Σταθμό Τηλεϊατρικής Ιατρού Συμβούλου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, περιλαμβάνει η επέκταση του δικτύου τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής.

stia-kentro-ygeias.jpg

Δημοσιεύθηκε από την 2η ΔΥΠΕ η διακήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου τηλεϊατρικής σε νησιά της περιφέρειας Αττικής για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ανάπτυξης συνθηκών ισότιμης πρόσβασης των κατοίκων των νησιών σε υπηρεσίες υγείας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Λίγα λόγια για το έργο:

Το Φεβρουάριο του 2020, όπως μπορείτε να δείτε στο δημοσίευμα του Aegina Portal είχε δημοσιευθεί η πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική", προς την 2η ΔΥΠΕ, σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Ο τίτλος της πρόσκλησης είναι: "Επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ) - Τμήμα 2ης ΥΠΕ σε Νησιά της Περιφέρειας Αττικής για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ανάπτυξης συνθηκών ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας".

Τον Αύγουστο του 2020 ο βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος υπέβαλε αναφορά με την οποία ζητούσε την ένταξη του Κέντρου Υγείας Αίγινας στο πρόγραμμα επέκτασης του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), μετά από επιστολή που είχε στείλει προς τους βουλευτές της περιφέρειάς ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Η Πράξη υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη τον Νοέμβριο του 2020.

Οι νέοι σταθμοί τηλεϊατρικής διακρίνονται σε ΣΤΙΣ (Σταθμός Τηλεϊατρικής Ιατρού Συμβούλου) και ΣΤΙΑ (Σταθμός Τηλεϊατρικής Ιατρού Ασθενούς) και προβλέπεται, βάσει της ανωτέρω 2 σχετικής μελέτης, να αναπτυχθούν ως εξής: Οκτώ μεγάλα ΣΤΙΑ: Κ.Υ. Αίγινας, Κ.Υ. Γαλατά, Π.Π.Ι. Σπετσών, Π.Π.Ι. Πόρου, Π.Π.Ι. Ύδρας,, κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα και ΚΥ Πειραιά, Δύο Μικρά ΣΤΙΑ: Π.Ι. Αντικυθήρων, Π.Ι. Αγκιστρίου. Την σχετική Πράξη μπορείτε να δείτε εδώ.

Στις 25 Μαΐου 2021 δημοσίευσε την προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού από την 2η ΔΥΠΕ.

Επιπρόσθετα στο Έργο περιλαμβάνονται:

• Αναβάθμιση του Κέντρου Δεδομένων προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλα τα νέα σημεία (ΣΤΙΣ, ΣΤΙΑ, ΣΚΟΠ) που φιλοξενείται στην ΚτΠ Α.Ε.
• Ασύρματο Δίκτυο για όλα τα νέα και παλαιά σημεία ΕΔΙΤ της Περιφέρειας Αττικής
• Συμπληρωματικός εξοπλισμός και μελέτες με έμφαση στην ψηφιακή ασφάλεια και τη συμμόρφωση με το GDPR.
• Υπηρεσίες εκπαίδευσης και πιλοτικής λειτουργίας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png