Τρίμηνη παράταση για το υποθαλάσσιο αγωγό, αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής. Η προηγούμενη 9μηνη παράταση, λήγει 30 Σεπτεμβρίου 2021.


Το τελευταίο θέμα της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αφορούσε στην έγκριση παράτασης για τη προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, του έργου για την κατασκευή το υποθαλάσσιου αγωγού. Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστή η αιτιολογία της απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι η 9μηνη παράταση που είχε δώσει στο έργο η Οικονομική Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2020 εκπνέει στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021. Σε επικοινωνία του Aegina Portal με τον κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο σήμερα το μεσημέρι, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι η παράταση που δόθηκε σήμερα είναι τρίμηνη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το τελευταίο σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής τοποθετούσε την παράδοση του έργου προς χρήση τον Σεπτέμβριο 2021. Υπενθυμίζεται ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής  σε συνεδρίασή της στις 15 Δεκεμβρίου 2020 είχε αποφασίσει την παράταση του έργου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 (κατά εννέα δηλαδή μήνες).

Σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε γίνει γνωστό ότι ο ανάδοχος του έργου είχε ζητήσει χορήγηση παράτασης κατά 731 ημέρες, δηλαδή μέχρι 1 Ιανουαρίου 2023, αίτημα το οποίο είχε σχολιάσει τότε ο πρώην Αντι περιφερειάρχης κ. Δημήρης Κατσικάρης, τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι: "Το  αίτημα  του  αναδόχου  για  παράταση  2  ετών  -μέχρι  την  1η Ιανουαρίου  2023-  είναι  απολύτως  αποκαλυπτικό  ότι  η  πορεία  του  έργου  δεν  πάει καθόλου καλά και ότι όλα τα χρονοδιαγράμματα έχουν ανατραπεί προς το χειρότερο." Επίσης υπήρξε και σχετική ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο 2021. Σχετική ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, για την παραχώρηση του χώρου στη χερσαία ζώνη λιμένα του Λεοντίου στον ανάδοχο του έργου, μέχρι τις 30-09-2021.

Χθες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου Αίγινας, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής για τον υποθαλάσσιο αγωγό, είπε ότι συνεχίζονται οι εργασίες που αφορούν ΄στην κάλυψη του αγωγού για την προστασία του, από την πλευρά της Σαλαμίνας μέχρι οι εργασίες να φτάσουν σε βάθος 50 μέτρων, όπου ο αγωγός θα προστατευθεί με αμμοχάλικο και λιθοπροστασία.

Για την κατασκευή της δεξαμενής αναρρύθμισης στο Λεόντι, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η υπόγεια διάνοιξη και ότι κατασκευάζεται το δικλιδοστάσιο. Τέλος, συμπλήρωσε, ότι πιστεύει πως οι εργασίες συντήρησης της δεξαμενής θα ξεκινήσουν τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης παρατήρησε σχετικά με την επισκευή της μεγάλης δεξαμενής, ότι ακόμη δεν έχει δει κάποια σχετική σύμβαση.

Σ' αυτή την ενημέρωση ο κ. Ζορμπάς δεν έκανε καμία αναφορά στην παραπάνω εξέλιξη, δηλαδή της παράτασης του έργου, η οποία υπήρχε ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στη σημερινή της συνεδρίαση.

Καθώς δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες, θα αναμένουμε να καθαρογραφεί η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής για να την παρουσιάσουμε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png