Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στις δημοτικές τουαλέτες και στην παιδική χαρά, που βρίσκονται στην πλατεία Εθνεγερσίας.

20230215_115932-plateia-ethnegersias-00.jpg

Σε εξέλιξη είναι αυτό το διάστημα οι εργασίες στις υπόγειες δημόσιες, δημοτικές τουαλέτες, που βρίσκονται στην αφετηρία του ΚΤΕΛ. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση, καθώς αυτές οι τουαλέτες είναι οι μοναδικές δημοτικές, δημόσιες τουαλέτες, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και βέβαια τον κεντρικό σταθμό του ΚΤΕΛ. 

Δυστυχώς, επί σειρά ετών παρουσίαζαν εξαιρετικά κακή εικόνα, που είχε καταγραφεί σε παλαιότερα ρεπορτάζ του Aegina Portal.

Η κάμερα του Aegina Portal κατέγραψε τις εργασίες που γίνονται αυτήν την περίοδο στην πλατεία Εθνεγερσίας στις 15 Φεβρουαρίου 2023, οι οποίες αφορούν τόσο τις δημοτικές τουαλέτες, όσο και την ολοκλήρωση των εργασιών στην νέα παιδική χαρά που θα λειτουργήσει στο χώρο της πλατείας. Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2022. Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε δημοσιεύσει το Aegina Portal, στις 2 Φεβρουαρίου η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων, είχε εγκρίνει τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στην πλατεία. Τον Δεκέμβριο του 2022, φυτεύτηκαν στην Πλατεία Εθνεγερσίας τα 990 φυτά και δέντρα που δώρισαν τρεις παραθεριστές του νησιού, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο.

Ο κ. Ζορμπάς μιλώντας την Τετάρτη στο Aegina Portal, είπε ότι θα κατασκευαστεί και τουαλέτα για άτομα με μειωμένα κινητικά προβλήματα, ενώ για την παιδική χαρά είπε ότι αναμένεται η τοποθέτηση των παιχνιδιών και του τάπητα για να ολοκληρωθεί.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: "Βρισκόμαστε στην πλατεία Εθνεγερσίας, όπου εδώ επισκευάζονται οι τουαλέτες, οι δημόσιες τουαλέτες. Για πολλά χρόνια δεν λειτουργούσαν.

Θα γίνουν σύγχρονες τουαλέτες και με τουαλέτα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και θα δώσει έτσι μία υπηρεσία, θα προσφέρει μία υπηρεσία, τόσο και για τους επιβάτες, για τον κόσμο που αποβιβάζεται και επιβιβάζεται στα πλοία, τόσο επίσης και για το επιβατικό κοινό των λεωφορείων και γενικότερα σκεφτόμαστε και στοχεύουμε, ότι θα είναι θα παρέχει και μία υπηρεσία καθαριότητας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε και αυτό και επίσης, όπως το βλέπετε, δίπλα ακριβώς στις τουαλέτες, θα γίνει ο χώρος της παιδικής χαράς. Σχεδόν έχουμε ολοκληρώσει, περιμένουμε τα παιχνίδια να τοποθετηθούν και ο τάπητας και πραγματικά η πλατεία θα προσφέρει και μία αναψυχή στα παιδιά όλου του νησιού.

Νομίζουμε ότι ο χώρος εδώ έχει ήδη αναβαθμιστεί και με την περιποίηση και τη φροντίδα και με την δωρεά από τα φυτά που φυτέψαμε σε όλο το χώρο. Και εμείς, όπως είπα και πριν, προσπαθούμε να φροντίζουμε με επιμέλεια και τακτικά τους κοινόχρηστους χώρους".

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είχε αποφασίσει τον καθορισμό των κοινόχρηστων χώρων για δημιουργία δύο νέων παιδικών χαρών, σε συνεδρίαση που έγινε στις 20 Ιουλίου 2021. Οι δύο νέοι χώροι που είχε αποφασιστεί τότε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή παιδικών χαρών, ήταν στην Πλατεία Εθνεγερσίας και χώρος μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα της Κοινότητας Πέρδικας.  Ο κ. Ζορμπάς είχε διευκρινίσει τότε, ότι δεν θα ματαιωθεί η προσπάθεια για τις παιδικές χαρές στην περιοχή της Αύρας και του δασυλλίου της Πέρδικας και ότι οι δύο νέες θέσεις, ουσιαστικά, αφορούν στη δημιουργία νέων παιδικών χαρών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png