Κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου "Ο άγιος Νεκτάριος και ο όσιος γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος". Περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες από την λιτανεία ανακήρυξης του Αγίου Νεκταρίου.


Κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου "Ο άγιος Νεκτάριος και ο όσιος γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος (αυθεντικές μαρτυρίες)", συγγραφέας του οποίου είναι ο εφημέριος της Μητρόπολης πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης.

Η δεύτερη αυτή έκδοση συμπίπτει με το εορτασμό των εκατό χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου 1920 - 2020 και προήλθε από την ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν περιστατικά της ζωής και της διδασκαλίας των αγίων. Συμπληρώνεται από το Δ' κεφάλαιο στο οποίο περιλαμβάνονται 49 αυθεντικές φωτογραφίες από την λιτανεία της ανακηρύξεως του Αγίου Νεκταρίου το 1961. Η φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του αείμνηστου ιατρού Παναγιώτη Λεούση και δημοσιεύονται για πρώτη φορά, ενώ εκτός από το ίδιο το γεγονός αποτυπώνουν περιοχές της Αίγινας όπως ήταν τότε.
 
 
Η παρουσίαση του βιβλίου είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Στις σελίδες του ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αιγίνης Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γιαννούλης διασώζει αυθεντικές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι έζησαν τον Άγιο Νεκτάριο και τον Όσιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο. Στην αρχή παρατίθεται χρονολογικό διάγραμμα των κυριοτέρων σταθμών της ζωής των δύο ιερών αυτών προσώπων, που έζησαν στον 20ο αιώνα και ο ένας υπήρξε πνευματικός γόνος του άλλου, με την πνευματική διαδοχή τους να φτάνει μέχρι στις μέρες μας.
 
Το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι", στη μονή της Αγίας Τριάδας - Αγίου Νεκταρίου, στην Μητρόπολη της Αίγινας και στο τηλέφωνο 6946827152.