Περιοδεία του βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλου και της υποψήφιας ευρωβουλευτή  Μαρίας Γιαννακάκη στην Αίγινα. Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας.

20240518_120136.jpg
Περιοδεία στην Αίγινα, πραγματοποιούν σήμερα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη, μαζί με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Αίγινας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αίγινα θα επισκεφθούν φορείς του νησιού. Πρώτος σταθμός της περιοδίας ήταν το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και τη διοίκηση.


Μετά το τέλος της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Αίγινας δήλωσαν στο Aegina Portal:
 

Η κ. Μαρία Γιαννακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, δήλωσε: “Επισκεφτήκαμε σήμερα μαζί με τον βουλευτή μας τον Δημήτρη τον Τσανακόπουλο, καθώς και συντρόφισσες και συντρόφους από Τοπική Οργάνωση της Αίγινας, το Κέντρο Υγείας, όπου είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε τόσο από εργαζομένους, όσο και από τη διοίκηση.

Φυσικά βρήκαμε μία κατάσταση που δυστυχώς την υποψιαζόμασταν, καθώς οι εργαζόμενοι είναι πραγματικά εξουθενωμένοι  στην προσπάθειά τους με ελάχιστους πόρους να προσφέρουνε το έργο το οποίο απαιτεί το νησί και η ανάγκες τους, κυρίως τώρα που ανοίγει ο καιρός, οπότε οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί και δυστυχώς βλέπουμε ότι πρόκειται όχι μόνο για μία υποστελέχωση η οποία χαρακτηρίζει το χώρο της υγείας πανελλαδικά, αλλά εδώ το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς είναι σε μία περίοδο όπου γίνονται εργασίες χωρίς να υπάρχει από την αρμόδια ΥΠΕ ο σαφής χρονικός ορίζοντας προκειμένου αυτές να τελειώσουν.

Η κατάσταση η οποία βρήκαμε πραγματικά θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, αλλά πραγματικά και την υγεία των εργαζομένων οι οποίοι όπως προανέφερα είναι σε μία κατάσταση εξουθένωσης και έχουνε ξεπεράσει εαυτούς.

Από την μεριά μας ως Νέα Αριστερά και από την ομάδα των βουλευτών μας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό το ζήτημα να φτάσει στον αρμόδιο υπουργό και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και φυσικά οι λύσεις οι οποίες απαιτούνται”.

Ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, δήλωσε: "Αντιπροσωπεία της Nέας Aριστεράς μαζί με την υποψήφια ευρωβουλεύτρια Μαρία Γιαννακάκη, αλλά και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης, επισκεπτόμαστε σήμερα την Αίγινα στο πλαίσιο μίας περιοδείας για να αναδείξουμε όχι μόνο τα τοπικά προβλήματα, αλλά και τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα τα οποία οφείλει να συζητηθούν ενόψει της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών.

Η Νέα Αριστερα σε μία περίοδο κυριαρχίας στις δεξιάς παρουσιάζει ένα συνολικό εναλλακτικό και ανταγωνιστικό προς την κυβέρνηση της δεξιάς πολιτικό σχέδιο, με αιχμές στο κοινωνικό κράτος, την ανασυγκρότηση της εργασίας και την αύξηση των μισθών για την καταπολέμηση της ακρίβειας και φυσικά παρουσιάζει ένα σχέδιο που στον πυρήνα του έχει την δημοκρατία την ανάγκη για την ανασύνταξη της ελληνικής δημοκρατίας και φυσικά την ανάγκη για να πρωταγωνιστήσουμε σε μια αντιπολεμική φιλειρηνική εξωτερική πολιτική σε μία περίοδο που γειτονιά μας, η ευρώπη αλλά και η μέση ανατολή φλέγονται.

Αυτά τα μεγάλα ζητήματα δυστυχώς δεν τίθεται στο τραπέζι του δημόσιου, του πολιτικού διαλόγου ενόψει στον ευρωεκλογών και ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος ο δικός μας ο ρόλος της Νέας Αριστεράς να θέσουμε αυτά τα ζητήματα έτσι ώστε να υπάρξει μία πραγματική αντιπολιτευτική, εναλλακτική πρόταση, αλλά και μία πραγματική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση στις δεξιάς και του κυρίου Μητσοτάκη".

Ο συντονιστής της Οργάνωσης κ. Παναγιώτης Πατσακιός, δήλωσε: "Εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωση Νέας Αριστεράς Αίγινας, ήρθαμε εδώ σε μία περιοδεία και σε επαφή με τους κατοίκους και με τους καταστηματάρχες του νησιού, αλλά και με τους επισκέπτες. Η περιοδεία μας αυτή ξεκίνησε πρώτα από το Κέντρο Υγείας Αίγινας, ένα κρίσιμο σημείο αναφοράς, όπου καθημερινά δοκιμάζονται και οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι.

Τα προβλήματα τα οποία προσπαθούμε μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου, της επικοινωνίας και με την Νέα Αριστερά, αλλά και με την κοινωνία, είναι να δώσουμε μία λύση στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, όπως είναι η ακρίβεια, η ανασφάλεια, αλλά και να υπερασπιστούμε θέματα ειρήνης, όπως προείπε και ο σύντροφος Τσανακόπουλος, διότι ο πόλεμος αυτή τη στιγμή διεξάγεται στη γειτονιά μας και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι υπέρ μιας ειρηνικής λύσης και λύσεις του προβλήματος με ειρήνη για το λαό της Παλαιστίνης".

Με κάθε επισημότητα η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Αίγινας και του Δήμου Tarpon Springs, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

20240517_190607.jpg

 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η τελευτή αδελφοποίησης του Δήμου Αίγινας και του Δήμου Tarpon Springs Φλόριντας των ΗΠΑ, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.


Η τελετή ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών που παιάνισε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου.

20240517_193146.jpg
Η φιλαρμονική απέδωσε τιμές στον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και στον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς κ. Κώστα Βατικιώτη, στους βουλευτές κ. Κώστα Κατσαφάδο και Νίκο Βλαχάκο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των αρχών του νησιού.


