Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού οι εργασίες αποψίλωσης - καθαρισμού, στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Αφαίας.


Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση που φορά στην έγκριση εκτέλεσης του έργου: "Εργασίες αποψίλωσης-καθαρισμού, κοπής δένδρων, κλαδεύσεων και αποκομιδής στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Αφαίας στην Αίγινα”, απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Πειραιώς και Νήσων".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η απόφαση, που υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, αφορούν εργασίες αποψίλωσης – καθαρισμού του χώρου, η κοπή δένδρων, η κλάδευση δέντρων και η αποκομιδή των προϊόντων φυτικής βλάστησης, εντός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου, έκτασης 17 στρεμμάτων περίπου.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των τριάντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η εκτέλεση του έργου έχει έναρξη την 15/6/2022 και λήξη την 30/8/2022.

Υπενθυμίζεται ότι στον εξωτερικό χώρο, της γύρω περιοχής του ναού της Αφαίας, ξεκίνησε ένα μήνα πριν το έργο για την αντιπυρική προστασία, σε εφαρμογή μελετών και με επίβλεψη από το Δασαρχείο Πειραιά, με σύμβαση που έχει υπογράψει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και που αφορά ολόκληρο το δασικό οδικό δίκτυο της Αίγινας.

Ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα είναι ανάμεσα στους 11 αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, η θωράκιση των οποίων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης,, των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, με τους Δημάρχους και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες των περιοχών, όπου βρίσκονται έντεκα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η σύσκεψη είχε γίνει τον Απρίλιο.

Τέλος, τον Μάιο πραγματοποιήθηκε άσκηση δασικής πυρκαγιάς μικρής έκτασης, με την κωδική ονομασία "Αφαία 2022".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png