«Τα πρώτα ίχνη»: Έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των μαθητών της Στέγης Πολιτισμού Αίγινας.

«Τα πρώτα ίχνη»: Έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των μαθητών της Στέγης Πολιτισμού Αίγινας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, τα εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής με τίτλο «Τα πρώτα ίχνη», στη Στέγη Πολιτισμού Αίγινας (Β. Κωνσταντίνου 22, Κυψέλη).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Στέγη ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό, παρουσιάζοντας τους καρπούς μιας δημιουργικής χρονιάς.

Στην έκθεση φιλοξενούνται τα έργα εννέα μαθητών των εργαστηρίων

Στην έκθεση φιλοξενούνται τα έργα εννέα μαθητών των εργαστηρίων, οι οποίοι αποτυπώνουν στο χαρτί και τον πηλό την προσωπική τους καλλιτεχνική διαδρομή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η δασκάλα του εργαστηρίου, Σοφία Κουτσελίνη, τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν «τα πρώτα βήματα» και την πρώτη ουσιαστική επαφή των μαθητών με τα υλικά.

τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν «τα πρώτα βήματα» και την πρώτη ουσιαστική επαφή των μαθητών με τα υλικά.

Στο κομμάτι της κεραμικής, οι δημιουργοί πειραματίστηκαν με πηλό χαμηλής θερμοκρασίας, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, όπως οι μπαντανάδες και τα υαλώματα (γυαλιά).

Στο κομμάτι της κεραμικής, οι δημιουργοί πειραματίστηκαν με πηλό χαμηλής θερμοκρασίας

Τα έργα διατηρούν ζωντανή τη διαδρομή της δημιουργίας: τη διστακτική αρχή, την αναζήτηση, την επιμονή και, τελικά, την προσωπική έκφραση. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς το κοινό να γνωρίσει από κοντά τη δύναμη της αρχής και τη χαρά της δημιουργίας.

Η έκθεση αποτελεί την ιδανική κορύφωση των μαθημάτων της χρονιάς που πέρασε

Η έκθεση αποτελεί την ιδανική κορύφωση των μαθημάτων της χρονιάς που πέρασε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κοινό του νησιού να στηρίξει τη νέα γενιά δημιουργών της Αίγινας.

20260627_203736.webp

Πληροφορίες Έκθεσης:
Χώρος: Στέγη Πολιτισμού Αίγινας, Β. Κωνσταντίνου 22, Κυψέλη.

Ωράριο Λειτουργίας: Κυριακή 28 Ιουνίου: 10:00 - 13:00 και 18:00 - 22:00.

Είσοδος: Ελεύθερη.

20260627_204145.webp

20260627_204311.webp

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, στο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Αίγινα εμφανίζεται με πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026.

Τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές

  • Με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εφαρμόζεται προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση, όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός.
  • Συγκεκριμένα, το μέτρο τίθεται σε ισχύ τις ημέρες που ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατατάσσει την περιοχή σε κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).
  • Στις περιπτώσεις αυτές απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στις περιοχές που έχουν οριστεί, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.
  • Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων περιοχών, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους. Επίσης, η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο επιτρέπεται, εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν την επιβολή πρόσθετων περιορισμών σε συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου λόγω αυξημένου κινδύνου.

Στον Δήμο Αίγινας ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιοχές
Ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού από Κουρέντι, Μύλοι μέχρι Τσιδράρι
Τα δάση των περιοχών Αγίων, Αφαίας και Αγίας Μαρίνας
Δασικούς δρόμους Λαφρί - Μεσαγρός - Κάβος
Το δάσος της περιοχής Κύλινδρα
Δρόμους από Λαζαρήδες προς Αγία Μαρίνα και Γιαννάκηδες
Την Παλαιά Χώρα (με δείκτη επικινδυνότητας 4–5)
Την περιοχή του Αρχαίου Ελαιώνα (από Αιγινήτισσα και Β' Μαραθώνα)
Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσολεόντισσας (δείκτης 4–5)