20240517_191104.jpg 

Ακολούθησε η ανάγνωση του κειμένου από το πρωτόκολλο αδελφοποίησης που ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Τζίτζης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, που υπέγραψαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κ. Κώστας Βατικιώτης.

20240517_201345.jpg
Ακολούθησαν ομιλίες από τους δημάρχους κ. Γιάννη Ζορμπά και  κ. Κώστα Βατικιώτη, τον αρχιερατικό επίτροπό Αίγινας, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γαρυφάλλου, που μετέφερε τις αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. 
 20240517_203959.jpg


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς από του βουλευτές κ. Κώστα Κατσαφάδο και κ. Νίκο Βλαχάκο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Αντώνη Καρβούνη, την ανταλλαγή δώρων και την προβολή ολιγόλεπτων ταινιών, ομιλία της κ. Νομικής Μιχαλοπούλου και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικό σχήμα της Αίγινας, συνοδεία μουσικού σχήματος.

 20240517_205729.jpg


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση. Στην είσοδο του κτηρίου υπήρχε έκθεση παραδοσιακού σκάφανδρου.

20240517_205832.jpg
Την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης έφερε σε πέρας το Γραφείου Δημάρχου, ενώ παραβρέθηκε σχεδόν το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας, οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και πλήθος πολιτών, που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή.

20240517_185631.jpg

Η ιστορία και οι μνήμες της Αιγινήτικης κοινότητας των Σφουγγαράδων:

Η εξέλιξη της ιστορίας των Ελλήνων και ειδικότερα των Αιγινητών στο Tarpon Springs σηματοδοτείται από μια περίοδο που η μετανάστευση προς την Αμερική έκρυβε τις ελπίδες για μια νέα ζωή. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, ένα μεταναστευτικό ρεύμα, Αιγινητών, οδηγεί στη δημιουργία μιας σπουδαίας σπογγαλιευτικής κοινότητας στο Tarpon Springs, καθιστώντας το ένα από τα επίκεντρα της αιγινήτικης κουλτούρας. Αυτή η μεταναστευτική πορεία σημάδεψε τον νέο τόπο, δημιουργώντας ένα πλούσιο ιστορικό που αντικατοπτρίζει την επιρροή των Αιγινητών.

20240517_205635.jpg
Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου το 1908 και η ίδρυση της αδελφότητας των Αιγινητών «Η Αίγινα» το 1909 αποτελούν ουσιαστικά βήματα στην οργανωμένη και πολιτιστική παρουσία του νεοφερμένου πληθυσμού. Αυτά τα ιστορικά χρονικά σημεία διακρίνονται ως στιγμές που σφράγισαν την παρουσία των Αιγινητών, προωθώντας την παράδοσή τους σε έναν ενιαίο φορέα πολιτιστικής και κοινωνικής ανταλλαγής.

20240517_211713.jpg
Η ανέγερση του νοσοκομείου "Ο Άγιος Διονύσιος" με την ανιδιοτελή στήριξη και την οικονομική συνεισφορά των μεταναστών Αιγινητών, αποτελεί συγκινητικό παράδειγμα των αναλλοίωτων δεσμών τους με την Πατρίδα και της συμβολής τους στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον η κοινότητα σπογγαλιέων που ιδρύθηκε από Αιγινήτες στις αρχές της δεκαετία του 1900, με την καινοτομία της εισαγωγής σκαφάνδρων, συνέβαλε στην ανάπτυξη της εκεί βιομηχανίας του σφουγγαριού.

20240517_210418.jpg
Η αδελφοποίηση αυτή αναδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική σήμερα, δεδομένου ότι ο δήμαρχος Tarpon Springs κατάγεται από την Αίγινα.

20240517_183832.jpg
Η κοινή αυτή καταγωγή του δημάρχου δημιουργεί έναν ειδικό δεσμό μεταξύ των δύο πόλεων, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή ιδεών, πολιτιστικών στοιχείων και εμπειριών.

Συστάθηκε επιτροπή με τίτλο: "Ομάδα για τον αθλητισμό Δήμου Αίγινας". Ποιος είναι ο σκοπός και οι αρμοδιότητές της.

dimotiko-simvoulio.jpg

Ομόφωνα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 14η Μαΐου 2024, η σύσταση επιτροπής του Δήμου με τίτλο: «Ομάδα για τον Αθλητισμό Δήμου Αίγινας (ΟΜ.Α.Δ.Α.)», η οποία θα επικουρεί το Δήμο Αίγινας, θα υπάγεται στο τμήμα Αθλητισμού του Δήμου και θα συμβάλλει στο σχεδιασμό, τη μέριμνα της οργάνωσης και της υλοποίησης
Αθλητικών δράσεων με αθλητική ή κοινωνική ή πολιτιστική προσέγγιση. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Σκοπός: 

Η επιτροπή συνεργάζεται με φορείς, συλλόγους και σωματεία με σκοπό να προάγει την αθλητική ιδέα ως μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος και σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων.

Αρμοδιότητες:

