρου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. Στα σχετικά δεν περιλαμβάνεται το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την εκμίσθωση χώρου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. Στα σχετικά δεν περιλαμβάνεται το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση υπ’ αριθμ. 747/2026, που αφορά το τέταρτο, εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, της Περιφερειακής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 18 Μαΐου 2026, που αφορά τη διενέργεια δημόσιας φανερής, πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας για τη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας». 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Σημειώνεται ότι το Aegina Portal ουδέποτε εξέφρασε οποιαδήποτε άποψη για την λειτουργία ή όχι Μουσείου Φιστικιού στην Αίγινα. Η έρευνά του αφορά τον δημοσιογραφικό έλεγχο για πράξεις ή παραλήψεις των θεσμικών φορέων, στη διαχείριση ενός εκ των σπουδαιότερων μνημείων για την ιστορία της Αίγινας και της Πατρίδας μας.

Επιστρέφοντας στο ζήτημα του εγγράφου της πλειοδοτικής δημοπρασίας, από μία απλή ανάγνωση διαπιστώνεται, ότι ανάμεσα στα 20 σχετικά του εγγράφου, δεν περιλαμβάνεται το από 15 Μαΐου 2026 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα το έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή υπογράφηκε την Δευτέρα 18 Μαΐου 2026, όχι από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππο Τζίτζη, αλλά από τον αντιπρόεδρο κ. Χρυσόστομο Μαυροθαλασσίτη. Σημειώνεται ότι μέχρι το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου 2026, το έγγραφο δεν είχε πάρει ΑΔΑ, ούτε είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας.

Το ερώτημα που τίθεται προς την Περιφερειακή Επιτροπή, είναι για ποιο λόγο ένα τόσο κρίσιμο έγγραφο, στο οποίο αποτυπώνεται η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, και εκφράζονται τόσο η αντίθεσή του στην παραχώρηση / εκμίσθωση μέρους του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου – Φυλακών Αίγινας, όσο και μία σειρά από άλλα, κεντρικά ζητήματα για την ανάδειξη του μνημείου, δεν περιλαμβάνονται στα σχετικά έγγραφα που έλαβε υπόψη της η Επιτροπή.

Παρατηρώντας το περιεχόμενο της πρόσφατης Ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλίου διαπιστώνουμε τα ακόλουθα.

Κατά τον Δήμο τον Απρίλιο του 1827 εκλέχτηκε από την Τρίτη εθνοσυνέλευση Κυβερνήτης της Ελλάδος για επτά χρόνια και αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο την τότε Πρωτεύουσα στις 8 Ιανουάριου του 1828. Διακυβέρνησε το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος από την πόλη του Ναυπλίου για 3 χρόνια και οκτώ μήνες έως τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 οπότε δολοφονήθηκε έξω από το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα.

Μ' αυτές τις "σκέψεις" και με βάση το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είμαστε υποχρεωμένοι να αποδώσουμε τα πραγματικά Ιστορικά γεγονότα χωρίς ασέβεια στην Ιστορική μνήμη.

Συγκεκριμένα:

Αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέχτηκε από την Γ! Εθνοσυνέλευση Κυβερνήτης για 7 χρόνια. Όμως αποκρύπτεται το γεγονός ότι ο ορισμός του Ναυπλίου ως καθέδρα τελούσε υπό την αίρεση της αποφάσεως του Κυβερνήτη μετά την έλευση του, άρθρο Δ του ΙΗ ψηφίσματος της 4/5/1827 από τη Αντικυβερνητική Επιτροπή, η οποία και από 9/8/1827 βρισκόταν στην Αίγινα .

Δηλαδή κρίθηκε το Ναύπλιο ως καθέδρα εκτός εάν άλλως ορίσει ο Κυβερνήτης μετά την έλευση του. Στις 24/6 -6/7/1827 υπογράφονται οι συνθήκες στο Λονδίνο από τις 3 μεγάλες δυνάμεις.