Για την Ιερά Μονή της Χρυσολεόντισσας επιτρέπεται η διέλευση 14–15/8 κατόπιν έγκρισης Π.Υ. Πειραιά.
Στο νησί Μονή προτείνεται απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου (δείκτης 3-4-5)

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά σε υπαίθριους χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφεύγουμε τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
  • Κατά την Αντιπυρική Περίοδο απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
☎ Τηλέφωνα Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας
22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών)

Ξεκίνησε το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο λιμάνι της Αίγινας. Υπέροχα χορευτικά, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό.

Ξεκίνησε σήμερα το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο λιμάνι της Αίγινας.

Με την παρουσίαση των πρώτων χορευτικών σχημάτων άνοιξε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο Καποδίστριας» με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας. 

Το φεστιβάλ φιλοξενείται στον εμβληματικό χώρο του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, στο λιμάνι της Αίγινας, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου, προσφέροντας στο κοινό ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελληνική μουσική, τον παραδοσιακό χορό και τη λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά. Η συμμετοχή του κοινού την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ήταν μεγάλη.

Με σύνθημα «Όπου το σώμα ακολουθεί την ψυχή...», η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός

Με σύνθημα «Όπου το σώμα ακολουθεί την ψυχή...», η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για το νησί, συγκεντρώνοντας χορευτικά συγκροτήματα από την Αίγινα, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία παρουσιάζουν χορούς, παραδοσιακές φορεσιές και μουσικές από διάφορες γωνιές της χώρας.

Και τις δύο ημέρες, στις 20:00, θα πραγματοποιείται παρέλαση των χορευτικών τμημάτων

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με την καθιερωμένη παρέλαση των χορευτικών τμημάτων στην παραλία της Αίγινας, όπου οι περαστικοί είδαν από κοντά τις υπέροχες φορεσιές και τα πολυπληθή τμήματα που συμμετέχουν. 

Στη σημερινή πρώτη ημέρα του φεστιβάλ συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας

Στη σημερινή πρώτη ημέρα του φεστιβάλ συμμετείχαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο Καποδίστριας», η ερασιτεχνική ομάδα ανθρώπων με προβλήματα όρασης «ΧοροΔρόμιο», ο Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων, η Στέγη Πολιτισμού Αίγινας, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων – Κοντού, ο Μορφωτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Βαθέος και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου Κιλκίς. Το φεστιβάλ προλόγισε ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου κ. Βασίλης Μουσουλέας και χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σπυριδάκης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 27 Ιουνίου με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου

Οι χοροί συνεχίζονται το βράδυ Σάββατο 27 Ιουνίου με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, του Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας, Αλώνων, Μεσαγρού «Οινόη», του Συλλόγου Επτανησίων Αγίων Αναργύρων – Καματερού «Διονύσιος Σολωμός», του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ο Καποδίστριας» και του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Παλατιανού Κιλκίς «Παναγία Σουμελά».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30, με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση, δίπλα στη θάλασσα.

20260626_205343.webp

20260626_205323.webp

20260626_210154.webp

20260626_210421.webp

20260626_210946.webp

20260626_211506.webp

20260626_211518.webp

20260626_204338.webp

Καρδιολόγος και Γενικός Ιατρός για το Κέντρο Υγείας Αίγινας, περιλαμβάνονται στη νέα προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.

