Έγκριση προσχώρησης του Δήμου Αίγινας στη σύμβαση Escrow Account, για το έργο της αναβάθμισης των μονοπατιών. Η σύνθετη διαδικασία για τη χρηματοδότησή του.

Έγκριση προσχώρησης του Δήμου Αίγινας στη σύμβαση Escrow Account για το έργο αναβάθμισης μονοπατιών. Η «αθέατη» γραφειοκρατική διαδικασία πίσω από το έργο.

Στην αποδοχή των όρων της σύμβασης δεσμευμένου καταπιστευτικού λογαριασμού (Escrow Account) για την υλοποίηση έργου αναβάθμισης μονοπατιών προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας. Πρόκειται για μία σύνθεση διαδικασία.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η απόφαση αφορά τη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία χρηματοδότησης του έργου «Ανάδειξη, αξιοποίηση και αναβάθμιση διαδρομών και μονοπατιών στον Δήμο Αίγινας», στο πλαίσιο του προγράμματος «SUB1a. Δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών και Διαδρομών Πεζοπορίας».

Το έργο έχει ενταχθεί στη δράση 16851 «Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με εγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης 128.960 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αφορά νέα έγκριση της χρηματοδότησης, αλλά την αποδοχή των προβλεπόμενων όρων για την ενεργοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης μέσω του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού. Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τη λήψη της χρηματοδότησης απαιτείται η προσχώρηση του Δήμου στη σχετική σύμβαση και η τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται στο πρόγραμμα.

Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας στις 3 Ιουνίου 2026, έπειτα από την εισήγηση της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο ειδικός λογαριασμός
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., άνοιξε έναν κεντρικό, ειδικό λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Εκεί μεταφέρονται τμηματικά όλες οι εγκεκριμένες πιστώσεις για τα μονοπάτια της χώρας.

Ο υπολογαριασμός Escrow
Επειδή ο Δήμος Αίγινας δεν μπορεί να πάρει όλα τα χρήματα (τα 128.960 ευρώ) απευθείας στο ταμείο του, δημιουργείται για λογαριασμό του ένας υπολογαριασμός.
Αυτός ο λογαριασμός ονομάζεται καταπιστευτικός (escrow) και έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι ακατάσχετος. Κανένας δανειστής δεν μπορεί να αγγίξει αυτά τα χρήματα για χρέη του Δήμου, ούτε μπορούν αυτά να συμψηφιστούν με οφειλές προς την εφορία. Είναι «κλειδωμένα» αποκλειστικά και μόνο για τα μονοπάτια.

Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αναλαμβάνει τον ρόλο του «διαιτητή» ή μεσεγγυούχου. Δεν μπορεί ούτε το Υπουργείο να τραβήξει πίσω τα χρήματα μονομερώς, ούτε ο Δήμος να τα ξοδέψει όπου θέλει. Το Ταμείο θα εκτελεί πληρωμές μόνο όταν πληρούνται αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο ρόλος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
Εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Φορέας Υλοποίησης, που είναι ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.). Αυτός παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου.

Η ροή της πληρωμής γίνεται ως εξής:

  1. Ο εργολάβος (ανάδοχος) εκτελεί ένα μέρος του έργου στην Αίγινα και εκδίδει το αντίστοιχο τιμολόγιο.
  2. Ο Δήμος συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις της επιτροπής παρακολούθησης κ.λπ.) και τα στέλνει στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
  3. Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ελέγχει ότι το έργο όντως έγινε σωστά και στέλνει Εντολή Εκταμίευσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών.
  4. Το Ταμείο αποδεσμεύει το συγκεκριμένο ποσό, το στέλνει στον εμπορικό λογαριασμό του Δήμου και ο Δήμος, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής εντολής, πληρώνει αμέσως τον εργολάβο.

Ο αυστηρός κανόνας της ρήτρα επιστροφής

Τα χρήματα πρέπει να απορροφηθούν εντός 12 μηνών από τη στιγμή που θα μπουν στον υπολογαριασμό. Αν ο Δήμος καθυστερήσει, δεν κάνει σωστή χρήση των πόρων ή δεν ολοκληρώσει το έργο εμπρόθεσμα, τότε το μη απορροφηθέν ποσό επιστρέφεται αυτόματα στο κράτος και το έργο κινδυνεύει με απένταξη.

