Δημοσιεύθηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2026.

Δημοσιεύθηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2026.

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ 30-31 ΜΑΪΟΥ & 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΒΑΛΑ-ΒΑΓΙΑΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΑΦΑΙΑΠΕΡΔΙΚΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Από ΑίγιναΑπό ΒάγιαΑπό ΑίγιναΑπό Αγ.Νεκτ.Από ΑίγιναΑπό Αγ.Μαρ.Από ΑίγιναΑπό ΑφαίαΑπό ΑίγιναΑπό Πέρδικα
- - 07:00 07:50 07:00 07:30 07:00 07:40 - -
- - 09:00 09:50 09:00 09:35 09:00 09:45 - -
- - 09:30 09:50 - - - - - -
10:15 10:45 10:15 11:15 10:15 11:00 10:15 11:10 10:30 10:50
- - 11:00 12:00 11:00 11:40 11:00 11:50 11:30 11:50
- - 12:00 13:00 12:00 12:40 12:00 12:50 - -
13:00 13:25 13:00 14:00 13:00 13:40 13:00 13:50 13:00 13:20
- - 13:45 14:45 13:45 14:30 13:45 14:40 - -
- - 14:30 15:30 14:30 15:10 14:30 15:20 14:30 14:50
- - 16:00 16:50 16:00 16:30 16:00 16:40 16:00 16:20
👈 Σύρετε τον πίνακα για να δείτε όλες τις διαδρομές

 

Σε αναμονή οριστικοποίησης, της ημερομηνίας μεταφοράς των πλωτών προβλητών, στο λιμάνι της Αίγινας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καθυστέρηση που παρατηρείται στην τοποθέτηση των νέων προβλητών, στη περιοχή της προβλήτας του ΚΕ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καθυστέρηση που παρατηρείται στην τοποθέτηση των νέων προβλητών, στη περιοχή της προβλήτας του ΚΕ, καθώς ήδη από το τέλος Μαρτίου έχουν απομακρυνθεί οι προς αντικατάσταση προβλήτες που μεταφέρθηκαν στη χερσαία ζώνη λιμένα στο Λεόντι, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών να αναζητούν θέσεις για τα σκάφη τους ή ακόμη περισσότερο να έχουν προγραμματίσει τη χρήση τους για την καλοκαιρινή περίοδο και να μην βρίσκουν θέση, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλει τα τέλη που προβλέπονται. 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal, είπε ότι η ανάδοχος εταιρία έχει βρει έναν μικρότερο γερανό και θα πραγματοποιήσει δύο ταξίδια προκειμένου να γίνει η μεταφορά των πλωτών προβλητών προς το λιμάνι της Αίγινας, σημειώνοντας ότι ένας μεγαλύτερος γερανός, δεν θα ήταν κατάλληλος για τις συνθήκες σε εκείνη την περιοχή του λιμένα, λόγω βάθους.

Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι βρίσκεται σε αναμονή για την ενημέρωση από τον ανάδοχο της οριστικοποίησης της ημερομηνίας.

Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι βρίσκεται σε αναμονή για την ενημέρωση από τον ανάδοχο της οριστικοποίησης της ημερομηνίας.

Σύμφωνα με όσα είχαν συζητηθεί σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια του Απριλίου, ο ανάδοχος του έργου βρισκόταν σε αναζήτηση διαθέσιμου πλωτού γερανού, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά των νέων προβλητών από τις εγκαταστάσεις στο Φάληρο προς το λιμάνι της Αίγινας.

Από το τέλος Μαρτίου είχε ξεκινήσει η αποσυναρμολόγηση των παλαιών πλωτών προβλητών

Από το τέλος Μαρτίου είχε ξεκινήσει η αποσυναρμολόγηση των παλαιών πλωτών προβλητών, οι οποίες πρόκειται να μεταφέρθηκαν στη χερσαία ζώνη του λιμένα στο Λεόντι.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι περισσότερες από αυτές θα καταστραφούν λόγω των εκτεταμένων φθορών

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι περισσότερες από αυτές θα καταστραφούν λόγω των εκτεταμένων φθορών, ωστόσο κομμάτια που παραμένουν χρηστικά θα αποθηκευτούν για μελλοντική χρήση ή πιθανή παραχώρηση σε άλλα λιμενικά ταμεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάστηκε η προοπτική μεταφοράς τους στην Πέρδικα

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάστηκε η προοπτική μεταφοράς τους στην Πέρδικα, ωστόσο κάτι τέτοιο κρίθηκε αδύνατο λόγω ασυμβατότητας των υλικών, καθώς οι παλαιές πλωτές είναι "βαρέως τύπου" (24 τόνων ανά τμήμα), σε αντίθεση με τις πλαστικές κατασκευές της Πέρδικας.

