"Εγκαταλελειμμένο" χαρακτήρισε ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης το έργο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την "Ανάπλαση Καποδιστριακών διαδρομών και παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αίγινας".

 
Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Κουκούλη, αναζητώντας πληροφορίες, σχετικά με τη μελέτη της ανάπλασης στην περιοχή της "Παναγίτσας", η οποία είχε συνταχθεί κατά τη διάρκεια της διοίκησής του το 2009, καθώς αυτή αποτελεί το αντικείμενο επιστολής που εστάλη πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο κ. Κουκούλης είπε ότι αυτή η μελέτη δεν είχε έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης, ότι δεν είχε περάσει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και των τευχών δημοπράτησης.
 
Με αφορμή εκείνη τη μελέτη, αναφέρθηκε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων του έργου με τίτλο: "Ανάπλαση Καποδιστριακών διαδρομών και παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αίγινας", με προϋπολογισμό 191.000 ευρώ: "Είναι δυνατόν να έχουμε αυτή την ευρύτερη αντιμετώπιση, η οποία γίνεται μέσω της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και των καποδιστριακών διαδρομών, που είναι ευρύτερη και πιο ολοκληρωμένη. Δεκάδες φορές πιο σημαντική από αυτή τη μεμονωμένη", είπε και προσέθεσε ότι: "Την έχουμε κι αυτήν εγκαταλείψει, εδώ και έναν χρόνο είναι στα αζήτητα".
 
 
Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης παρατήρησε ότι στο χάρτη του Πράσινου Ταμείου, όπου απεικονίζονται τα ενταγμένα έργα ανά δήμο και περιφέρεια, από τα ενταγμένα έργα του Δήμου Αίγινας απουσιάζει το έργο του ΣΒΑΚ (Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας).
 
Στο χάρτη παρουσιάζονται ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων μελέτης του έργου "Ανάπλαση Καποδιστριακών διαδρομών και παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αίγινας", με προϋπολογισμό 191.000 ευρώ, το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ΣΦΗΟ του Δήμου Αίγινας με προϋπολογισμό 39.680 ευρώ και τέλος το "Συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων" (αφορά βυθιζόμενους κάδους) προϋπολογισμού 126.976 ευρώ, όχι όμως το ΣΒΑΚ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png