Η παιδική χαρά στην Κοινότητα Κυψέλης, μετά την αναβάθμισή της από το πρόγραμμα "ΦιλόΔημος ΙΙ".


Μετά την παιδική χαρά στις "Λαζάρου Πλάκες" στην Κοινότητα Αίγινας και την παιδική χαρά στην Κοινότητα Μεσαγρού, το Aegina Portal παρουσιάζει σήμερα την παιδική χαρά στην Κοινότητα Κυψέλης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την αναβάθμισή της από την προμήθεια και την τοποθέτηση εξοπλισμού, μέσω του προγράμματος "ΦιλόΔημος ΙΙ" με το ποσό των 215.000 ευρώ συνολικά, στο οποίο είχε ενταχθεί ο Δήμος της Αίγινας τον Σεπτέμβριο του 2018.

Εκτός από τη χρηματοδότηση του "ΦιλόΔημος", ο Δήμος σύναψε τρεις διαφορετικές συμβάσεις, τη “αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων”, την “προμήθεια αδρανών” και τη “συντήρηση των χώρων των παιδικών χαρών”, ενώ στην εξέλιξη του έργου υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση.

Η παιδική χαρά της Κυψέλης που παρουσιάζει σήμερα το Aegina Portal είναι η τρίτη από τις τέσσερις που έχουν διαμορφωθεί, μαζί με την παιδική χαρά στην Κοινότητα Βαθέος.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο πρόγραμμα είχαν ενταχθεί δύο ακόμη παιδικές χαρές, μία στην Αύρα και μία ακόμη στο δασύλλιο της Πέρδικας, για τις οποίες ακόμη αναμένονται εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αρχαιολογία και το Δασαρχείο αντίστοιχα) ενώ παράλληλα ο Δήμος Αίγινας αποφάσισε σε αυτές τις δύο περιοχές να δημιουργήσει δύο νέες παιδικές χαρές, μία στην Πλατεία Εθνεγερσίας, την έναρξη των εργασιών παρουσιάσαμε πρόσφατα και μία στο χώρο έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα της Πέρδικας.

Το έργο των παιδικών χαρών από το πρόγραμμα του "ΦιλόΔημος ΙΙ" δεν έχει παραληφθεί, αφού στην πράξη δεν έχει ολοκληρωθεί, κατά διαστήματα επισημαίνονται τεχνικά λάθη για τα οποία ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είχε δηλώσει το Aegina Portal ότι για το ζήτημα αυτό θα υπάρχει συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Τέλος στις παραπάνω παιδικές χαρές δεν έχει γίνει ηλεκτροφωτισμός. Γι' αυτό το ζήτημα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς όπου υπάρχει ήδη γραμμή, όπως στην περίπτωση της Κυψέλης, απλά θα πρέπει να γίνει η σύνδεση και όπου δεν υπάρχει, όπως στην περίπτωση της παιδικής χαράς στις "Λαζάρου Πλάκες" θα πρέπει πρώτα να γίνει η σύνδεση του χώρου στο δίκτυο, είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png