Με την απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προσχώρηση του Δήμου Αίγινας στους όρους και τις συμφωνίες της σύμβασης του δεσμευμένου λογαριασμού (Escrow Account), εξουσιοδότησε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά για την υπογραφή της δήλωσης προσχώρησης και όρισε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως χειριστή και μεσεγγυούχο του σχετικού λογαριασμού.

Η απόφαση ελήφθη με 11 θετικές ψήφους επί 12 ψηφισάντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λογοθέτης Εμμανουήλ δήλωσε αποχή.

Το σύστημα του Escrow Account προβλέπει τη δημιουργία ειδικού δεσμευμένου υπολογαριασμού για κάθε δικαιούχο φορέα, μέσω του οποίου πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες εκταμιεύσεις για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης.

Ανάθεση υπηρεσίας για την επισκευή βλαβών και συντήρησης του δημοτικού φωτισμού, ύψους 29.884 ευρώ. Στο έγγραφο της σύμβασης ο κωδικός αφορά σπόρους και δενδρύλλια.

Ανάθεση υπηρεσίας για την επισκευή βλαβών και συντήρησης του δημοτικού φωτισμού, ύψους 29.884 ευρώ. Στο έγγραφο της σύμβασης ο κωδικός αφορά σπόρους και δενδρύλλια.

Σύμβαση ανάθεσης για την επισκευή βλαβών και συντήρησης του δημοτικού φωτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 29.884 ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς στις 18 Ιουνίου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Σύμφωνα με τη σχετική τεχνική έκθεση, το έργο αφορά όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και θα υλοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026. Όπως επισημαίνεται, τα δίκτυα χαμηλής τάσης που τροφοδοτούν τον δημοτικό φωτισμό είναι σε πολλές περιπτώσεις παλαιά και παρουσιάζουν συχνές διακυμάνσεις και πτώσεις τάσης, γεγονός που προκαλεί επαναλαμβανόμενες βλάβες και απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις. 

Α/ΑΠεριγραφήΜονάδα ΜέτρησηςΠοσότηταΤιμή Μονάδας Χωρίς ΦΠΑ (€)Σύνολο Χωρίς ΦΠΑ (€)
1 Αντικατάσταση Εναέριας Καλωδίωσης Δημοτικού Φωτισμού 2*1 Τρέχον Μέτρο 3.500 3,00 10.500,00€
2 Αντικατάσταση υπόγειας καλωδίωσης NYY 3*2,5 Τρέχον Μέτρο 1.800 2,00 3.600,00€
3 Αντικατάσταση χαλύβδινου ιστού Τεμάχιο 45 80,00 3.600,00€
4 Αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Τεμάχιο 120 30,00 3.600,00€
5 Μεταφορά ιστών σε νέα θέση Τεμάχιο 35 80,00 2.800,00€
Μερικό Σύνολο 24.100,00€
ΦΠΑ 24% 5.784,00€
Γενικό Σύνολο 29.884,00€

Η δαπάνη θα βαρύνει τον Α.Λ.Ε. 025.2420902011 του προϋπολογισμού του έτους 2026, θα χρηματοδοτηθεί
από ίδιους πόρους του Δήμου Αίγινας και έχει καταχωρηθεί στον Προϋπολογισμό με Α.Λ.Ε 020.2420301004 με τίτλο
Επισκευή Αιφνίδιων βλαβών οδοφωτισμού.

Ωστόσο, στη σχετική έρευνα που έκανε το Aegina Portal, διαπίστωσε την ύπαρξη λάθους στον ΑΛΕ που αναγράφεται στα σχετικά της σύμβασης, καθώς δεν αφορά επισκευή οδοφωτισμού, αλλά προμήθεια σπόρων, φυτών κτλ. 

simvasi-lathos.jpg

Η μελέτη προβλέπει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων, η επισκευή ηλεκτρικών πινάκων διανομής, η αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων πίλλαρ, η αποκατάσταση καλωδιώσεων, η τοποθέτηση προστατευτικών καλωδίων, καθώς και εργασίες γείωσης και προστασίας των εγκαταστάσεων από τρωκτικά.

Παράλληλα, προβλέπεται γενικότερη συντήρηση του δικτύου οδοφωτισμού, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου και να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει εργασίες αντικατάστασης εναέριας και υπόγειας καλωδίωσης, αντικατάσταση χαλύβδινων ιστών φωτισμού, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και μεταφορά ιστών σε νέες θέσεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν από εξειδικευμένο προσωπικό με τις απαιτούμενες άδειες ηλεκτροτεχνικών εργασιών και εναέριων παρεμβάσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας, στόχος είναι η ταχύτερη αντιμετώπιση των βλαβών που εμφανίζονται καθημερινά στο εκτεταμένο δίκτυο φωτισμού του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, όταν η επισκεψιμότητα και οι ανάγκες φωτισμού αυξάνονται σημαντικά.

