"Kids Summer Volleyball Camp" από τον Α.Ο.Α. Σαρωνικός, με την υπογραφή της Δήμητρας Παλαβρατζή.

20260622_195240.webp

Μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία περιμένει φέτος το καλοκαίρι τους νεαρούς φίλους της πετοσφαίρισης στην Αίγινα. Το τμήμα βόλεϊ του Α.Ο.Α. Σαρωνικός ανακοίνωσε τη διοργάνωση του «Kids Summer Volleyball Camp», το οποίο θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου. 

Η παρουσίαση της διοργάνωσης έγινε στο Aegina Portal από την υπεύθυνη της Ακαδημίας, κ. Βάλια Κυριακίδου, και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, κ. Σταύρο Ρωπαΐτη, οι οποίοι ανέλυσαν τους στόχους και τις λεπτομέρειες του προπονητικού καμπ.

Γνωριμία με το άθλημα και εξέλιξη των αθλητών
Το καμπ απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 14 ετών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το συναρπαστικό άθλημα του βόλεϊ. Όπως τόνισε ο κ. Σταύρος Ρωπαΐτης, η διοργάνωση αυτή δεν αφορά μόνο τους νέους φίλους του αθλήματος, αλλά και τους εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες της ακαδημίας και των αγωνιστικών τμημάτων του Σαρωνικού. Στόχος είναι να αξιοποιήσουν μια χρονικά ελεύθερη περίοδο για να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους, εστιάζοντας στη βελτίωση και την τεχνική τους εξέλιξη.

Με την καθοδήγηση της Δήμητρας Παλαβρατζή
Μεγάλο πλεονέκτημα για το φετινό καμπ αποτελεί η παρουσία της γνωστής προπονήτριας του ΠΑΟΚ και υπεύθυνης συντονισμού της ακαδημίας του Σαρωνικού, Δήμητρας Παλαβρατζή. Η διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και την περηφάνια της για τη συνεργασία αυτή, υπογραμμίζοντας ότι ο Σαρωνικός επενδύει σταθερά σε καταξιωμένους επαγγελματίες για τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος.

Πληροφορίες Διοργάνωσης
Οι προπονήσεις του «Kids Summer Volleyball Camp» θα είναι απογευματινές και θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ. Ο σύλλογος έχει μεριμνήσει για όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε η διαμονή και η προπόνηση των παιδιών να είναι απόλυτα ασφαλής, ευχάριστη και δημιουργική.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6932243104, 6982226344 και 6934189877.

Οι δηλώσεις στο Aegina Portal

Βάλια Κυριακίδου - Υπεύθυνη Ακαδημίας:
«Για ακόμη μία φορά, το τμήμα βόλεϊ του Σαρωνικού διοργανώνει ένα summer camp, διάρκειας δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου. Το camp θα γίνεται ώρες απογευματινές και αφορά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 7 έως 14 ετών. Μαζί μας και πάλι θα βρίσκεται η Δήμητρα Παλαβρατζή, κάτι που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Σας περιμένουμε να έρθετε στην παρέα μας και να γνωρίσετε το βόλεϊ από κοντά».

Σταύρος Ρωπαΐτης - Αντιπρόεδρος τμήματος βόλεϊ ΑΟΑ Σαρωνικός:
«Στόχος του Σαρωνικού είναι τα παιδιά να έρθουν εδώ από κοντά και να γνωρίσουν το όμορφο και συναρπαστικό άθλημα του βόλεϊ. Επίσης, τα παιδιά, οι αθλητές και οι αθλήτριες που απαρτίζουν ήδη τα ρόστερ της ακαδημίας μας αλλά και των αγωνιστικών τμημάτων, να συνεχίσουν τις προπονήσεις σε μία χρονικά ελεύθερη περίοδο για εκείνους, με στόχο την βελτίωση και την εξέλιξή τους. Ο Σαρωνικός έχει προγραμματίσει και θα προσφέρει όλα τα απαραίτητα ώστε να κάνει ακόμα καλύτερη και πιο ευχάριστη την παραμονή των παιδιών εδώ στις προπονήσεις του ΕΠΑΛ. Ο Σαρωνικός επενδύει σε επαγγελματίες προπονητές για τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος. Γι' αυτό είμαστε πάρα πολύ περήφανοι, που για ακόμα μία χρονιά θα έχουμε μαζί μας τη σπουδαία προπονήτρια, την Δήμητρα Παλαβρατζή, η οποία είναι προπονήτρια τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και υπεύθυνη συντονισμού της ακαδημίας μας. Περιμένουμε όλα τα παιδιά να περάσουν όμορφα και να μάθουν τα ωραία του βόλεϊ».

