Ερώτηση Φίλιππου Τζίτζη για τη λιθόκτιστη πτέρυγα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. Τι απάντησε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

dscn7643-dimotiko-sxoleio.jpg
 
Την 1η Ιουνίου 2021 το Aegina Portal δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με "Την επικινδυνότητα της λιθόκτιστης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου, για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου Αίγινας", σύμφωνα με τις επισυνάψεις εγγράφου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το κείμενο του οποίου φιλοξενούσε, επίσης, το άρθρο. Την ίδια ημέρα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης εξέδωσε Δελτίο Τύπου αναφερόταν στην επικινδυνότητα της λιθόχτιστης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και τον κίνδυνο τραυματισμού εξαιτίας διαπιστωμένων φθορών. Σημειώνεται ότι στο χώρο θα συστεγασθεί το Μονοθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, που θα ξεκινήσει την λειτουργία του με τη νέα σχολική χρονιά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Απόσπασμα από την συνεδρίση .



Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 22 Ιουνίου 2021 ο κ. Φίλιππος Τζίτζης επανέφερε το θέμα ρωτώντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του δήμου της Αίγινας.
 
"Τι γίνεται με το έργο της επείγουσας επισκευής, λόγω επικινδυνότητας, του παλαιού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όχι μόνο ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και ως γονέας σας ρωτάω εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη στη πορεία του έργου, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει μία κάποια χρηματοδότηση" είπε ο κ. Τζίτζης και συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στατικότητας, αντικατάσταση της στέγης, επισκευή δαπέδου στις τουαλέτες, επισκευή μέρους στέγης του λεβητοστασίου.
 
Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε τα ακόλουθα: "Εδώ έχουμε αυτοψίες από το 2006, οι οποίες συνεχίζονται και το 2011 αν θυμάμαι καλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκατασταθεί το κτίριο, απλά το κτίριο δεν εμπίπτει στην ακαταλληλότητα της χρήσης, εμείς πρέπει να κάνουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε, επίσης και τις απαιτούμενες εργασίες να γίνουν οι αίθουσες του ειδικού σχολείου".    
 
Σε ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη εάν υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι όλα είναι με μία ιεράρχηση των αναγκών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png