Τελευταίες προετοιμασίες για τον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Κοντό. Θα λειτουργήσει στις 10 Ιανουαρίου. Τι θα γίνει με την προσβασιμότητα.


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης η οποία έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι στις 3 Ιανουαρίου 2022 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή του Κοντού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το Aegina Portal επικοινώνησε το πρωί με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος είπε ότι σήμερα είχε συνάντηση με το προσωπικό του σταθμού που προσλήφθηκε και ότι γίνονται προετοιμασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, ώστε ο σταθμός να ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία του στις 10 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό της ενημέρωσης, θα υπάρξει σχετικό ρεπορτάζ από το Aegina Portal τις επόμενες ημέρες.
 
Πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, φαίνεται ότι παραμένει το ζήτημα της εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης στο χώρο του σταθμού, ένα πρόβλημα το οποίο έχει επισημανθεί πολλές φορές στο παρελθόν και που μάλιστα αποτελούσε έναν από τους ανασταλτικούς παράγοντες για την λειτουργία του.
 
Ο κ. Ζορμπάς ερωτώμενος από μέλος της επιτροπής είχε απαντήσει ότι: "Θέλουμε να αποκαταστήσουμε αρκετά το οδικό δίκτυο και μάλιστα με παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε πιο ομαλό τον δρόμο, ώστε να μπορεί η προσβασιμότητα να είναι πιο εύκολη. Όσο αφορά για τη στένωση του δρόμου που υπάρχει, εμείς έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό μας να αποκτήσουμε κάποιους χώρου γης, όμως εκεί έχουμε πολλές διαφορετικές ιδιοκτησίες και ίσως αυτό να παρουσιάσει μία δυσκολία στο πώς ο καθένας θα συμφωνήσει να παραχωρήσει ή να πωλήσει, εάν θέλετε καλύτερα, ένα τμήμα της ιδιοκτησίας του. Παρόλα αυτά εμείς το έχουμε προβλέψει. Πιστεύω όμως με αυτές τις παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει να βελτιώσουμε λίγο την προσβασιμότητα".
 
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και μία ανασκόπηση με τα σχετικά link μπορείτε να βρείτε σε ένα προ μηνών ρεπορτάζ του Aegina Portal εδώ με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Στέλιο Θεριανό τον Μάιο του 2021 μπορείτε να δείτε εδώ.
 
Ένα ρεπορτάζ με την τότε εντεταλμένη σύμβουλο κ. Καίτη Σαλπέα τον Οκτώβριο του 2016 οπότε και επανεκκινήθηκε το θέμα της λειτουργίας του από τη διοίκηση του κ Δημήτρη Μούρτζη, μπορείτε να δείτε εδώ. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε ξεκινήσει στην πρώτη διοίκηση του κ. Δημήτρη Μούρτζη, σχεδόν μία δεκαετία πριν από εκείνο το ρεπορτάζ.
 
Ρεπορτάζ τον Αύγουστο του 2018 με την τότε εντεταλμένη σύμβουλο κ. Καίτη Σαλπέα για τις διαδικασίες της αδειοδότησης, μπορείτε να δείτε εδώ.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png