Στις 6/11/1827 ο κυβερνήτης φεύγει για Τορίνο και τότε αποφασίζει να έλθει Ελλάδα ως Κυβερνήτης υπαρκτού η γεννώμενου Κράτους. Πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα είχε ήδη αποφασίσει για καθίδρυση της Κυβέρνησης στην Αίγινα.

Ανεχώρησε από Μάλτα στις 2/Ιαν.1828 με κατεύθυνση τη Αίγινα.

Στις 6/Ιαν. 1828 λόγω ισχυρών ανέμων το αγγλικό πλοίο προσορμίστηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου.
( Γενική Εφημερίς της Ελλάδος --Εν Αιγίνη Σάββατο 14 Ιανουαρίου 1828)

--8 Ιαν. αποβιβάστηκε ο Κυβερνήτης στο λιμάνι Ναυπλίου.
Σε απάντηση ζητημάτων που έθεσαν οι οπλαρχηγοί στο Ναύπλιο απάντησε:
Θεωρούμε ακόμη ως απλούς περιηγητής σας ευχαριστώ δια τας ευνοϊκές διαθέσεις δεν δύναται να πράξω το προτού να λάβω εις Αίγιναν τη συνέντευξιν μετά της Βουλής των αντιπροσώπων του Έθνους και να αναδεχθω κατά τάξιν το υπούργημα το οποίον ενεπιστευθησαν εις εμέ οι Έλληνες
(Γενική Εφημερις της Ελλάδος-- Σάββατο 14 Ιαν. 1828).

Είμαι βέβαιος ότι προσχωρείτε απαραίτητα σ' αυτά τα πραγματικά Ιστορικά γεγονότα και στο χρόνο θα οδηγηθείτε στις υποχρεωτικές πλέον Ιστορικές διορθώσεις.

Άλλωστε η οποία επιχείρηση αλλοίωσης της Ελληνικής Ιστορίας επιφέρει εξ ορισμού πληγές τόσο στην Ιστορική διαδρομή του Νησιού μας αλλά πολύ περισσότερο στο "περιβάλλον" της Ιστορικής πόλης του Ναυπλίου.
Άλλωστε σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος να προβάλουμε τις αξίες να γίνουμε εμείς οι ίδιοι τα πρότυπα τους
σημειώνοντας υψηλό δείκτη ωριμότητας -ορθολογισμού- Ιστορικής νοημοσύνης.

Συμπληρώνοντας τo κείμενο μας σημειώνουμε ότι η 26η Ιαν. 1828 αποτελεί ένα Ιστορικό ορόσημο επειδή η άφιξη και η ορκωμοσία του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας στην Αίγινα συνδέεται άμεσα με την δημιουργία του νέου Ελληνικού Κράτους. να

Σημειώνουμε ότι με την αριθμ. 314/2011 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας καi με πρόταση Υπουργού Εσωτερικών έχει εκδοθεί το αριθμ. 7/30.1.2012 Προεδρικό Διάταγμα καθιερώνοντας την 26η Ιανουαρίου ως Δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Αίγινας σε ανάμνηση της ημέρας ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους το έτος 1828 όπως ακριβώς αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα.

Ως συμπέρασμα τα εξής: Η Ιστορία γράφεται με την απλή αλήθεια των Ιστορικών γεγονότων - όχι με φαντασιώσεις - μυθοποιήσεις ιστορικών καταστάσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Καποδίστριας στην Αίγινα ήταν Κυβερνήτης και όχι περιηγητής -Στην Αίγινα έγινε η ορκωμοσία του-η ορκωμοσία του Γεν. Γραμματέως Επικρατείας Σπ. Τρικούπη - και του Πανελληνίου - ας μη τα λησμονουμε αυτά!
Στην Αίγινα έγινε η έναρξη λειτουργίας του Νέου Ελληνικού Κράτους.

Σάκης Σακκιώτης

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.