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης.

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Γ.Ε.Δ. Αττικής, συνελήφθη από ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α., δυνάμει εντάλματος, 26χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Από αστυνομικούς ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α., συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος, την 18-6-2026 στην περιοχή της Αίγινας, 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης που συμπλήρωσε τα 12, αλλά όχι τα 15 έτη ηλικίας.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, κατηγορείται ότι από τον Αύγουστο του 2025, προέβαινε συστηματικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε ισχύ οι θερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 26 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας.

Σε ισχύ θερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 26 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο τη διευκόλυνση της αυξημένης κίνησης πεζών και επισκεπτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, από την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026 θα ισχύει καθημερινή απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, από τα εκδοτήρια εισιτηρίων των πλοίων έως τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα), καθώς και στις κάθετες οδούς που οδηγούν προς αυτήν, δηλαδή στις οδούς Ιουλίας Κάτσα, Χρ. Λαδά και Αιακού.

Παράλληλα, η απαγόρευση θα ισχύει και στην οδό Π. Αιγινήτου, από τη συμβολή της με την οδό Αχιλλέως έως τη συμβολή της με την οδό Χρ. Λαδά, καθώς και στην οδό Πηλέως.

Το ωράριο εφαρμογής των μέτρων θα είναι:

Καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη και το Σάββατο: 21:30 – 00:30
Παρασκευή και Κυριακή: 22:00 – 00:30

Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και των Σωμάτων Ασφαλείας που εκτελούν υπηρεσία και φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση. Επίσης, επιτρέπεται η διέλευση των ιππήλατων οχημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι κινούνται με ταχύτητα πεζού, τηρούν τους κανόνες κυκλοφορίας και αποφεύγουν την άσκοπη χρήση των ηχητικών ειδοποιήσεών τους.

Ο Δήμος επισημαίνει ότι κατά τις ώρες ισχύος των μέτρων η πρόσβαση των οχημάτων που κατευθύνονται προς τα πλοία θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της Λεωφόρου Νικ. Καζαντζάκη.

Για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προβλέπεται η τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων οδικής ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας

Λαμβάνοντας υπόψιν γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου παρατηρείται η προσέλευση πλήθους επισκεπτών και την ανάγκη προσωρινής ρύθμισης της κυκλοφορίας στην Δημοτική Κοινότητα Αίγινας, στο πλαίσιο της θερινής περιόδου και με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων, ο Δήμος Αίγινας σας γνωρίζει ότι τίθεται σε ισχύ απαγόρευση διέλευσης οχημάτων επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, από τα εκδοτήρια εισιτηρίων των πλοίων μέχρι τον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα), καθώς και όλων των κάθετων οδών με κατεύθυνση προς την ως άνω οδό (ήτοι οδός Ιουλίας Κάτσα, Λ. Λαδά και Αιακού), όπως επίσης και της οδού Π. Αιγινήτου, από τη συμβολή της με την οδό Αχιλλέως έως και τη συμβολή της με την οδό Χρ. Λαδά, καθώς και της οδού Πηλέως, κατά το χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου 2026 έως και 20 Σεπτεμβρίου 2026 από τις 21:30 έως τις 00:30 καθημερινά, εκτός της Παρασκευής και της Κυριακής οπότε και η απαγόρευση θα ισχύει από τις 22.00 έως τις 00.30.