Στην εγκατάσταση ταχυφορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στη εγκατάσταση ταχυφορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στην προμήθεια και εγκατάσταση ταχυφορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στον Κεντρικό Λιμένα της Αίγινας, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς σύμφωνα με την σχετική έκθεση οι ανάγκες της σύγχρονης κινητικότητας και της καθημερινής εξυπηρέτησης πολιτών και επαγγελματιών, αυξάνουν διαρκώς. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στο Aegina Portal επιβεβαίωσε, ότι προβλέπεται η εγκατάσταση σταθμού φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC), ισχύος 50 kW, ο οποίος θα είναι κατάλληλος για δημόσια χρήση και θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο οχήματα.

Η επιλογή ταχυφορτιστή χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, καθώς επιτρέπει τη σημαντικά ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για έναν χώρο με αυξημένη κινητικότητα όπως το λιμάνι.

Στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα δεν υπάρχει σήμερα διαθέσιμη υποδομή φόρτισης, γεγονός που δημιουργεί εμπόδια τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και στην καθημερινότητα των χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα, καταγράφεται συνεχής αύξηση στη χρήση ηλεκτροκίνητων μέσων, μεταξύ των οποίων και επαγγελματικά οχήματα, όπως ταξί, που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός του λιμένα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αίγινας, στην περιοχή του Λιμένα που βρίσκεται προς την πλευρά της εξόδου, προβλέπονται δύο φορτιστές για ΙΧ οχήματα, ένα για AMEA, ένα για ΤΑΞΙ και εκτός λιμένα, στην απέναντι πλευρά του ΚΤΕΛ, ένας φορτιστής για τουριστικά λεωφορεία.   

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο χαρακτηρίζει την προμήθεια ως αναγκαία και επιβεβλημένη, που θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό των σχετικών υποδομών της Αίγινας σε μια περίοδο όπου η ενεργειακή μετάβαση επιταχύνεται.

Ο Δήμος Αίγινας επαναφέρει τις υποδομές Seatrac σε Αύρα, Αγία Μαρίνα, Βαγία και Μαραθώνα για την καλοκαιρινή περίοδο. Η Τεχνική Έκθεση.

Ο Δήμος Αίγινας επαναφέρει τις υποδομές Seatrac σε Αύρα, Αγία Μαρίνα, Βαγία και Μαραθώνα για την καλοκαιρινή περίοδο.

Με αίτημα προς την Οικονομική Υπηρεσία, ξεκινά η διαδικασία εγκατάστασης των συσκευών Seatrack σε τέσσερις παραλίες του νησιού. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αύρας, Αγίας Μαρίνας, Βαγίας και Μαραθώνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα με αυτονομία και ασφάλεια. Πρόκειται για εξειδικευμένα συστήματα, τα οποία έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είχαν αποκτηθεί το 2021 στο πλαίσιο της πράξης «Προσβάσιμη Αίγινα», που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έκτοτε, επανατοποθετούνται κάθε καλοκαίρι, εξυπηρετώντας  πολίτες και επισκέπτες.

Το έργο, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 22.865 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), περιλαμβάνει την εγκατάσταση και απεγκατάσταση τεσσάρων συσκευών Seatrac, την τοποθέτηση αποδυτηρίων, ειδικών διαδρόμων πρόσβασης και σκίαστρων, καθώς και εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης φθαρμένων εξαρτημάτων. Παράλληλα, προβλέπεται η χρήση συστημάτων τηλεμετρίας για την παρακολούθηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η υλοποίηση θα ανατεθεί σε εξειδικευμένο ανάδοχο, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την ορθή λειτουργία, τους τακτικούς ελέγχους σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και την άμεση αποκατάσταση τυχόν βλαβών εντός 48 ωρών.

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στο πεζοδρόμιο της Λ. Αλώνων. Τι περιλαμβάνει η Τεχνική Έκθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση και το Πρωτογενές Αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες αφορούν στην επισκευή του πεζοδρομίου επί της λεωφόρου Αλώνων, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. Στην Τεχνική Έκθεση η ανάγκη παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα, καθώς στο σημείο έχουν εντοπιστεί σοβαρές φθορές, όπως καθιζήσεις, σπασμένες πλάκες και ανασηκώσεις λόγω ριζών δέντρων, που δημιουργούν κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των πεζών .

Το έργο αφορά συνολική επιφάνεια περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες αποξήλωσης των φθαρμένων υλικών, καθαρισμού και προετοιμασίας του υποστρώματος, εξυγίανσης του εδάφους, καθώς και νέες επιστρώσεις με πλάκες πεζοδρομίου. Παράλληλα, η Τεχνική Έκθεση προβλέπει την ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας, όπως ράμπες ΑμεΑ και οδηγοί όδευσης τυφλών, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και την κοινωνική συμπερίληψη των δημόσιων χώρων .

