Τι περιλαμβάνει το έργο για την τοποθέτηση νέων, σύγχρονων στεγάστρων αναμονής επιβατών. Οι περιοχές που θα τοποθετηθούν.

stegastra-leoforion-dimou-aeginas.jpg

Η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης για τη δαπάνη των 28.000 ευρώ (20.000 ευρώ από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" και 8.000 ευρώ από ιδίους πόρους) για την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων αναμονής επιβατών και εξοπλισμού, για την αναβάθμιση στάσεων του Δήμου Αίγινας, αναρτήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία στις 29/12/2022. Η Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει το αίτημα, αναφέρει ότι ο Δήμος της Αίγινας θα προβεί σε προμήθεια και τοποθέτηση οκτώ στεγάστρων τύπου Β (μήκους 4.10 μέτρων) , ανάλογα με το πλάτος του υπάρχοντος πεζοδρομίου.  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Που θα τοποθετηθούν τα νέα στέγαστρα, σύμφωνα με την Τεχνική Μελέτη του έργου, που έχει συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Στάση αφετηρίας Αίγινας στην γραμμή Αίγινα - Πέρδικας. Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται στην Πλατεία Εθνεγερσίας (οδός Καζατζάκη ) εντός της πόλεως της Αίγινας- (στο λιμάνι) και ως εκ τούτου έχει μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού. Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Στάση τέρμα Πέρδικας. Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται στο τέρμα της γραμμής Αίγινα- Πέρδικα (εντος του οικισμού ) , στο λιμάνι της Πέρδικας και ως εκ τούτου έχει μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού, (κυρίως κατά την θερινή περίοδο). Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Στάση Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. Αίγινα - Πέρδικα, Αίγινα - Αγ. Μαρίνα - Άλωνες. Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται (εντός πόλεως Αίγινας ,οδός Γυμναστηρίου ) πλησίον του Καποδιστριακού ιστορικού διατηρητέου κτιρίου –Καποδιστριακό ορφανοτροφείο Λόγω της εγγύτητας της στάσης αυτής με το ΕΠΑΛ Αίγινας και το 1ο Γυμνάσιο ¨Αίγινας, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό μαθητών και στο μέλλον που θα αποπερατωθεί η επισκευή του ιστορικού κτιρίου (Ορφανοτροφείο του Καποδίστρα ) θα συγκεντρώνει και πολλούς επισκέπτες -τουρίστες του νησιού ( μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού,) Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Στάση Λαζάρου Πλάκες. Αίγινα - Πέρδικα, Αίγινα - Αγ. Μαρίνα - Άλωνες, Αίγινα - Κυψέλη - Βαθύ - Βαγία - Αγίοι. Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται στην περιοχή Λαζάρου Πλάκες (οδός Αφαίας-πόλη Αίγινας) , πλησίον του Γενικού Λυκείου Αίγινας ως εκ τούτου συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό μαθητών ( μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού) Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Στάση Παντελάρου. Αίγινα - Αγία Μαρίνα - Άλωνες. Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγ. Μαρίνας (οδός Αφαίας - εντός οικισμού Αγ. Μαρίνας) Συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό μαθητών της Αγ.Μαρίνας και των γύρω
περιοχών , που πηγαίνουν στα σχολεία τους (Δημοτικό- Γυμνάσιο – Μεσαγρού , νηπιαγωγείο Αλώνων κ.λ.π. ) και παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες (μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού). Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.
Στάση Κολέτση. Αίγινα - Κυψέλη - Βαθύ - Βαγία - Αγίοι.  Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται στο περιοχή Λεόντι- Κυψέλη (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου). Παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού-κατοίκων της περιοχής που κατευθύνονται από και προς την πόλη της Αίγινας) Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Στάση Λιμάνι Σουβάλας. Αίγινα - Κυψέλη - Βαθύ - Βαγία - Αγίοι. Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται στο λιμάνι της Σουβάλας (οδός Αλιμπράντη) και ως εκ τούτου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού-κατοίκων της περιοχής που κατευθύνονται από και προς την πόλη της Αίγινας καθώς και τουριστών που κινούνται σε όλες τις περιοχές που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή (κατά τους θερινούς κυρίως μήνες). Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Στάση Λαλαούνη. Αίγινα - Κυψέλη - Βαθύ - Βαγία - Αγίοι.  Το είδος στάσης που θα τοποθετηθεί είναι τύπος Β - νέο στέγαστρο. Βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων (οδός Αλιμπράντη ) του νησιού μας . Στη συγκεκριμένη στάση παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση επιβατικού κοινού-κατοίκων της περιοχής που κατευθύνονται από και προς την πόλη της Αίγινας καθώς και τουριστών που κινούνται σε όλες τις περιοχές που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή (κατά τους θερινούς κυρίως μήνες). Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Το έργο βρίσκεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμους Αίγινας για το 2022, ενώ η έγκριση της συμμετοχής στο πρόγραμμα "Φιλόδημος", ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2019. Το Aegina Portal είχε δημοσιεύσει την πρόσκληση ήδη από τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου


Στην Τεχνική Μελέτη αναγράφεται ότι η αναβάθμιση θα γίνει με σεβασμό συγχρόνως:

1) στον ιστορικό χαρακτήρα του νησιού μας. Αυτό θα επιτευχθεί όταν ο σχεδιασμός και τα υλικά των προς προμήθεια στεγάστρων θα ευθυγραμμίζονται με τις ιδιαίτερες ανάγκες των περιοχών παρέμβασης (περιοχές της νήσου Αίγινας )που δεν έχουν αστικό, αλλά ιστορικό-παραδοσιακό χαρακτήρα ( θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην μη υποβάθμιση του τοπίου και την διαφύλαξη της ιστορικότητας του τόπου κλπ.)
2) στις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού. Θα διατεθεί εξοπλισμός Wi-Fi, (θα ήταν επιθυμητό) σε όλα τα στέγαστρα αναμονής επιβατών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png