Εξαιρούνται από την ισχύ της παρούσας τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία φέρουν την απαραίτητη σήμανση, κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και τα ιππήλατα οχήματα τα οποία υποχρεούνται να κινούνται με ταχύτητα πεζού, να μην κρούουν άσκοπα τις ηχητικές ειδοποιήσεις (κώδωνες) και να ακολουθούν τους κανόνες ιππήλατων οχημάτων και τους κανονισμούς του Κ.Ο.Κ.

Η πρόσβαση των οχημάτων όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν κατά το χρονικό αυτό διάστημα θα γίνεται μόνο από την Λεωφόρο Νικ. Καζαντζάκη.

Για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα σχετικά μέτρα οδικής ασφάλειας και σήμανσης.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά από το "Εργαστήριο Παραδοσιακού Τραγουδιού" στην αυλή Λαογραφικού Μουσείου.

Με σεβασμό στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου

Με σεβασμό στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου, μια μοναδική μουσική εκδήλωση στην κατάμεστη αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας και ήταν αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική και το δημοτικό τραγούδι.

Η αυλή του Μουσείου πλημμύρισε από νωρίς με πλήθος κόσμου, που έσπευσε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή

Η αυλή του Μουσείου πλημμύρισε από νωρίς με πλήθος κόσμου, που έσπευσε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, κ. Φλώρα Αλυφαντή καλωσόρισε το κοινό, εκφράζοντας τη μεγάλη της χαρά για τη θερμή ανταπόκριση, τονίζοντας πως η εικόνα της γεμάτης αυλής «γεμίζει την ψυχή μας». Αναφέρθηκε στον αγώνα και την προσπάθεια ενός ολόκληρου έτους που κατέβαλαν οι συμμετέχοντες, εξαίροντας παράλληλα τον υπεύθυνο του εργαστηρίου, κ. Παναγιώτη Σταθόπουλο, για τη συνέπεια, τη δοτικότητα και την αφοσίωσή του.

Το Εργαστήριο Παραδοσιακού Τραγουδιού παρουσίασε ένα εξαιρετικό φωνητικό σύνολο

Ένα ταξίδι στους φωνητικούς δρόμους της παράδοσης
Το "Εργαστήριο Παραδοσιακού Τραγουδιού" παρουσίασε ένα εξαιρετικό φωνητικό σύνολο, συνοδευόμενο από ζωντανή ορχήστρα, προσφέροντας ένα μουσικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο Γυναικών για τη φιλοξενία και την υποστήριξη. Στην ομιλία του, εξήγησε πως η ομάδα εργάζεται εντατικά από τον Οκτώβριο, εστιάζοντας όχι μόνο στο καθαρά ερμηνευτικό κομμάτι, αλλά και σε μια βαθύτερη σωματική και πνευματική διαδικασία:

20260621_211628.webp

«Δεν κάναμε μόνο τραγούδι, αλλά και παιχνίδι με την ορθοφωνία, την αναπνοή, τα ηχεία του σώματος και τη στήριξη. Περπατήσαμε στους φωνητικούς δρόμους της ανατολικής παράδοσης, εξερευνώντας μονοπάτια όπως το Χιτζάζ, το Ουσάκ, το Νιαβέντ και το Κιουρντί. Αντιμετωπίσαμε την ερμηνεία σαν ένα συνονθύλευμα πάθους, χρώματος και ρυθμού.»

Η δυναμική φύση του δημοτικού τραγουδιού
Ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε την αξία της παραδοσιακής μουσικής και της δημοτικής ποίησης, σημειώνοντας ότι ο τεράστιος πλούτος τους προσφέρει απόλαυση στους ακροατές ανά τους αιώνες. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η παράδοσή μας επιβιώνει επειδή εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, παρομοιάζοντάς την με την ιστορία του καλαμιού που λυγίζει αλλά αντέχει στον άνεμο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους μαθητές του εργαστηρίου να καταθέτουν την ψυχή τους στη σκηνή. Μέσα από τους ήχους, τα ήθη και τα έθιμα διαφορετικών περιοχών της χώρας, που απόλαυσε το μεγάλο κοινό της εκδήλωσης.

«Από τη θάλασσα ως τον ουρανό». Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση στην αρχή του καλοκαιριού.