Τέλος, στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αίγινας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών.

Η έκθεση κεραμικής «Χώμα» έρχεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας με περισσότερους από 70 δημιουργούς.

Η έκθεση κεραμικής «Χώμα» έρχεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας με περισσότερους από 70 δημιουργούς.

Μια από τις σημαντικότερες εικαστικές διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας, καθώς προγραμματίζεται η πραγματοποίηση της μεγάλης ομαδικής έκθεσης κεραμικής με τίτλο «Χώμα», στο πλαίσιο του 17ου Aegina Fistiki Fest. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Η έκθεση, σε ιδέα και επιμέλεια της Ίριδος Κρητικού, αποτελεί μια ευρεία καταγραφή του σύγχρονου τοπίου της ελληνικής κεραμικής τέχνης και έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικό ενδιαφέρον κατά την παρουσίασή της στην Αθήνα. Στην Αίγινα αναμένεται να πλαισιωθεί από παράλληλες θερινές εκδηλώσεις, ενισχύοντας τον πολιτιστικό χαρακτήρα του φεστιβάλ.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 70 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη και από τα Επτάνησα έως τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η διοργάνωση φιλοδοξεί να αναδείξει τη διαχρονική σχέση της ελληνικής δημιουργίας με τον πηλό, τιμώντας παράλληλα τη μακρά παράδοση της Αίγινας στην κεραμική τέχνη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονα έργα από πηλό, αλλά και επιλεγμένα παλαιότερα κεραμικά δημιουργήματα, επώνυμα και ανώνυμα, τα οποία συνομιλούν με τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής που συνδέονται συμβολικά ή υλικά με το χώμα, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο πεδίο καλλιτεχνικού διαλόγου.

Οι δημιουργοί που συμμετέχουν αντλούν έμπνευση από την αρχαιότητα, τα χρηστικά και αναθηματικά αγγεία, τις παραδόσεις άλλων πολιτισμών, αλλά και από τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή τέχνη. Μέσα από τα έργα τους αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη της κεραμικής ως αυτόνομης μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας συνεχίζει με τον τρόπο αυτό το εικαστικό της πρόγραμμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει σημαντικά αφιερώματα σε καλλιτέχνες που έζησαν και εργάστηκαν στο νησί, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα της Αίγινας.

Η έκθεση «Χώμα» αναμένεται να αποτελέσει μία από τις κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού στην Αίγινα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φίλων της τέχνης από το νησί και την ευρύτερη περιοχή.

Πενταετής παράταση των αρχαιολογικών ερευνών στο Ελλάνιο Όρος.

Πενταετής παράταση των αρχαιολογικών ερευνών στο Ελλάνιο Όρος.

Την παράταση για ακόμη πέντε χρόνια του αρχαιολογικού προγράμματος επιφανειακής και ανασκαφικής έρευνας στην κορυφή του Ελλανίου Όρους στην Αίγινα ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνέχιση της επιστημονικής διερεύνησης μιας περιοχής με ιδιαίτερη αρχαιολογική σημασία για το νησί. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή έλαβε άδεια για πενταετή παράταση του προγράμματος για την περίοδο 2026-2030, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων. Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος παραμένει η Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Δρ Στέλλα Χρυσουλάκη, ενώ επικεφαλής από πλευράς της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής είναι ο αρχαιολόγος Tobias Krapf.

Για το 2026 προβλέπεται η πραγματοποίηση εντατικής επιφανειακής έρευνας στις παρυφές του Ελλανίου Όρους, καθώς και στις περιοχές Άνω Βόδι, Κάτω Βόδι και Σφεντούρι. Οι εργασίες αυτές αναμένεται να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή κατά την αρχαιότητα.

Η συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το Ελλάνιο Όρος αποτελεί έναν από τους πλέον εμβληματικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της Αίγινας. Η περιοχή έχει συνδεθεί με τη λατρεία του Ελλανίου Διός και αποτελεί αντικείμενο συστηματικής έρευνας τα τελευταία χρόνια, με στόχο την αποκάλυψη νέων στοιχείων για την ιστορία και την αρχαιολογία του νησιού.

