Συνεχίζεται ο λειοτεμαχισμός στην περιοχή "Μπαρού" στον Μεσαγρό. Φόβους για την πιθανότητα φωτιάς εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι. Κάμερες θα τοποθετήσει η διοίκηση.

 
Τον Φεβρουάριο ο "terminator" (μηχάνημα λειοτεμαχισμού) της Υπηρεσίας Καθαριότητας, μεταφέρθηκε από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου είχε τοποθετηθεί σε ιδιωτικό χώρο τεμαχίζοντας ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στην περιφραγμένη περιοχή του Δήμου στου Μπαρού. Σε δηλώσεις του τότε στο Aegina Portal ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης είχε δηλώσει ότι ο "terminator" θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ωστόσο, ο  "terminator" παραμένει μέχρι και σήμερα, στον χώρο στον οποίο παραμένουν επίσης κλαδέματα και άλλα υλικά που συγκεντρώνονται τα οποία μετά τον λειοτεμαχισμό τους μεταφέρονται κατευθείαν στην Φυλή. Σε πρόσφατη, μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μούρτζης είχε αναφέρει τον κίνδυνο φωτιάς που μπορεί να προέλθει από τα υλικά που υπάρχουν εκεί.
 
Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2015, στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει φωτιά από την οποία κινδύνεψε η δασική έκταση, που σώθηκε τότε από την έγκαιρη επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας. Τότε μέσα στον περιφραγμένο χώρο είχαν συγκεντρωθεί κλαδέματα, ογκώδη, στρώματα και άλλα υλικά σε μεγάλες ποσότητες. Στο video από το ρεπορτάζ του Aegina Portal τότε μπορεί να δει κανείς το όγκο των όσων είχαν συγκεντρωθεί, αλλά και την επικινδυνότητα της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί.
 
Το πρόβλημα της παραμονής των κλαδεμάτων και τον ογκωδών στου Μπαρού δεν είναι καινούργιο. Μάλιστα, το 2012 ο κ. Νίκος Πτερούδης μιλώντας τότε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είχε επικρίνει έντονα την τότε διοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Στο Λεόντι είδαμε τι έγινε, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε, τώρα μαθαίνω ότι πηγαίνουν και στο γκαράζ του Μεσαγρού. Για όνομα του Θεού, πάτε να εγκληματήσετε;".
 
 
Σε επικοινωνία με τον κ. Νίκο Πτερούδη σήμερα, είπε ότι τα κλαδέματα και τα άλλα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί "κόβονται" και μεταφέρονται καθημερινά με αυτοκίνητο. Δήλωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε τότε, ότι όλα όσα βρήκε εκεί "κόπηκαν" με τον "terminator" και μεταφέρθηκαν με φορτηγό και ότι το ίδιο θα συμβεί και με αυτά που έχουν μεταφερθεί εκεί, μέχρι να μην μείνει τίποτα.
 
Σε ερώτηση εάν υπάρχει η πρόθεση του δήμου να μονιμοποιηθεί η χρήση αυτού του σημείου για το σκοπό αυτό, καθώς υπάρχει δημοσιευμένη απόφαση στην Διαύγεια για αγορά κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ο κ. Πτερούδης επιβεβαίωσε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες και απαντώντας ότι: "ξεκινάμε βάζοντας κάμερες εκεί και θα μπούνε και σε άλλα μέρη". Επίσης, σημείωσε ότι ο "terminator" είναι κινούμενος και αύριο μπορεί να βρίσκεται σε μία άλλη περιοχή, ενώ δήλωσε ότι η Πυροσβεστική γνωρίζει το θέμα και στην περιοχή πηγαίνει όχημά της.
 
Στην συνέχεια είπε ότι κάποιοι είχαν θάψει αυτά που είχαν πεταχθεί εκεί ρίχνοντας χώμα.
 
Σε ερώτηση εάν μεταφέρονται εκεί κλαδέματα και ογκώδη, είπε ότι η Αγία Μαρίνα δεν έχει πάρα πολλά αυτή τη στιγμή σε αντίθεση με την Αίγινα. Σε άλλη ερώτηση κ. Πτερούδης σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος στην περιοχή που να ανήκει στον δήμο και να μπορεί να τοποθετήσει εκεί τα κλαδέματα για να τα διαχειριστεί.
 
Το Aegina Portal έχει παρουσιάσει πολλές φορές σχετικά ρεπορτάζ για την επικινδυνότητα του χώρου. Τον Ιουλίου 2018 όπως μπορείτε να δείτε στο τότε ρεπορτάζ είχαν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες από ογκώδη και κλαδέματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png