«Τα πρώτα ίχνη»: Έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των μαθητών της Στέγης Πολιτισμού Αίγινας.

«Τα πρώτα ίχνη»: Έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των μαθητών της Στέγης Πολιτισμού Αίγινας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, τα εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής με τίτλο «Τα πρώτα ίχνη», στη Στέγη Πολιτισμού Αίγινας (Β. Κωνσταντίνου 22, Κυψέλη).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Στέγη ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό, παρουσιάζοντας τους καρπούς μιας δημιουργικής χρονιάς.

Στην έκθεση φιλοξενούνται τα έργα εννέα μαθητών των εργαστηρίων

Στην έκθεση φιλοξενούνται τα έργα εννέα μαθητών των εργαστηρίων, οι οποίοι αποτυπώνουν στο χαρτί και τον πηλό την προσωπική τους καλλιτεχνική διαδρομή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η δασκάλα του εργαστηρίου, Σοφία Κουτσελίνη, τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν «τα πρώτα βήματα» και την πρώτη ουσιαστική επαφή των μαθητών με τα υλικά.

τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν «τα πρώτα βήματα» και την πρώτη ουσιαστική επαφή των μαθητών με τα υλικά.

Στο κομμάτι της κεραμικής, οι δημιουργοί πειραματίστηκαν με πηλό χαμηλής θερμοκρασίας, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, όπως οι μπαντανάδες και τα υαλώματα (γυαλιά).

Στο κομμάτι της κεραμικής, οι δημιουργοί πειραματίστηκαν με πηλό χαμηλής θερμοκρασίας

Τα έργα διατηρούν ζωντανή τη διαδρομή της δημιουργίας: τη διστακτική αρχή, την αναζήτηση, την επιμονή και, τελικά, την προσωπική έκφραση. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς το κοινό να γνωρίσει από κοντά τη δύναμη της αρχής και τη χαρά της δημιουργίας.

Η έκθεση αποτελεί την ιδανική κορύφωση των μαθημάτων της χρονιάς που πέρασε

Η έκθεση αποτελεί την ιδανική κορύφωση των μαθημάτων της χρονιάς που πέρασε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κοινό του νησιού να στηρίξει τη νέα γενιά δημιουργών της Αίγινας.

20260627_203736.webp

Πληροφορίες Έκθεσης:
Χώρος: Στέγη Πολιτισμού Αίγινας, Β. Κωνσταντίνου 22, Κυψέλη.

Ωράριο Λειτουργίας: Κυριακή 28 Ιουνίου: 10:00 - 13:00 και 18:00 - 22:00.

Είσοδος: Ελεύθερη.

20260627_204145.webp

20260627_204311.webp

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, στο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Αίγινα εμφανίζεται με πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026.

Τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές

  • Με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εφαρμόζεται προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση, όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός.
  • Συγκεκριμένα, το μέτρο τίθεται σε ισχύ τις ημέρες που ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατατάσσει την περιοχή σε κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).
  • Στις περιπτώσεις αυτές απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στις περιοχές που έχουν οριστεί, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.
  • Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων περιοχών, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους. Επίσης, η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο επιτρέπεται, εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν την επιβολή πρόσθετων περιορισμών σε συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου λόγω αυξημένου κινδύνου.

Στον Δήμο Αίγινας ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιοχές
Ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού από Κουρέντι, Μύλοι μέχρι Τσιδράρι
Τα δάση των περιοχών Αγίων, Αφαίας και Αγίας Μαρίνας
Δασικούς δρόμους Λαφρί - Μεσαγρός - Κάβος
Το δάσος της περιοχής Κύλινδρα
Δρόμους από Λαζαρήδες προς Αγία Μαρίνα και Γιαννάκηδες
Την Παλαιά Χώρα (με δείκτη επικινδυνότητας 4–5)
Την περιοχή του Αρχαίου Ελαιώνα (από Αιγινήτισσα και Β' Μαραθώνα)
Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσολεόντισσας (δείκτης 4–5)

Για την Ιερά Μονή της Χρυσολεόντισσας επιτρέπεται η διέλευση 14–15/8 κατόπιν έγκρισης Π.Υ. Πειραιά.
Στο νησί Μονή προτείνεται απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου (δείκτης 3-4-5)

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά σε υπαίθριους χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφεύγουμε τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
  • Κατά την Αντιπυρική Περίοδο απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
☎ Τηλέφωνα Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας
22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών)

Ξεκίνησε το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο λιμάνι της Αίγινας. Υπέροχα χορευτικά, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό.

Ξεκίνησε σήμερα το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο λιμάνι της Αίγινας.

Με την παρουσίαση των πρώτων χορευτικών σχημάτων άνοιξε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο Καποδίστριας» με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας. 

Το φεστιβάλ φιλοξενείται στον εμβληματικό χώρο του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, στο λιμάνι της Αίγινας, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου, προσφέροντας στο κοινό ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελληνική μουσική, τον παραδοσιακό χορό και τη λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά. Η συμμετοχή του κοινού την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ήταν μεγάλη.