Στην απόφαση του Υπουργείου περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι όροι για την υλοποίηση των εργασιών, όπως η ενημέρωση των ιδιοκτητών σε περίπτωση διέλευσης από ιδιωτικές εκτάσεις, η προστασία του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού της Αναλήψεως, καθώς και η συντήρηση και μελέτη των ευρημάτων στο Μουσείο Κολώνας.

Η παράταση του προγράμματος εγκρίθηκε έπειτα από ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της έρευνας και των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αίγινας.

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 23ης Ιουνίου 2026.

20260623_131558.webp

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Στο video μπορείτε να δείτε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός των θεμάτων που περιείχαν προσωπικά δεδομένα. 

Featured

Την βουλευτή της Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά, φιλοξένησε σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί, το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Μαζί στο studio ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης. Η κυρία Γεννιά, που θα επισκεφθεί την Αίγινα την ερχόμενη εβδομάδα και εξέφρασε την πρόθεσή της να συζητήσει με τους φορείς του νησιού και gia άλλα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:

"Ύστερα από συνεχή επικοινωνία που είχα τις τελευταίες ημέρες με τον υπουργό κύριο Τόσκα, υπουργό Δημοσία Τάξεως, και ύστερα από συνεννόηση με το Δήμαρχο και με άλλους φορείς της Αίγινας, χθες ο υπουργός με διαβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία του υπουργείου και ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Μεσαγρού δεν θα κλείσει τελικά. Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή εξέλιξη για την Αίγινα, ύστερα και από την ανησυχία των κατοίκων για την αύξηση τόσο της παραβατικότητας, όσο και της εγκληματικότητας στο νησί, και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για αυτή την εξέλιξη όλοι μας. Ελπίζω να έχουμε ευχάριστα νέα για όλα τα νησιά μας, για όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Να πούμε συγχαρητήρια στον υπουργό, γιατί πραγματικά έδειξε ότι μέσα από τη συνεννόηση και το διάλογο, όταν υπάρχουν επιχειρήματα, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν όπως πραγματικά πρέπει να εξελιχθούν".

Ο κύριος Μούρτζης από την πλευρά του χαιρέτησε την προσπάθεια της κυρίας Γεωργίας Γεννιάς την οποία και ευχαρίστησε, όπως επίσης και τον βουλευτή της περιφέρειάς μας κύριο Κώστα Καταφάδο, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο και το πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κύριο Μανώλη Λεούση.

Από την πλευρά του ο κύριος Μανώλης Λεούσης, ευχαρίστησε την κυρία Γεννιά, επίσης όσους παραβρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό κατάστημα της κοινότητας του Μεσαγρού, τον βουλευτή κύριο Κώστα Κατσαφάδο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας που προσήλθαν στη έκτακτη συνεδρίαση της Κοινότητας. Αναλυτικά οι δηλώσεις των κυρίων Μούρτζη και Λεούση στο video της εκπομπής.

Για το ίδιο θέμα η κυρία Γεννιά εξέδωσε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: "Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Γεωργία Γεννιά, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της Αίγινας, στην προσπάθειά τους να μη καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Μεσαγρού.

Δεσμεύτηκε σε επίσημη ανακοίνωσή της, την 14/1/2016, να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τη σπουδαιότητα ύπαρξης δεύτερου Αστυνομικού Τμήματος στην Αίγινα, και ότι το Αστυνομικό Τμήμα στο Μεσαγρό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα για την επίτευξη της διατήρησης της έννομης τάξης και την πρόληψη της εκδηλούμενης παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, στον οποίο εξέθεσε αναλυτικά το πρόβλημα και ζήτησε την παρέμβασή του για την οριστική λύση.  Ο Υπουργός, κατανοώντας απολύτως την επιχειρηματολογία που του ανέπτυξε η Βουλευτής, επέδειξε θετική στάση και βούληση για συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι το Αστυνομικό Τμήμα στο Μεσαγρό δεν θα καταργηθεί, αλλά θα διατηρηθεί ως έχει.
Η Βουλευτής κα. Γεννιά αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης αυτής και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Υπουργό για την συνεργασία και την κατανόησή του.
Δηλώνει ότι θα είναι πάντοτε δίπλα στους κατοίκους της Αίγινας για οιεσδήποτε δίκαιες διεκδικήσεις τους."
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.