Τι απαντά ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας στη δήλωση του κ. Γιάννη Ζορμπά για τη λιθόκτιστη πτέρυγα.

dsc_0028-dimotiko.jpg

Υπεύθυνη και έγγραφη ενημέρωση ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, για το θέμα της επικινδυνότητας της λιθόκτιστης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει στο από 20/4/2021 έγγραφό του προς την Επιτροπή Παιδείας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας. Επίσης, στις 18 Ιουνίου 2021 αιτήθηκε μέσω email να προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Συλλόγου και του Δημάρχου κ. Γιάννη Ζομπά. Με χθεσινή επιστολή του στο Aegina Portal ο σύλλογος καταγγέλλει ότι τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και ότι η μοναδική ενημέρωση που έχει είναι έμμεση, μέσω δημοσιεύματος του Aegina Portal για σχετική ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη στην Οικονομική Επιτροπή για "το έργο της επείγουσας επισκευής, λόγω επικινδυνότητας, του παλαιού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου" ο κ. Γιάννης Ζορμπάς είχε απαντήσει ότι:

"Εδώ έχουμε αυτοψίες από το 2006, οι οποίες συνεχίζονται και το 2011 αν θυμάμαι καλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκατασταθεί το κτίριο, απλά το κτίριο δεν εμπίπτει στην ακαταλληλότητα της χρήσης, εμείς πρέπει να κάνουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε, επίσης και τις απαιτούμενες εργασίες να γίνουν οι αίθουσες του ειδικού σχολείου"

Σε ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη εάν υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι όλα είναι με μία ιεράρχηση των αναγκών.

Σε νεώτερη επιστολή (26/06/2021/) του ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αίγινας εν αναμονή απαντήσεως στο έγγραφο με θέμα: Επικινδυνότητα παλαιάς διώροφης λιθόκτιστης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, επισυναπτόμενο με την Έκθεση επικινδυνότητας αυτού με αρ.πρωτ: Π7115/13 με ημερομηνία 15/9/2013, που κατατέθηκε με αρ.πρωτ: 5238 στις 20/4/2021 προς:

- Επιτροπή παιδείας Αίγινας
- τεχνική υπηρεσία Δήμου Αίγινας

ουδέποτε ενημερώθηκε σχετικώς υπεύθυνα κ εγγράφως.

Υπό καθεστώς έντονης ανησυχίας του συνόλου της σχολικής κοινότητας, ο Σύλλογος αιτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2021 μέσω e-mail στο γραφείο Δημάρχου να προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Συλλόγου κ του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ζορμπά, ώστε να γίνει ενημέρωση αν, πώς κ πότε προτίθενται τα θεσμικά υπεύθυνα όργανα του Δήμου να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες κ εργασίες προς άρση των διαπιστωμένων κινδύνων της λιθόκτιστης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Δεν λάβαμε επίσης απάντηση στο αίτημά μας!

Προς έκπληξη αντ' αυτού, μέσω των δημοσιευμάτων στο portal ενημερώνεται ο Σύλλογος έμμεσα πως η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος σε ερώτημα του κ. Φίλιππου Τζίτζη σχετικά με το θέμα ανάμεσα άλλων είπε: " ...απλά το κτίριο δεν εμπίπτει στην ακαταλληλότητα της χρήσης, εμείς πρέπει να κάνουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουμε, επίσης κ τις απαιτούμενες εργασίες να γίνουν οι αίθουσες του ειδικού σχολείου".

Απλά κ. Δήμαρχε ερωτούμε, μελετήσατε κ αναγνώσατε τη μελέτη μέχρι τέλους που σας επισυνάψαμε;

Η Έκθεση επικινδύνου οικοδομής με αρ.πρωτ : Π7115/13 με ημερομηνία 15/9/2014 αναφέρει στο τέλος τα εξής:

"Κατά την έκθεση αυτής επιτρέπονται ενστάσεις μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την κοινοποίησή της που πρέπει να υποβληθούν ή στην αστυνομική αρχή που την έχει επιδώσει ή στην υπηρεσία Δόμησης που έχει εκδώσει. Ενστάσεις που υποβάλλονται σε άλλες αρχές εξετάζονται μόνο αν διαβιβασθούν εμπρόθεσμα στις παραπάνω αρχές. Εάν δεν υποβληθούν συστάσεις εμπρόθεσμα, τότε η έκθεση γίνεται οριστική κ ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει τις εργασίες που του επιβάλλονται με αυτή. Διαφορετικά θα διωχθεί ποινικά σύμφωνα με τα άρθρα 286 κ 434 του ποινικού κώδικα ( Ν 1452/50) κ η αστυνομική αρχή θα άρει αναγκαστικά τον κίνδυνο ακολουθώντας τις υποδείξεις μας απαγορεύοντας τη χρήση του επικινδύνου είτε κατεδαφίζοντας το".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png