Ξεκίνησαν οι εργασίες για την παιδική χαρά και τις δημόσιες τουαλέτες στην Πλατεία Εθνεγερσίας. Η απόφαση για τα κιγκλιδώματα.

 
Ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την παιδική χαρά στη Πλατεία Εθνεγερσίας. Όπως είχε δημοσιεύσει το Aegina Portal, στις 2 Φεβρουαρίου η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων, είχε εγκρίνει τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στην πλατεία.


Επίσης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είχε αποφασίσει τον καθορισμό των κοινόχρηστων χώρων για δημιουργία δύο νέων παιδικών χαρών, σε συνεδρίαση που έγινε στις 20 Ιουλίου 2021. Οι δύο νέοι χώροι που είχε αποφασιστεί τότε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή παιδικών χαρών, ήταν στην Πλατεία Εθνεγερσίας και χώρος μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα της Κοινότητας Πέρδικας.
 
Παράλληλα, το ρεπορτάζ του Aegina Portal κατέγραψε τον χώρο στις υπόγειες δημόσιες, δημοτικές τουαλέτες που βρίσκονται στην αφετηρία του ΚΤΕΛ, ένας χώρος που επί σειρά ετών παρουσίαζε εξαιρετικά κακή εικόνα, και είχε καταγραφεί σε παλαιότερα ρεπορτάζ του Aegina Portal. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση, καθώς αυτές οι τουαλέτες είναι οι μοναδικές δημοτικές, δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.
 
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που έγινε χθες 8 Φεβρουαρίου 2022, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Καραγιάννη θα αντικατασταθούν κάποια κάγκελα που εμποδίζουν την διέλευση των αυτοκινήτων και το παρκάρισμά τους.
 
Τα κάγκελα αυτά έχουν απομακρυνθεί αρκετές φορές από αγνώστους και έχουν επανατοποθετηθεί από το Δήμο Αίγινας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες μεταλλικές προεξοχές τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα οχήματα. Ο κ. Παναγιώτης Κασιμάκης Παναγιώτης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας συμφώνησε, επίσης, με την έγκριση του θέματος.
 
Μετά την αφαίρεση των μεταλλικών  κιγκλιδωμάτων θα κατασκευαστούν δύο λιθόκτιστα στηθαία, διαστάσεων μήκους ενός μέτρου και ογδόντα πέντε εκατοστών, πλάτους σαράντα πέντε εκατοστών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png