• Οργανώνει, υλοποιεί και επιμελείται κάθε είδους εκδηλώσεις για τον Δήμο (συνέδρια, συνελεύσεις εορτές κ.λπ.) καθώς και προγράμματα προβολής του έργου και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος για τον αθλητισμό.
• Σχεδιάζει, εισηγείται προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών για τις επιδιώξεις, στόχους και υπηρεσίες του Δήμου με γενικό στόχο την δραστηριοποίηση των πολιτών στον Αθλητισμό. • Τηρεί αρχείο των δημοσιεύσεων, καθώς και των σχετικών απαντήσεων της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού.
• Φροντίζει για την φιλοξενία εκπροσώπων των άλλων Δήμων και άλλων αποστολών.
• Υλοποιεί τοπικές ή άλλες αθλητικές δράσεις με αθλητική ή κοινωνική ή πολιτιστική προσέγγιση.
• Τηρεί βιβλία αρχεία επίτιμων δημοσίων και τιμηθέντων προσώπων.
• Συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό ή άλλο που αναφέρεται σε εκδηλώσεις του Δήμου σχετικά με τον Αθλητισμό.
• Επιμελείται των ενημερωτικών εκδόσεων ή εκπομπών της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού στα ΜΜΕ.
• Διερευνά και ενημερώνει τα όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου για τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου αναφορικά με δράσεις για τον αθλητισμό.
• Συνεργάζεται με τις υπηρεσίες της περιφέρειας στην οποία ανήκει ο Δήμος για την εναρμόνιση των προγραμμάτων αθλητικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου με τα ευρύτερα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας.
• Σχεδιάζει, εισηγείται και παρακολουθεί την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του αθλητισμού. Περιλαμβάνονται πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως: 
(α) Διοργάνωση και εφαρμογή πολιτιστικών ή κοινωνικών προγραμμάτων για την προώθηση του Αθλητισμού στον Δήμο.
(β) Προώθηση της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.
• Συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τα ανωτέρω αντικείμενα.
• Συμμετέχει στο σχεδιασμό απασχόλησης των παιδιών και των ενηλίκων με τον αθλητισμό και φροντίζει για την εφαρμογή της.
• Συμμετέχει στην οργάνωση, παρακολούθηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.
• Ευθύνεται για τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας, το εκπαιδευτικό υλικό και για οποιαδήποτε (υλικό) έχει διατεθεί.
• Ενημερώνει τους γονείς για την ψυχοσωματική υγεία και συμπεριφορά μέσα από την συνεργασία και συμβουλευτική ειδικών.
• Τηρεί το μητρώο εθελοντών για τον αθλητισμό στο Δήμο Αίγινας.

Διοίκηση:

• Η επιτροπή απαρτίζεται από επτά (7) τακτικά και πέντε (5) αναπληρωματικά μέλη, τα οποία είναι τα εξής:

Τακτικά μέλη:

  • Μαρίνος Νικόλαος (Πρόεδρος)
  • Κουρκούνας Θωμάς (Αντιπρόεδρο
  • Κλήμης Παναγιώτης
  • Μοίρας Δημήτριος
  • Μαργαρώνη Βασιλική
  • Κομηνιάδου Φανή (Γραμματέας)
  • Λεούση Χριστίνα

Αναπληρωματικά μέλη:

  • Παπαδοπούλου Άννα
  • Κοσμετάτου Διονυσί
  • Γάλαρης Διονύσιος
  • Κοττάκη Μαρία
  • Πετράς Γεώργιος

Η θητεία της επιτροπής ακολουθεί την θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος διατηρεί το δικαίωμα της ανάκλησης ή της αναστολής της όταν δεν πληρούνται οι σκοποί σύστασής της.

• Τηρείται Βιβλίο Πρακτικών.
• Η επιτροπή έχει έδρα και συνεδριάζει κατ’ ελάχιστον μία (1) φορά το μήνα στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, στην Αίθουσα “Παύλος Ανδρεόπουλος”.

Τέσσερις αιτήσεις παραχώρησης θέσεων στάθμευσης ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή. Τι αφορούν οι περιπτώσεις.

theseis-stathmefsis.JPG

Τέσσερις αιτήσεις παραχώρησης θέσεων στάθμευσης ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας αφορούσε λήψη κανονιστικής απόφασης για την «Παραχώρηση χώρων στάθμευσης & Καθεστώς στάθμευσης οδών στην πόλη της Αίγινας».

Η Υπηρεσία κατόπιν ελέγχου των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της αυτοψίας της Υπηρεσίας ζητεί την λήψη κανονιστικής απόφασης για τις κάτωθι οδούς. Ακολουθεί η εισήγηση:

Οδός Ελλανίου Διός, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας

Πολίτης αιτήθηκε χορήγηση θέσης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ασθενών του Ιατρείου του και για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών υγείας των ασθενών του. Ο πολίτης καλείται να μεταβεί σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο Υγείας Αίγινας καθώς και σε οικείες ασθενών. Εκφράζουμε θετική γνώμη για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης, έναντι του παλαιού κτηρίου ΙΚΑ για λόγους εξασφάλισης της άμεσης μετάβασης του σε επείγοντα και κατεπείγοντα περιστατικά υγείας των ασθενών.

Λεωφόρος Αφαίας, Αγία Μαρίνα, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού

Πολίτης αιτήθηκε γενική θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της Λεωφόρου Αφαίας έμπροσθεν της επιχείρησης ενοικιαζομένων δωματίων. Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δύναται να οριστεί και να χωροθετηθεί γενική θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ λόγω επάρκειας του πλάτους του οδοστρώματος και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Λεωφόρος Αφαίας στερείται γενικής θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ από την είσοδο έως την έξοδο του οικισμού. Εκφράζουμε θετική γνώμη για την δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Πολίτης έχει αιτηθεί την προσωρινή στάθμευση για φορτοεκφόρτωση έμπροσθεν του καταστήματος του. Για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης του δύναται να παραχωρηθεί θέση προσωρινής στάσης για φορτοεκφόρτωση στην Λεωφόρο Αφαίας πλησίον και έμπροσθεν της επιχείρησης του Super Market.

Η ισχύς της προτείνεται τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και για τις ώρες 17:00 έως 19:00. Εκτός ωραρίου φορτοεκφόρτωσης δύναται να χρησιμοποιηθεί για ολιγόλεπτη στάση. Προτείνεται όπως τοποθετηθεί πινακίδα Ρ-39 Απαγόρευση στάθμευσης, καθώς και διαγράμμιση με κίτρινη τεθλασμένη γραμμή (ζιγκ – ζαγκ) ή κίτρινη διακεκομμένη.

Οδός Αιακού, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας

Πολίτης αιτήθηκε χώρο προσωρινής εκφόρτωσης αποσκευών και τροφοδοσίας ξενοδοχείου που βρίσκεται επί
της οδού Θωμαΐδου. Για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης του δύναται να παραχωρηθεί θέση προσωρινής στάσης για
φορτοεκφόρτωση στην οδό Αιακού πλησίον της συμβολής με την οδό Θωμαΐδου και έμπροσθεν του περιμετρικού αύλειου χώρου στον Πύργο Μαρκέλλου.