Η εκτέλεση των εργασιών θα εκτελέσει εξωτερικός συνεργάτης, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός ενός μηνός, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη αφορά μόνο την υπηρεσία επισκευής των δαπέδων. Τα οικοδομικά υλικά και οι πλάκες πεζοδρομίου που απαιτούνται θα παραδίδονται στον ανάδοχο από το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Τα απαιτούμενα υλικά έχουν προσμετρηθεί, έχουν αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αίγινας από προηγούμενες προμήθειες υλικών, και επαρκούν για την εν θέματι επισκευή.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό των 20.088 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και θα καλυφθεί από πόρους του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2026.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές υπολογίστηκαν μετά από έρευνα αγοράς και μετά από σύγκριση τιμών σε παρόμοιες εργασίες παροχής υπηρεσιών σε ανθρωποώρες, αναφέρει η έκθεση.

Προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Αποξήλωση φθαρμένων επιστρώσεων και κρασπέδων
  • Απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής και μπάζων σε πιστοποιημένους χώρους
  • Καθαρισμός και προετοιμασία του υποστρώματος
  • Εξυγίανση εδάφους και διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων
  • Διάστρωση, συμπύκνωση και διαμόρφωση στρώσης άμμου ή/και σκυροδέματος
  • Ανύψωση ή επισκευή καπακιών φρεατίων, σχαρών υδάτων και αγωγών
  • Τοποθέτηση νέων κρασπέδων για οριοθέτηση πεζοδρομίου και οδοστρώματος, όπου απαιτείται
  • Επίστρωση επιφάνειας με πλάκες πεζοδρομίου, με ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας και
    τοποθέτηση πλάκες οδηγού όδευσης τυφλών και ράμπες ΑμεΑ

 

Featured

Σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε η πινακίδα του έργου, στον τοίχο έξω από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, που αφορά στην τοποθέτηση χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδοσφαίρου και ελαστικού τάπητα για τον στίβο. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για τις φάσεις των εργασιών.

"Σήμερα εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησε με τις χωματουργικές εργασίες, που θα είναι το πρώτο μέρος του έργου", είπε ο κύριος Μαρμαρινός, που εξήγησε περιληπτικά τις τεχνικές εργασίες που αφορούν σε αυτή τη φάση. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του χλοοτάπητα που έχει παραγγελθεί στο εξωτερικό και η τοποθέτηση του ταρτάν για τον στίβο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Αναφορικά με το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ είπε: "Μας έχουν πει ότι το έργο δεν θα αργήσει πέρα από τη σύμβαση. Η σύμβαση είναι εξάμηνη, τελειώνει γύρω στα μέσα Μαΐου. Βέβαια, υπάρχει και μία καθυστέρηση με δική μας ευθύνη, έναν μήνα που μαζέψαμε τον χλοοτάπητα, οπότε πιστεύω μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει τελειώσει το έργο οριστικά. Κι από ότι μας είπε και ο εργολάβος, επειδή είναι μία εταιρία η οποία αναλαμβάνει μόνο αθλητικά έργα, για αυτούς είναι ένα έργο το οποίο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι ένα έργο πολύ συνηθισμένο για αυτούς. Γι' αυτό δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα".

Ο κύριος Μαρμαρινός εκτιμά ότι στις εργασίες θα υπάρξει ένα κενό περίπου 20 ημερών, αφότου ολοκληρωθούν τα χωματουργικά μέχρι την τοποθέτηση του τάπητα. "Αυτά μας έχουν πει. Βέβαια πάντα υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία βγαίνουν στον δρόμο χωρίς να τα έχουμε υπολογίσει. Όπως έγινε και η καθυστέρηση του ενός μηνός τώρα, που περιμέναμε να ξεκινήσουν στις 9 Ιανουαρίου και έχοντας ένα πρόβλημα με την Αρχαιολογία, επειδή η Αρχαιολογία ήθελε να βρίσκεται εδώ στα χωματουργικά όπου σκάβεται γύρω - γύρω το γήπεδο από 1,20 έως 2 μέτρα και δεν είχε άνθρωπο να στείλει, μας καθυστέρησε γύρω στον έναν μήνα. Τώρα δεν πιστεύω να υπάρξει κάποιο άλλο εμπόδιο. Και από την Περιφέρεια μας έχουν υποσχεθεί ότι θα υπάρχει κανονική ροή στο έργο".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ επανέλαβε ότι το γήπεδο δεν είναι ασφαλές για όσους επιμένουν να αθλούνται σε αυτό, καθώς τα χαντάκια των χωματουργικών θα φτάνουν σε βάθος μέχρι και δύο μέτρα. "Θα παρακαλέσω λοιπόν, να κάνουν υπομονή αυτοί που θέλουν να αθληθούν, να βρουν άλλους χώρους και να μην πηδούν από τις μάντρες για να μπαίνουν μέσα", είπε ο κύριος Μαρμαρινός.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.