Με σύνθημα «Όπου το σώμα ακολουθεί την ψυχή...», η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός

Με σύνθημα «Όπου το σώμα ακολουθεί την ψυχή...», η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για το νησί, συγκεντρώνοντας χορευτικά συγκροτήματα από την Αίγινα, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία παρουσιάζουν χορούς, παραδοσιακές φορεσιές και μουσικές από διάφορες γωνιές της χώρας.

Και τις δύο ημέρες, στις 20:00, θα πραγματοποιείται παρέλαση των χορευτικών τμημάτων

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με την καθιερωμένη παρέλαση των χορευτικών τμημάτων στην παραλία της Αίγινας, όπου οι περαστικοί είδαν από κοντά τις υπέροχες φορεσιές και τα πολυπληθή τμήματα που συμμετέχουν. 

Στη σημερινή πρώτη ημέρα του φεστιβάλ συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας

Στη σημερινή πρώτη ημέρα του φεστιβάλ συμμετείχαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο Καποδίστριας», η ερασιτεχνική ομάδα ανθρώπων με προβλήματα όρασης «ΧοροΔρόμιο», ο Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων, η Στέγη Πολιτισμού Αίγινας, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων – Κοντού, ο Μορφωτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Βαθέος και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου Κιλκίς. Το φεστιβάλ προλόγισε ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου κ. Βασίλης Μουσουλέας και χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σπυριδάκης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 27 Ιουνίου με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου

Οι χοροί συνεχίζονται το βράδυ Σάββατο 27 Ιουνίου με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, του Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας, Αλώνων, Μεσαγρού «Οινόη», του Συλλόγου Επτανησίων Αγίων Αναργύρων – Καματερού «Διονύσιος Σολωμός», του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ο Καποδίστριας» και του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Παλατιανού Κιλκίς «Παναγία Σουμελά».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30, με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση, δίπλα στη θάλασσα.

20260626_205343.webp

20260626_205323.webp

20260626_210154.webp

20260626_210421.webp

20260626_210946.webp

20260626_211506.webp

20260626_211518.webp

20260626_204338.webp

Καρδιολόγος και Γενικός Ιατρός για το Κέντρο Υγείας Αίγινας, περιλαμβάνονται στη νέα προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.

20260523_1028052.webp

Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε νέα προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Στη σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου 2026, περιλαμβάνονται και δύο θέσεις για το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Συγκεκριμένα, εγκρίνεται η προκήρυξη μίας θέσης Διευθυντή Καρδιολογίας και μίας θέσης Διευθυντή Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας για το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Οι δύο θέσεις εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς και Αιγαίου) για την κάλυψη αναγκών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Η απόφαση αφορά συνολικά την έγκριση προκήρυξης δεκάδων θέσεων σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Πολυϊατρεία της χώρας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2026, με σκοπό την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την καλύτερη στελέχωση των δημόσιων δομών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αίγινα (κατηγορία κινδύνου 4) το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, στο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Αίγινα εμφανίζεται με πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές

Τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές

  • Με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εφαρμόζεται προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση, όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός.
  • Συγκεκριμένα, το μέτρο τίθεται σε ισχύ τις ημέρες που ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατατάσσει την περιοχή σε κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).
  • Στις περιπτώσεις αυτές απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στις περιοχές που έχουν οριστεί, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.
  • Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων περιοχών, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους. Επίσης, η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο επιτρέπεται, εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν την επιβολή πρόσθετων περιορισμών σε συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου λόγω αυξημένου κινδύνου.

Στον Δήμο Αίγινας ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιοχές
Ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού από Κουρέντι, Μύλοι μέχρι Τσιδράρι
Τα δάση των περιοχών Αγίων, Αφαίας και Αγίας Μαρίνας
Δασικούς δρόμους Λαφρί - Μεσαγρός - Κάβος
Το δάσος της περιοχής Κύλινδρα
Δρόμους από Λαζαρήδες προς Αγία Μαρίνα και Γιαννάκηδες
Την Παλαιά Χώρα (με δείκτη επικινδυνότητας 4–5)
Την περιοχή του Αρχαίου Ελαιώνα (από Αιγινήτισσα και Β' Μαραθώνα)
Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσολεόντισσας (δείκτης 4–5)

Για την Ιερά Μονή της Χρυσολεόντισσας επιτρέπεται η διέλευση 14–15/8 κατόπιν έγκρισης Π.Υ. Πειραιά.
Στο νησί Μονή προτείνεται απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου (δείκτης 3-4-5)

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά σε υπαίθριους χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφεύγουμε τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
  • Κατά την Αντιπυρική Περίοδο απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
☎ Τηλέφωνα Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας
22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών)
Featured
Αλέξανδρος Ιωαννίδης: «Παλεύουμε χωρίς κλειστό, αλλά κρατάμε ψηλά τον Παναιγιναϊκό». Ο προπονητής της ομάδας μιλάει για τη χρονιά που έφυγε και για τα σχέδια της νέας περιόδου.