Η ισχύς της προτείνεται καθημερινά από 7:00 έως 20:00 και για τις ώρες όπως τοποθετηθεί πινακίδα Ρ-39 Απαγόρευση στάθμευσης καθώς και διαγράμμιση με κίτρινη τεθλασμένη γραμμή (ζιγκ – ζαγκ) ή κίτρινη διακεκομμένη.

Η Δημοτική Επιτροπή 1) Ενέκρινε ομόφωνα την Εισήγηση – Τεχνική Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας και 2 ) Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη κανονιστικής απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δημιουργίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στο Δήμο Αίγινας, Λεωφόρο Αφαίας, στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, έμπροσθεν επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Αίγινας.

domna-mixailidou-aegina.jpg
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Αίγινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους αλλά και με ασφαλισμένους, σημείωσε: «είναι ένας αγώνας δύσκολος και άνισος πρωτίστως για τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνταν, αλλά τον κερδίζουμε. Σήμερα ο αριθμός των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων συντάξεων έχει υποχωρήσει στις 21.000 στις κύριες συντάξεις, στις 26.000 στις επικουρικές ενώ υπάρχουν και 9.000 ληξιπρόθεσμα εφάπαξ». 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



«Ο ΕΦΚΑ» ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου «έχει αλλάξει. Η πρόοδος είναι ορατή. Αλλά δεν σταματάμε. Η δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ο στόχος μας είναι πως με μικρά αλλά και με μεγαλύτερα βήματα θα δώσουμε λύσεις στους συμπολίτες μας. Ως Πολιτεία και ως Υπουργείο είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους. Ακούμε, συζητάμε και δίνουμε λύσεις. Το οφείλουμε στους ασφαλισμένους και στις οικογένειες τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αίγινα, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και με επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης συναντήθηκε και με συνταξιούχους από τα ΚΑΠΗ του Νέου Φαλήρου, που βρέθηκαν στην Αίγινα για μονοήμερη επίσκεψη.

«Σήμερα στην Αίγινα είχα μια ακόμη ευκαιρία να συνομιλήσω με τους πολίτες και να ακούσω τι τους προβληματίζει και τι θέλουν να αλλάξουμε προκειμένου η καθημερινότητά τους να γίνει ακόμη πιο εύκολη», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, και τόνισε: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι, τα άτομα με αναπηρία, βρίσκονται όλοι τους στο επίκεντρο των πολιτικών που υλοποιούμε».

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Νοσοκομείο της Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", επισκέφθηκε ο βουλευτής κ. Νίκος Βλαχάκος. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη.

20240517_141038.jpg

Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής της Α. Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νίκος Βλαχάκος, ως καλεσμένος του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αδελφοποίηση του Δήμου Αίγινας με το Τάρπον Σπρινγκς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. 


Ο κύριος Βλαχάκος συναντήθηκε το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο της Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", με τον πρόεδρο του Δ.Σ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και τον κ. Νεκτάριο Λαβούτα, μέλος του Δ.Σ., ώστε να ενημερωθεί για ζητήματα για τα οποία θα μπορούσε να συνδράμει στην αντιμετώπισή τους. Τον κ. Βλαχάκο συνόδευε η πρώην δημοτική σύμβουλος κ. Καίτη Σαλπέα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής κ. Νίκος Βλαχάκος δήλωσε στο Aegina Portal: “Σκοπός της επίσκεψης, βασικά πρώτος και κυρίως, είναι η αδελφοποίηση της πόλης Αίγινας με την αντίστοιχη πόλη της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα πλαίσια αυτά είχα τη χαρά και την τιμή να δεχτώ την πρόσκληση του Δημάρχου, οπότε να παρευρεθώ σε αυτή την αδελφοποίηση, πλην όμως δεν θα μπορούσα να παραλείψω και την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο της Αίγινας “Άγιο Διονύσιο”, να συνομιλήσω με φίλους συναδέλφους, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ως γενικού χειρουργού και παράλληλα να μιλήσω με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, τον πατέρα Αμφιλόχιο σχετικά με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τις ημέρες αυτές και γενικά τις ημέρες του καλοκαιριού που έρχονται, όπου ο πληθυσμός αυτού του όμορφου διαμαντιού του Αργοσαρωνικού πολλαπλασιάζει την επίσκεψιμότητα της, σε κάθε περίπτωση και αντιμετωπίζει πλείστα των προβλημάτων.

Άκουσα τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο, ως υγειονομικός υπηρετώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας επί 28 ολόκληρα έτη, είμαι σε θέση αντιληφθώ τι ακριβώς μπορεί να γίνει, τι ακριβώς μπορούμε να καταφέρουμε και με τη συνδρομή μου βέβαια τώρα, ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να συζητήσω με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθούν οι καλύτερες των δυνατόν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα τα οποία καθημερινά παρουσιάζονται στην υγεία των πολιτών και των επισκεπτών της Αίγινας.

Ήταν μία πολύ ευχάριστη συνάντηση θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σχετικά, να υλοποιηθούνε τα περισσότερα των λογικών απαιτήσεων, τα οποία θα λύσουνε την καθημερινότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού".

Ξεκίνησε η 60η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αίγινας,  στην αίθουσα "Παύλος Ανδρεόπουλος" , στο Δημοτικό Στάδιο.

20240517_103341.jpg
Στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, στην αίθουσα "Παύλος Ανδρεόπουλος" πραγματοποιείται για μία ακόμη φορά η 60η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αίγινας, με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς". 


Η δράση ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Μαΐου. Οι ώρες που μπορούν να προσέλθουν οι εθελοντές αιμοδότες είναι από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Με την ευκαιρία στο Aegina Portal μίλησε η ιατρός κ. Μαριάννα Τραμουντάνη  και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, η οποία κάλεσε τους εθελοντές αιμοδότες του νησιού να προσέλθουν και να προσφέρουν αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και κατά την προσέλευσή τους να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το ΑΜΚΑ.

Loading...