20260523_1028052.webp

Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε νέα προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Στη σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου 2026, περιλαμβάνονται και δύο θέσεις για το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Συγκεκριμένα, εγκρίνεται η προκήρυξη μίας θέσης Διευθυντή Καρδιολογίας και μίας θέσης Διευθυντή Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας για το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Οι δύο θέσεις εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς και Αιγαίου) για την κάλυψη αναγκών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Η απόφαση αφορά συνολικά την έγκριση προκήρυξης δεκάδων θέσεων σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Πολυϊατρεία της χώρας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2026, με σκοπό την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την καλύτερη στελέχωση των δημόσιων δομών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, στο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Αίγινα εμφανίζεται με πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές

Τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές

  • Με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εφαρμόζεται προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση, όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός.
  • Συγκεκριμένα, το μέτρο τίθεται σε ισχύ τις ημέρες που ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατατάσσει την περιοχή σε κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).
  • Στις περιπτώσεις αυτές απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στις περιοχές που έχουν οριστεί, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.
  • Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων περιοχών, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους. Επίσης, η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο επιτρέπεται, εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν την επιβολή πρόσθετων περιορισμών σε συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου λόγω αυξημένου κινδύνου.

Στον Δήμο Αίγινας ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιοχές
Ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού από Κουρέντι, Μύλοι μέχρι Τσιδράρι
Τα δάση των περιοχών Αγίων, Αφαίας και Αγίας Μαρίνας
Δασικούς δρόμους Λαφρί - Μεσαγρός - Κάβος
Το δάσος της περιοχής Κύλινδρα
Δρόμους από Λαζαρήδες προς Αγία Μαρίνα και Γιαννάκηδες
Την Παλαιά Χώρα (με δείκτη επικινδυνότητας 4–5)
Την περιοχή του Αρχαίου Ελαιώνα (από Αιγινήτισσα και Β' Μαραθώνα)
Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσολεόντισσας (δείκτης 4–5)

Για την Ιερά Μονή της Χρυσολεόντισσας επιτρέπεται η διέλευση 14–15/8 κατόπιν έγκρισης Π.Υ. Πειραιά.
Στο νησί Μονή προτείνεται απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου (δείκτης 3-4-5)

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά σε υπαίθριους χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφεύγουμε τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
  • Κατά την Αντιπυρική Περίοδο απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
☎ Τηλέφωνα Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας
22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών)
Featured

1o-dimotiko-00.jpg
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νησιών Αργοσαρωνικού, με πρόσφατη ανάρτησή του επισημαίνει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, καθώς οι εργασίες βαψίματος του σχολείου και ανακαίνισης των τουαλετών ( πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων) παραμένουν μέχρι σήμερα - μία εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- ανολοκλήρωτες. Το σχολείο δεν είναι ακόμη λειτουργικό και τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες με πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Χρήστο Ρέππα.



 

Ωστόσο ο Σύλλογος θέτει ένα ακόμη ζήτημα, το οποίο το είχε αναδείξει στις αρχές Ιουλίου με Δελτίο Τύπου και επιστολή προς τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καραγιάννη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασίλη Ζαμπέλη, που είχε τίτλο: "Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων στην ανακαίνιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας". Εκεί τόνιζε ότι οι εργάτες οι οποίοι δουλεύουν για την ανακαίνιση του σχολείου, διαβιούν εντός του σχολείου, μέσα σε μία σχολική αίθουσα του ισογείου και κοιμούνται στο πάτωμα, πάνω σε χαρτόνια. Δεν υπάρχουν διαμορφωμένοι κατάλληλοι χώροι για να κοιμηθούν, μπάνιο και φυσικά aircondition, ζητώντας να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη διαβίωση των εργαζομένων σε κατάλληλα δωμάτια.

1o-dimotiko-02.jpg
Στην πρόσφατη ανάρτησή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νησιών Αργοσαρωνικού, τονίζει ότι μετά την καταγγελία του Συλλόγου εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο για ένα διάστημα, μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία που είχαν αναλάβει να επισκευάσουν και το σχολείο έμεινε μισοτελειωμένο. Λίγες μέρες πριν παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, το συνεργείο επανήλθε. "Δουλεύουν από το πρωί μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, κοιμούνται πάλι μέσα στο σχολείο", αναφέρεται στην ανάρτηση, που συνοδεύεται από χαρακτηριστικές φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν την κατάσταση του χώρου και κάποιες από αυτές αναδημοσιεύουμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

1o-dimotiko-03.jpg

 

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Χρήστος Ρέππας.

