Στις διαδικασίες απέδωσε ο κ. Θεριανός την καθυστέρηση των σχολικών tablets. Το Aegina Portal είχε παρουσιάζει ήδη από τον Απρίλιο τη διαδικασία της προμήθειας.


Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της διάθεσης tablets και συνδέσεων internet σε μαθητές που δεν διαθέτουν, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν χωρίς προβλήματα τα μαθήματά τους μέσω διαδικτύου. Το θέμα είχε προταθεί από τον κ. Φίλιππο Τζίτζη τον Μάρτιο και με επιστολή Σύλλογων Γονέων της Αίγινας στις 25 Νοεμβρίου του 2020. Ο κ. Τζίτζης επανέφερε το ίδιο θέμα με τακτικές ερωτήσεις τόσο στην Οικονομική Επιτροπή, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2020 ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Στέλιος Θεριανός, δικαιολόγησε την καθυστέρηση εξαιτίας των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος. Έτσι, αν και απήθυνε σχετική ερώτηση στους διευθυντές των σχολείων από τους οποίους έλαβε απάντηση, στην πορεία διαπίστωσε ότι ο νόμος απαιτεί μια συγκεκριμένη διαδικασία.
 
Τονίζουμε ότι το Aegina Portal ήδη από τις 15 Απριλίου 2020, είχε με δημοσίευμά του παρουσιάσει την διαδικασία που απαιτεί η σχετική προμήθεια, καθώς αυτή είχε δημοσιευθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 84 της 13ης Απριλίου 2020 τεύχος Β’ και άρθρο εικοστό έβδομο με τίτλο "Προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού από τις Σχολικές Επιτροπές για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων". Το σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal μπορείτε να το δείτε εδώ.
 
Ο κ. Θεριανός είπε στην τοποθέτησή του: "Τον φώναξα εδώ τον κ. Ντελή, συζητήσαμε γιατί είχαμε πει στην αρχή ότι θα τα δώσει ο δήμος, όμως πρέπει να δώσουμε τα λεφτά από τις επιτροπές μας και η δευτεροβάθμια και η πρωτοβάθμια. Ο νόμος το λέει, είναι σαφής, αν υπάρχουν χρήματα μέσα στις επιτροπές, θα τα διαθέσουν οι επιτροπές οι αρμόδιες, η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια, εάν δεν υπάρχουν χρήματα τότε θα επιδοτηθεί από τον δήμο. Αύριο θα αποσταλούν στους διευθυντές των σχολείων και τεκμηριωμένα θα απαντήσουν πόσα tablet για πόσες οικογένειες, θα ενημερωθούν οι διευθυντές".
 
Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ρωτώντας: "Πάλι θα αποσταλεί πρόεδρε; Την προηγούμενη φορά μας είπατε ότι την άλλη ημέρα το πρωί θα αποσταλεί".
 
"Κύριε Τζίτζη εγώ ότι λέω γίνεται", απάντησε ο κ. Θεριανός και συνέχισε: "Την άλλη μέρα μίλησα με τους διευθυντές, μου είπαν ότι χρειαζόντουσαν από δέκα tablet περίπου το κάθε σχολείο, το έφερα εδώ μου είπαν όμως ότι δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση και μπήκαμε στην διαδικασία αυτή". Τέλος,  ο κ. Θερινός αναφέρθηκε και στην επίλυση κάποιων τεχνικών προβλημάτων, καθώς όπως είπε η σύνδεση internet θα διατεθεί σε usb stick κάτι που δεν υποστηρίζεται από τα tablets.
 
"Αύριο όμως, σίγουρα θα αποσταλούν στους διευθυντές να μας απαντήσουν τεκμηριωμένα πόσα tablet για να το προχωρήσουμε. Κατευθείαν θα κάνουμε πρωτοβάθμια (σ.σ. συνεδρίαση επιτροπής) να δούμε τα χρήματά μας, τι μπορούμε να διαθέσουμε εμείς και τι θα επιδοτήσει ο δήμος" είπε ο κ. Θεριανός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png