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Loading...

Περιοδεία του βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλου και της υποψήφιας ευρωβουλευτή  Μαρίας Γιαννακάκη στην Αίγινα. Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας.

20240518_120136.jpg
Περιοδεία στην Αίγινα, πραγματοποιούν σήμερα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη, μαζί με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Αίγινας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αίγινα θα επισκεφθούν φορείς του νησιού. Πρώτος σταθμός της περιοδίας ήταν το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και τη διοίκηση.


Μετά το τέλος της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Αίγινας δήλωσαν στο Aegina Portal:
 

Η κ. Μαρία Γιαννακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, δήλωσε: “Επισκεφτήκαμε σήμερα μαζί με τον βουλευτή μας τον Δημήτρη τον Τσανακόπουλο, καθώς και συντρόφισσες και συντρόφους από Τοπική Οργάνωση της Αίγινας, το Κέντρο Υγείας, όπου είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε τόσο από εργαζομένους, όσο και από τη διοίκηση.

Φυσικά βρήκαμε μία κατάσταση που δυστυχώς την υποψιαζόμασταν, καθώς οι εργαζόμενοι είναι πραγματικά εξουθενωμένοι  στην προσπάθειά τους με ελάχιστους πόρους να προσφέρουνε το έργο το οποίο απαιτεί το νησί και η ανάγκες τους, κυρίως τώρα που ανοίγει ο καιρός, οπότε οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί και δυστυχώς βλέπουμε ότι πρόκειται όχι μόνο για μία υποστελέχωση η οποία χαρακτηρίζει το χώρο της υγείας πανελλαδικά, αλλά εδώ το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς είναι σε μία περίοδο όπου γίνονται εργασίες χωρίς να υπάρχει από την αρμόδια ΥΠΕ ο σαφής χρονικός ορίζοντας προκειμένου αυτές να τελειώσουν.

Η κατάσταση η οποία βρήκαμε πραγματικά θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, αλλά πραγματικά και την υγεία των εργαζομένων οι οποίοι όπως προανέφερα είναι σε μία κατάσταση εξουθένωσης και έχουνε ξεπεράσει εαυτούς.

Από την μεριά μας ως Νέα Αριστερά και από την ομάδα των βουλευτών μας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό το ζήτημα να φτάσει στον αρμόδιο υπουργό και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και φυσικά οι λύσεις οι οποίες απαιτούνται”.

Ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, δήλωσε: "Αντιπροσωπεία της Nέας Aριστεράς μαζί με την υποψήφια ευρωβουλεύτρια Μαρία Γιαννακάκη, αλλά και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης, επισκεπτόμαστε σήμερα την Αίγινα στο πλαίσιο μίας περιοδείας για να αναδείξουμε όχι μόνο τα τοπικά προβλήματα, αλλά και τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα τα οποία οφείλει να συζητηθούν ενόψει της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών.

Η Νέα Αριστερα σε μία περίοδο κυριαρχίας στις δεξιάς παρουσιάζει ένα συνολικό εναλλακτικό και ανταγωνιστικό προς την κυβέρνηση της δεξιάς πολιτικό σχέδιο, με αιχμές στο κοινωνικό κράτος, την ανασυγκρότηση της εργασίας και την αύξηση των μισθών για την καταπολέμηση της ακρίβειας και φυσικά παρουσιάζει ένα σχέδιο που στον πυρήνα του έχει την δημοκρατία την ανάγκη για την ανασύνταξη της ελληνικής δημοκρατίας και φυσικά την ανάγκη για να πρωταγωνιστήσουμε σε μια αντιπολεμική φιλειρηνική εξωτερική πολιτική σε μία περίοδο που γειτονιά μας, η ευρώπη αλλά και η μέση ανατολή φλέγονται.

Αυτά τα μεγάλα ζητήματα δυστυχώς δεν τίθεται στο τραπέζι του δημόσιου, του πολιτικού διαλόγου ενόψει στον ευρωεκλογών και ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος ο δικός μας ο ρόλος της Νέας Αριστεράς να θέσουμε αυτά τα ζητήματα έτσι ώστε να υπάρξει μία πραγματική αντιπολιτευτική, εναλλακτική πρόταση, αλλά και μία πραγματική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση στις δεξιάς και του κυρίου Μητσοτάκη".

Ο συντονιστής της Οργάνωσης κ. Παναγιώτης Πατσακιός, δήλωσε: "Εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωση Νέας Αριστεράς Αίγινας, ήρθαμε εδώ σε μία περιοδεία και σε επαφή με τους κατοίκους και με τους καταστηματάρχες του νησιού, αλλά και με τους επισκέπτες. Η περιοδεία μας αυτή ξεκίνησε πρώτα από το Κέντρο Υγείας Αίγινας, ένα κρίσιμο σημείο αναφοράς, όπου καθημερινά δοκιμάζονται και οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι.

Τα προβλήματα τα οποία προσπαθούμε μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου, της επικοινωνίας και με την Νέα Αριστερά, αλλά και με την κοινωνία, είναι να δώσουμε μία λύση στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, όπως είναι η ακρίβεια, η ανασφάλεια, αλλά και να υπερασπιστούμε θέματα ειρήνης, όπως προείπε και ο σύντροφος Τσανακόπουλος, διότι ο πόλεμος αυτή τη στιγμή διεξάγεται στη γειτονιά μας και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι υπέρ μιας ειρηνικής λύσης και λύσεις του προβλήματος με ειρήνη για το λαό της Παλαιστίνης".

Με κάθε επισημότητα η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Αίγινας και του Δήμου Tarpon Springs, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

20240517_190607.jpg

 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η τελευτή αδελφοποίησης του Δήμου Αίγινας και του Δήμου Tarpon Springs Φλόριντας των ΗΠΑ, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.


Η τελετή ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών που παιάνισε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου.

20240517_193146.jpg
Η φιλαρμονική απέδωσε τιμές στον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και στον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς κ. Κώστα Βατικιώτη, στους βουλευτές κ. Κώστα Κατσαφάδο και Νίκο Βλαχάκο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των αρχών του νησιού.


