Η πρόταση του Φίλιππου Τζίτζη για την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου, με φουσκωτό θόλο, κατατέθηκε στην διοίκηση του Δήμου.

 
Την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου με φουσκωτό θόλο, προτείνει ως λύση ο Φίλιππος Τζίτζης. Μία λύση που δεν θα αντικαταστήσει την κατασκευή του γηπέδου στο κτήμα Γκίκα, αλλά που θα δώσει τη δυνατότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στις ομάδες της Αίγινας να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους απαλλαγμένες από τον φόβο των κακών καιρικών συνθηκών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικό αφιέρωμα του Aegina Portal εδώ.


Η πρόταση, έγινε σε μία πρώτη φάση, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 27 Δεκεμβρίου 2021, όπου συζητήθηκε μία ακόμη παράταση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας, για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο κτήμα Γκίκα.
 
Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ψήφισε το θέμα, όμως πρότεινε ως μία παράλληλη λύση, που θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις δυνατότητες που προβλέπει ο νόμος 4726/2020, βασισμένη στο περιεχόμενο της διάταξης για τους θόλους των αθλητικών εγκαταστάσεων, δηλαδή σε μία ελαφριά κατασκευή με μπαλόνι, όπως είχε συζητηθεί και παλαιότερα, πρόταση που δεν αναιρεί την κατασκευή στο κτήμα Γκίκα, η ολοκλήρωσης της οποίας όμως, λόγω και της νέας παράτασης, φαίνεται να απομακρύνεται χρονικά.
 
Η λύση που προτείνει ο Φίλιππος Τζίτζης με βάση τον ν. 4726/2020 αφορά φουσκωτούς θόλους που μπορούν να τοποθετηθούν σε δημόσιους και δημοτικούς ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους και προαύλια σχολείων.
 
Για την πρόταση που έχει υποβάλει στη διοίκηση του Δήμου Αίγινας ο κ. Φίλιππος Τζίτζης μίλησε σήμερα στο Aegina Portal:
 
"Ύστερα από πρόταση και πρόσκληση του δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά στην Οικονομική Επιτροπή, εάν υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιο κλειστό γυμναστήριο, καταθέσαμε πρόσφατα την προηγούμενη Δευτέρα, μία πρόταση που περιλαμβάνει ένα κλειστό γυμναστήριο σε πολύ χαμηλότερη τιμή και σε πιο γρήγορο χρόνο, από αυτό το κλειστό γυμναστήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο κτήμα Γκίκα.

Η πρότασή μας αυτή κατατέθηκε με βάση ότι ο χρόνος που έχουν καθυστερήσει μελέτες είναι τεράστιος. Να θυμίσω ότι δυόμισι χρόνια μόνο να προχωρήσουν οι μελέτες από το 2019, που είχανε προχωρήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχει προχωρήσει τώρα λίγο το θέμα με τη μελέτη, αλλά έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Η πρότασή μας κατατέθηκε λοιπόν την προηγούμενη Δευτέρα, είναι μία πρόταση συμβατή, μία πρόταση που μπορεί να γίνει. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος και αυτή η πρόταση θα ανεβάσει πάρα πολύ τον τουρισμό  στην Αίγινα για 12 μήνες.
 
Είναι μία πρόταση που περιλαμβάνει αυτός ο χώρος εδώ που είμαστε, είτε κάποιο άλλο χώρο που θα επιλέξει η Εκτελεστική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Μιλάμε για ένα χώρο πάντα δίπλα στα σχολεία. Είναι ένα κόστος γύρω στις 200.000 ευρώ. Ο χρόνος είναι περίπου τρεις μήνες που θα γίνει το γήπεδο, δηλαδή μπορεί να γίνει άμεσα και επίσης έχει και 5 χρόνια εγγύηση. Περιλαμβάνει παρκέ, περιλαμβάνει καινούριες μπασκέτες. Είναι μία πρόταση που θα μπορέσει να βοηθήσει, όλα τα παιδιά που αθλούνται στο βόλεϊ, στο μπάσκετ και άλλα μπορεί να γίνει ένας πολυχώρος αθλητισμού και πολιτισμού και θεάτρου, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στην Αίγινα.
 
Κατατέθηκε αυτή η πρόταση την προηγούμενη Δευτέρα. Φυσικά αυτή η πρόταση δεν αποκλείει την άλλη πρόταση, που ήδη υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή αν τελικά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να υλοποιηθεί σε τρεις μήνες.
 
Με το νόμο αυτό που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τη Βουλή των Ελλήνων και από τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα αθλητισμού τον κ Αυγενάκη, απλοποιεί πάρα πολύ διαδικασίες, οποίες πολεοδομίες, όποιες άλλες διαδικασίες, ώστε να μπορούν να προχωρούν κλειστά, σε ανοιχτούς χώρους τέτοιου τύπου και ειδικά δίπλα στο σχολείο.
 
Χρηματοδότηση μπορεί να γίνει είτε με ίδια έσοδα με πόρους του Δήμου, αλλά μπορεί να γίνει και από τη ΣΑΤΑ. Η ΣΑΤΑ έχει επενδυτικές δραστηριότητες στα σχολεία, είτε για πολιτισμό, είτε για αθλητισμό, είτε είτε για θέατρο, για θεατρικούς χώρους στα σχολεία.
 
Είναι μία πρόταση μπορεί να μπορεί να υλοποιηθεί και επιτέλους η Αίγινα να αποκτήσει μετά από πάρα πολλά - πάρα πάρα πολλά χρόνια, ένα χορό αθλητισμό αξιοπρεπές και όλα τα παιδιά της Αίγινας και συνάμα να ανεβείτε ο τουρισμός 12 μήνες του νησιού μας", δήλωσε ο κ. Φίλιππος Τζίτζης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png