Με αισιοδοξία, ρεαλισμό, αλλά και παρουσιάζοντας μία σαφή εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, μίλησε στο Aegina Portal ο προπονητής του Παναιγιναϊκού, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, κάνοντας τον αγωνιστικό απολογισμό του 2025 και θέτοντας τους στόχους για το 2026. 





Οι μεγάλες στιγμές του 2025


Αναφερόμενος στη χρονιά που πέρασε, σημείωσε ότι το εφηβικό τμήμα του Παναιγιναϊκού ολοκλήρωσε το 2025 στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμο με την Καλλιθέα, έπειτα από μια σειρά δύσκολων και απαιτητικών αγώνων.

Ξεχώρισε τον αγώνα με τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου στην Αίγινα, με το γήπεδο κατάμεστο, όπου η ομάδα κατάφερε να ανατρέψει το σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό, παρά τον άτυχο τραυματισμό του Χρόνη Θεοδωρόπουλου. Με καθοριστική συμβολή του Γιάννη Άρσου στην επίθεση και του Αργύρη Λεούση στην άμυνα, η νίκη αυτή αποτέλεσε, όπως τόνισε, ένα σημαντικό ψυχολογικό «boost» που οδήγησε στην πρωτιά.

Το μεγάλο αγκάθι: η έλλειψη κλειστού γηπέδου

Μπαίνοντας στο 2026, ο Παναιγιναϊκός ξεκινά τον δεύτερο γύρο με στόχο να εδραιώσει και να διατηρήσει την πρώτη θέση. Ωστόσο, ήδη έχουν σημειωθεί τέσσερις αναβολές αγώνων, λόγω καιρικών συνθηκών.

Ο προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά, στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης κλειστού γηπέδου, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο χάνονται τουλάχιστον 10 αγώνες και αναβάλλονται πάνω από 40 προπονήσεις, γεγονός που καθιστά άνιση τη μάχη με τις ομάδες της Αθήνας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε ένα ενδεικτικό στατιστικό στοιχείο: ο Παναιγιναϊκός έχει δώσει 566 αγώνες στην ΕΣΚΑΝΑ, με 286 νίκες, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες έδρας.

Στόχος η δημιουργία κλειστού και η επιστροφή ανδρικού – γυναικείου

Ο κ. Ιωαννίδης υπενθύμισε ότι στο παρελθόν υπήρχαν ανδρικό και γυναικείο τμήμα, τα οποία αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, καθώς η ομάδα αγωνιζόταν αποκλειστικά εκτός έδρας, σε Μέθανα και Αθήνα.

Όπως ανέφερε, ύστερα από πρωτοβουλία της ομάδας και με τη συμμετοχή του κ. Φίλιππου Τζίτζη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού, ο οποίος ζήτησε τη μελέτη και το τοπογραφικό για το γήπεδο.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι, με τη στήριξη του Δημάρχου Αίγινας κ. Ζορμπά και των αντιδημάρχων, θα προχωρήσει επιτέλους η λύση του κλειστού μπαλονιού, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα οι ακαδημίες και να επανέλθουν τα ανδρικά και γυναικεία τμήματα.

Επιτυχίες ακαδημιών και κλήσεις στην Εθνική

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το παιδικό τμήμα ολοκλήρωσε τη χρονιά στη δεύτερη θέση, με μόλις μία ήττα – στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Κρόνο – και τη νέα χρονιά θα διεκδικήσει την κορυφή.

Το μίνι έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο αγώνες και ισάριθμες νίκες, ενώ ο σύλλογος έχει βρεθεί επτά φορές τα τελευταία χρόνια σε τελικές φάσεις play-off, κατακτώντας μάλιστα μία φορά το πρωτάθλημα στην κατηγορία Γ΄ Εφήβων ΕΣΚΑΝΑ.

Ιδιαίτερη υπερηφάνεια προκαλούν και οι κλήσεις αθλητών στα κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας, με τον Γιάννη Άρσο να έχει κληθεί τρεις φορές και τον Γιώργο Μαργαρώνη δύο φορές, με τη δεύτερη συμμετοχή του να είναι προγραμματισμένη άμεσα.

Ευχαριστίες και μήνυμα για συνεχή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα

Ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης ευχαρίστησε τη Saronic για τη στήριξή της, τον Ολυμπιακό για τη βοήθεια σε ρουχισμό, καθώς και τον Σύνδεσμο Κριτών της Αθήνας, επισημαίνοντας παράλληλα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το «εμπάργκο» του Συνδέσμου Κριτών Πειραιά, το οποίο αυξάνει σημαντικά τα έξοδα της ομάδας.

Κλείνοντας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Φίλιππο Τζίτζη, τον οποίο χαρακτήρισε "πυλώνα" της προσπάθειας και άνθρωπο που στέκεται δίπλα στα παιδιά, στο μπάσκετ και στο νησί, ευχαριστώντας τον για την εμπιστοσύνη του για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Τέλος, ευχαρίστησε το Aegina Portal για τη φιλοξενία και την προβολή της ομάδας, ευχόμενος καλή χρονιά και παγκόσμια ειρήνη.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.