20240517_191104.jpg 

Ακολούθησε η ανάγνωση του κειμένου από το πρωτόκολλο αδελφοποίησης που ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Τζίτζης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, που υπέγραψαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κ. Κώστας Βατικιώτης.

20240517_201345.jpg
Ακολούθησαν ομιλίες από τους δημάρχους κ. Γιάννη Ζορμπά και  κ. Κώστα Βατικιώτη, τον αρχιερατικό επίτροπό Αίγινας, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γαρυφάλλου, που μετέφερε τις αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. 
 20240517_203959.jpg


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς από του βουλευτές κ. Κώστα Κατσαφάδο και κ. Νίκο Βλαχάκο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Αντώνη Καρβούνη, την ανταλλαγή δώρων και την προβολή ολιγόλεπτων ταινιών, ομιλία της κ. Νομικής Μιχαλοπούλου και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικό σχήμα της Αίγινας, συνοδεία μουσικού σχήματος.

 20240517_205729.jpg


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση. Στην είσοδο του κτηρίου υπήρχε έκθεση παραδοσιακού σκάφανδρου.

20240517_205832.jpg
Την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης έφερε σε πέρας το Γραφείου Δημάρχου, ενώ παραβρέθηκε σχεδόν το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας, οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και πλήθος πολιτών, που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή.

20240517_185631.jpg

Η ιστορία και οι μνήμες της Αιγινήτικης κοινότητας των Σφουγγαράδων:

Η εξέλιξη της ιστορίας των Ελλήνων και ειδικότερα των Αιγινητών στο Tarpon Springs σηματοδοτείται από μια περίοδο που η μετανάστευση προς την Αμερική έκρυβε τις ελπίδες για μια νέα ζωή. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, ένα μεταναστευτικό ρεύμα, Αιγινητών, οδηγεί στη δημιουργία μιας σπουδαίας σπογγαλιευτικής κοινότητας στο Tarpon Springs, καθιστώντας το ένα από τα επίκεντρα της αιγινήτικης κουλτούρας. Αυτή η μεταναστευτική πορεία σημάδεψε τον νέο τόπο, δημιουργώντας ένα πλούσιο ιστορικό που αντικατοπτρίζει την επιρροή των Αιγινητών.

20240517_205635.jpg
Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου το 1908 και η ίδρυση της αδελφότητας των Αιγινητών «Η Αίγινα» το 1909 αποτελούν ουσιαστικά βήματα στην οργανωμένη και πολιτιστική παρουσία του νεοφερμένου πληθυσμού. Αυτά τα ιστορικά χρονικά σημεία διακρίνονται ως στιγμές που σφράγισαν την παρουσία των Αιγινητών, προωθώντας την παράδοσή τους σε έναν ενιαίο φορέα πολιτιστικής και κοινωνικής ανταλλαγής.

20240517_211713.jpg
Η ανέγερση του νοσοκομείου "Ο Άγιος Διονύσιος" με την ανιδιοτελή στήριξη και την οικονομική συνεισφορά των μεταναστών Αιγινητών, αποτελεί συγκινητικό παράδειγμα των αναλλοίωτων δεσμών τους με την Πατρίδα και της συμβολής τους στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον η κοινότητα σπογγαλιέων που ιδρύθηκε από Αιγινήτες στις αρχές της δεκαετία του 1900, με την καινοτομία της εισαγωγής σκαφάνδρων, συνέβαλε στην ανάπτυξη της εκεί βιομηχανίας του σφουγγαριού.

20240517_210418.jpg
Η αδελφοποίηση αυτή αναδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική σήμερα, δεδομένου ότι ο δήμαρχος Tarpon Springs κατάγεται από την Αίγινα.

20240517_183832.jpg
Η κοινή αυτή καταγωγή του δημάρχου δημιουργεί έναν ειδικό δεσμό μεταξύ των δύο πόλεων, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή ιδεών, πολιτιστικών στοιχείων και εμπειριών.

Συστάθηκε επιτροπή με τίτλο: "Ομάδα για τον αθλητισμό Δήμου Αίγινας". Ποιος είναι ο σκοπός και οι αρμοδιότητές της.

dimotiko-simvoulio.jpg

Ομόφωνα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 14η Μαΐου 2024, η σύσταση επιτροπής του Δήμου με τίτλο: «Ομάδα για τον Αθλητισμό Δήμου Αίγινας (ΟΜ.Α.Δ.Α.)», η οποία θα επικουρεί το Δήμο Αίγινας, θα υπάγεται στο τμήμα Αθλητισμού του Δήμου και θα συμβάλλει στο σχεδιασμό, τη μέριμνα της οργάνωσης και της υλοποίησης
Αθλητικών δράσεων με αθλητική ή κοινωνική ή πολιτιστική προσέγγιση. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Σκοπός: 

Η επιτροπή συνεργάζεται με φορείς, συλλόγους και σωματεία με σκοπό να προάγει την αθλητική ιδέα ως μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος και σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων.

Αρμοδιότητες:

• Οργανώνει, υλοποιεί και επιμελείται κάθε είδους εκδηλώσεις για τον Δήμο (συνέδρια, συνελεύσεις εορτές κ.λπ.) καθώς και προγράμματα προβολής του έργου και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος για τον αθλητισμό.
• Σχεδιάζει, εισηγείται προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών για τις επιδιώξεις, στόχους και υπηρεσίες του Δήμου με γενικό στόχο την δραστηριοποίηση των πολιτών στον Αθλητισμό. • Τηρεί αρχείο των δημοσιεύσεων, καθώς και των σχετικών απαντήσεων της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού.
• Φροντίζει για την φιλοξενία εκπροσώπων των άλλων Δήμων και άλλων αποστολών.
• Υλοποιεί τοπικές ή άλλες αθλητικές δράσεις με αθλητική ή κοινωνική ή πολιτιστική προσέγγιση.
• Τηρεί βιβλία αρχεία επίτιμων δημοσίων και τιμηθέντων προσώπων.
• Συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό ή άλλο που αναφέρεται σε εκδηλώσεις του Δήμου σχετικά με τον Αθλητισμό.
• Επιμελείται των ενημερωτικών εκδόσεων ή εκπομπών της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού στα ΜΜΕ.
• Διερευνά και ενημερώνει τα όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου για τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου αναφορικά με δράσεις για τον αθλητισμό.
• Συνεργάζεται με τις υπηρεσίες της περιφέρειας στην οποία ανήκει ο Δήμος για την εναρμόνιση των προγραμμάτων αθλητικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου με τα ευρύτερα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας.
• Σχεδιάζει, εισηγείται και παρακολουθεί την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του αθλητισμού. Περιλαμβάνονται πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως: 
(α) Διοργάνωση και εφαρμογή πολιτιστικών ή κοινωνικών προγραμμάτων για την προώθηση του Αθλητισμού στον Δήμο.
(β) Προώθηση της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.
• Συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τα ανωτέρω αντικείμενα.
• Συμμετέχει στο σχεδιασμό απασχόλησης των παιδιών και των ενηλίκων με τον αθλητισμό και φροντίζει για την εφαρμογή της.
• Συμμετέχει στην οργάνωση, παρακολούθηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.
• Ευθύνεται για τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας, το εκπαιδευτικό υλικό και για οποιαδήποτε (υλικό) έχει διατεθεί.
• Ενημερώνει τους γονείς για την ψυχοσωματική υγεία και συμπεριφορά μέσα από την συνεργασία και συμβουλευτική ειδικών.
• Τηρεί το μητρώο εθελοντών για τον αθλητισμό στο Δήμο Αίγινας.

Διοίκηση:

• Η επιτροπή απαρτίζεται από επτά (7) τακτικά και πέντε (5) αναπληρωματικά μέλη, τα οποία είναι τα εξής:

Τακτικά μέλη:

  • Μαρίνος Νικόλαος (Πρόεδρος)
  • Κουρκούνας Θωμάς (Αντιπρόεδρο
  • Κλήμης Παναγιώτης
  • Μοίρας Δημήτριος
  • Μαργαρώνη Βασιλική
  • Κομηνιάδου Φανή (Γραμματέας)
  • Λεούση Χριστίνα

Αναπληρωματικά μέλη:

  • Παπαδοπούλου Άννα
  • Κοσμετάτου Διονυσί
  • Γάλαρης Διονύσιος
  • Κοττάκη Μαρία
  • Πετράς Γεώργιος

Η θητεία της επιτροπής ακολουθεί την θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος διατηρεί το δικαίωμα της ανάκλησης ή της αναστολής της όταν δεν πληρούνται οι σκοποί σύστασής της.

• Τηρείται Βιβλίο Πρακτικών.
• Η επιτροπή έχει έδρα και συνεδριάζει κατ’ ελάχιστον μία (1) φορά το μήνα στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, στην Αίθουσα “Παύλος Ανδρεόπουλος”.

Τέσσερις αιτήσεις παραχώρησης θέσεων στάθμευσης ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή. Τι αφορούν οι περιπτώσεις.

theseis-stathmefsis.JPG

Τέσσερις αιτήσεις παραχώρησης θέσεων στάθμευσης ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας αφορούσε λήψη κανονιστικής απόφασης για την «Παραχώρηση χώρων στάθμευσης & Καθεστώς στάθμευσης οδών στην πόλη της Αίγινας».

Η Υπηρεσία κατόπιν ελέγχου των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της αυτοψίας της Υπηρεσίας ζητεί την λήψη κανονιστικής απόφασης για τις κάτωθι οδούς. Ακολουθεί η εισήγηση:

Οδός Ελλανίου Διός, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας

Πολίτης αιτήθηκε χορήγηση θέσης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ασθενών του Ιατρείου του και για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών υγείας των ασθενών του. Ο πολίτης καλείται να μεταβεί σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο Υγείας Αίγινας καθώς και σε οικείες ασθενών. Εκφράζουμε θετική γνώμη για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης, έναντι του παλαιού κτηρίου ΙΚΑ για λόγους εξασφάλισης της άμεσης μετάβασης του σε επείγοντα και κατεπείγοντα περιστατικά υγείας των ασθενών.

Λεωφόρος Αφαίας, Αγία Μαρίνα, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού

Πολίτης αιτήθηκε γενική θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της Λεωφόρου Αφαίας έμπροσθεν της επιχείρησης ενοικιαζομένων δωματίων. Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δύναται να οριστεί και να χωροθετηθεί γενική θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ λόγω επάρκειας του πλάτους του οδοστρώματος και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Λεωφόρος Αφαίας στερείται γενικής θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ από την είσοδο έως την έξοδο του οικισμού. Εκφράζουμε θετική γνώμη για την δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Πολίτης έχει αιτηθεί την προσωρινή στάθμευση για φορτοεκφόρτωση έμπροσθεν του καταστήματος του. Για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης του δύναται να παραχωρηθεί θέση προσωρινής στάσης για φορτοεκφόρτωση στην Λεωφόρο Αφαίας πλησίον και έμπροσθεν της επιχείρησης του Super Market.

Η ισχύς της προτείνεται τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και για τις ώρες 17:00 έως 19:00. Εκτός ωραρίου φορτοεκφόρτωσης δύναται να χρησιμοποιηθεί για ολιγόλεπτη στάση. Προτείνεται όπως τοποθετηθεί πινακίδα Ρ-39 Απαγόρευση στάθμευσης, καθώς και διαγράμμιση με κίτρινη τεθλασμένη γραμμή (ζιγκ – ζαγκ) ή κίτρινη διακεκομμένη.

Οδός Αιακού, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας

Πολίτης αιτήθηκε χώρο προσωρινής εκφόρτωσης αποσκευών και τροφοδοσίας ξενοδοχείου που βρίσκεται επί
της οδού Θωμαΐδου. Για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης του δύναται να παραχωρηθεί θέση προσωρινής στάσης για
φορτοεκφόρτωση στην οδό Αιακού πλησίον της συμβολής με την οδό Θωμαΐδου και έμπροσθεν του περιμετρικού αύλειου χώρου στον Πύργο Μαρκέλλου.