 

Χ.Ρ. "Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο έχει να κάνει με την μη ολοκλήρωση του έργου, ενώ έχει ταχθεί πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας "Μαριέττα Γιαννάκου" δεν έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτή τη στιγμή το σχολείο δεν είναι λειτουργικό για το άνοιγμα του. Αυτό έχουμε να πούμε. Συν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς να αποδείξουμε καμία ευθύνη στους ίδιους έμειναν μέσα στο σχολείο και δεν είχαν κάποιον άλλο τόπο κατοικίας". 

1o-dimotiko-05.jpg

Γ.Σ.  Άρα αυτό που ο Σύλλογος ουσιαστικά καταγγείλει είναι το γεγονός ότι δεν θα είναι έτοιμο... 

Χ.Ρ. Το βλέπω πολύ δύσκολο να είναι έτοιμο στην ώρα του και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του σχολείου. 

Γ.Σ. Αυτό αφορά κάποιες τάξεις του σχολείου ή το σύνολο του σχολείου; 

Χ.Ρ. Από όσα ξέρω είναι το σύνολο σχεδόν του σχολείου αλλά δεν το βλέπουμε έτσι ακριβώς. Όταν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα σε όλο το σχολείο. Ειδικά αν είναι σε χώρους εισόδου, εξόδου, οπωσδήποτε. 

Γ.Σ.  Έχετε δημοσιεύσει κάποιες φωτογραφίες στο facebook του Συλλόγου, όπου μάλιστα αναφέρεται και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι που έκαναν το βάψιμο στο σχολείο και την ανακαίνιση των τουαλετών έμεναν εκεί τα βράδια.

1o-dimotiko-04.jpg

Χ.Ρ.  Ναι. Δεν είχαμε δημοσιεύσει μόνο φωτογραφίες, είχαμε βγάλει και ανακοίνωση παλιότερα που είχε δημιουργηθεί το καλοκαίρι και την είχαμε αναρτήσει και στο Aegina Portal, για αυτό και είχε σταλεί και στο Δήμο η ανακοίνωση αυτή. Εμείς, χωρίς να αποδίδουμε καμία ευθύνη στους εργαζόμενους θεωρούμε ότι αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Έπρεπε οι άνθρωποι να έχουν εξασφαλιστεί, να έχουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τον τόπο όπου έμειναν τις ελεύθερες ώρες τους.

Γ.Σ.  Υπάρχει κάποια αντίδραση σε αυτό το ζήτημα;

Χ.Ρ.  Όχι καμία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει από κανένα φορέα καμία αντίδραση.

1o-dimotiko-06.jpg

Γ.Σ.  Από αυτή την κίνηση που έχετε κάνει τι προσδοκάτε, δηλαδή ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο τώρα. 

Χ.Ρ.  Απλά πράγματα όπως είχαμε κάνει και παλιότερα. Αν θυμάστε που είχαμε κάνει κινητοποίηση ο Σύλλογος, με άλλους φορείς εδώ στην Αίγινα για το θέμα του κέντρου υγείας όπου και εκεί δεν ολοκληρωνόταν το έργο στην ώρα του, να ολοκληρωθεί στην ώρα του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και το δεύτερο είναι οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του έργου. 

Γ.Σ. Εγώ θα ξαναρωτήσω δεν έχει αντιδράσει κάποιος φορέας επίσημος για αυτό το ζήτημα;

Χ.Ρ.  Κάποια επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει από πουθενά.

Γ.Σ.  Άρα μένουμε σε αυτό το ζήτημα, θα το παρακολουθούμε και να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση, κάποια κίνηση, από κάποιον επίσημο φορέα και βέβαια αν οι μαθητές του σχολείου - θα ρωτήσουμε και εκεί - θα μπορούν να με το κουδούνι της νέας χρονιάς να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.