Η ισχύς της προτείνεται καθημερινά από 7:00 έως 20:00 και για τις ώρες όπως τοποθετηθεί πινακίδα Ρ-39 Απαγόρευση στάθμευσης καθώς και διαγράμμιση με κίτρινη τεθλασμένη γραμμή (ζιγκ – ζαγκ) ή κίτρινη διακεκομμένη.

Η Δημοτική Επιτροπή 1) Ενέκρινε ομόφωνα την Εισήγηση – Τεχνική Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας και 2 ) Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη κανονιστικής απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δημιουργίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στο Δήμο Αίγινας, Λεωφόρο Αφαίας, στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, έμπροσθεν επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Αίγινας.

domna-mixailidou-aegina.jpg
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Αίγινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους αλλά και με ασφαλισμένους, σημείωσε: «είναι ένας αγώνας δύσκολος και άνισος πρωτίστως για τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνταν, αλλά τον κερδίζουμε. Σήμερα ο αριθμός των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων συντάξεων έχει υποχωρήσει στις 21.000 στις κύριες συντάξεις, στις 26.000 στις επικουρικές ενώ υπάρχουν και 9.000 ληξιπρόθεσμα εφάπαξ». 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



«Ο ΕΦΚΑ» ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου «έχει αλλάξει. Η πρόοδος είναι ορατή. Αλλά δεν σταματάμε. Η δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ο στόχος μας είναι πως με μικρά αλλά και με μεγαλύτερα βήματα θα δώσουμε λύσεις στους συμπολίτες μας. Ως Πολιτεία και ως Υπουργείο είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους. Ακούμε, συζητάμε και δίνουμε λύσεις. Το οφείλουμε στους ασφαλισμένους και στις οικογένειες τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αίγινα, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και με επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης συναντήθηκε και με συνταξιούχους από τα ΚΑΠΗ του Νέου Φαλήρου, που βρέθηκαν στην Αίγινα για μονοήμερη επίσκεψη.

«Σήμερα στην Αίγινα είχα μια ακόμη ευκαιρία να συνομιλήσω με τους πολίτες και να ακούσω τι τους προβληματίζει και τι θέλουν να αλλάξουμε προκειμένου η καθημερινότητά τους να γίνει ακόμη πιο εύκολη», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, και τόνισε: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι, τα άτομα με αναπηρία, βρίσκονται όλοι τους στο επίκεντρο των πολιτικών που υλοποιούμε».

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Νοσοκομείο της Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", επισκέφθηκε ο βουλευτής κ. Νίκος Βλαχάκος. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη.

20240517_141038.jpg

Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής της Α. Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νίκος Βλαχάκος, ως καλεσμένος του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αδελφοποίηση του Δήμου Αίγινας με το Τάρπον Σπρινγκς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. 


Ο κύριος Βλαχάκος συναντήθηκε το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο της Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", με τον πρόεδρο του Δ.Σ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και τον κ. Νεκτάριο Λαβούτα, μέλος του Δ.Σ., ώστε να ενημερωθεί για ζητήματα για τα οποία θα μπορούσε να συνδράμει στην αντιμετώπισή τους. Τον κ. Βλαχάκο συνόδευε η πρώην δημοτική σύμβουλος κ. Καίτη Σαλπέα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής κ. Νίκος Βλαχάκος δήλωσε στο Aegina Portal: “Σκοπός της επίσκεψης, βασικά πρώτος και κυρίως, είναι η αδελφοποίηση της πόλης Αίγινας με την αντίστοιχη πόλη της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα πλαίσια αυτά είχα τη χαρά και την τιμή να δεχτώ την πρόσκληση του Δημάρχου, οπότε να παρευρεθώ σε αυτή την αδελφοποίηση, πλην όμως δεν θα μπορούσα να παραλείψω και την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο της Αίγινας “Άγιο Διονύσιο”, να συνομιλήσω με φίλους συναδέλφους, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ως γενικού χειρουργού και παράλληλα να μιλήσω με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, τον πατέρα Αμφιλόχιο σχετικά με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τις ημέρες αυτές και γενικά τις ημέρες του καλοκαιριού που έρχονται, όπου ο πληθυσμός αυτού του όμορφου διαμαντιού του Αργοσαρωνικού πολλαπλασιάζει την επίσκεψιμότητα της, σε κάθε περίπτωση και αντιμετωπίζει πλείστα των προβλημάτων.

Άκουσα τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο, ως υγειονομικός υπηρετώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας επί 28 ολόκληρα έτη, είμαι σε θέση αντιληφθώ τι ακριβώς μπορεί να γίνει, τι ακριβώς μπορούμε να καταφέρουμε και με τη συνδρομή μου βέβαια τώρα, ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να συζητήσω με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθούν οι καλύτερες των δυνατόν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα τα οποία καθημερινά παρουσιάζονται στην υγεία των πολιτών και των επισκεπτών της Αίγινας.

Ήταν μία πολύ ευχάριστη συνάντηση θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σχετικά, να υλοποιηθούνε τα περισσότερα των λογικών απαιτήσεων, τα οποία θα λύσουνε την καθημερινότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού".

Ξεκίνησε η 60η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αίγινας,  στην αίθουσα "Παύλος Ανδρεόπουλος" , στο Δημοτικό Στάδιο.

20240517_103341.jpg
Στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, στην αίθουσα "Παύλος Ανδρεόπουλος" πραγματοποιείται για μία ακόμη φορά η 60η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αίγινας, με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς". 


Η δράση ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Μαΐου. Οι ώρες που μπορούν να προσέλθουν οι εθελοντές αιμοδότες είναι από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Με την ευκαιρία στο Aegina Portal μίλησε η ιατρός κ. Μαριάννα Τραμουντάνη  και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, η οποία κάλεσε τους εθελοντές αιμοδότες του νησιού να προσέλθουν και να προσφέρουν αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και κατά την προσέλευσή τους να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το ΑΜΚΑ.

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png