«Από τη θάλασσα ως τον ουρανό». Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση στην αρχή του καλοκαιριού.

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση πραγματοποιείται στην αρχή του καλοκαιριού, καθώς τρεις διακεκριμένες δημιουργοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική ομαδική έκθεση.

Υπό τον τίτλο «Από τη θάλασσα ως τον ουρανό», η έκθεση φιλοξενείται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα πλούσιο οδοιπορικό μέσα από διαφορετικές τεχνικές, θεματολογίες και υλικά.

Τρεις δημιουργοί συναντιούνται και παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, βυζαντινής αγιογραφίας, πυρογραφίας

Τρεις δημιουργοί συναντιούνται και παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, βυζαντινής αγιογραφίας, πυρογραφίας, αλλά και έργα πάνω σε ιδιαίτερες επιφάνειες από το φυσικό περιβάλλον της Αίγινας.

Ο καμβάς με τις θαλασσογραφίες, το ξύλο και η αιγινήτικη πέτρα με την απεικόνιση ιερών μορφών, ενώνονται, συνυπάρχουν αρμονικά και αφηγούνται ιστορίες τέχνης, πίστης και παράδοσης.

Κάθε μία από τις συμμετέχουσες φέρνει στην έκθεση το προσωπικό της στυλ και τη δική της καλλιτεχνική ταυτότητα:

Οι δημιουργοί και τα έργα τους
Κάθε μία από τις συμμετέχουσες φέρνει στην έκθεση το προσωπικό της στυλ και τη δική της καλλιτεχνική ταυτότητα:

Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου: Μαγεύει το κοινό με τις ατμοσφαιρικές θαλασσογραφίες της, αποτυπώνοντας την αέναη κίνηση και το φως του υγρού στοιχείου πάνω στον καμβά.

Αγγέλα Λαδά: Παρουσιάζει τις δικές της αγιογραφίες, ενώ παράλληλα εισάγει μια νέα, καινούργια για την ίδια τεχνική που εμπλουτίζει το έργο της, την πυρογραφία.

Αργυρώ Κάππου: Εστιάζει στη βυζαντινή αγιογραφία επιλέγοντας ως «καμβά» υλικά που προσφέρει απλόχερα η φύση. Οι ιερές μορφές της ζωντανεύουν πάνω σε θαλασσόξυλα, μάρμαρο και την παραδοσιακή αιγινήτικη πέτρα, δημιουργώντας μια άμεση σύνδεση του θείου με το τοπικό περιβάλλον.

Πληροφορίες Έκθεσης

  • Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας
  • Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 20 Ιουνίου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 20 έως 27 Ιουνίου 2026
  • Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00 - 13:30 & 19:00 - 22:00

Οι δημιουργοί απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να επισκεφθούν την έκθεση, να συνομιλήσουν με την τέχνη τους και να ανακαλύψουν πώς η γη και η θάλασσα της Αίγινας μπορούν να μετουσιωθούν σε πνευματική δημιουργία.

Featured


Ενώ ακόμα  ελέγχεται γιατί επί χρόνια τώρα, δεν έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες αδειοδότησης για τον τέταρτο αγωγό και τον υποσταθμό για την ζεύξη Αίγινας – Μεγάρων.

Επειδή από  τη διοίκηση της ΔΕΗ εκδόθηκε "οργισμένη" ανακοίνωση για το θέμα, ο κ. Μπεντενιώτης δήλωσε: "Δεν έχω σύγκρουση  με κανένα. Προασπίζομαι την ηθική  στην πολιτική και τη διαφάνεια στη  διαχείριση. Και αυτά δεν τα διαπραγματεύομαι με κανέναν".

Παράλληλα ο κ. Μπεντενιώτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία  για το θέμα αυτό και με την Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κα Μπιρμπίλη, όπως και με τον αρμόδιο  υφυπουργό κ. Μανιάτη. Αναμένοντας  δε, τις απαντήσεις της ΔΕΗ, ο κ. Μπεντενιώτης τόνισε ότι "δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα όσα δικαιούται η Αίγινα".




Προς

Την Κυρία Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

24.08.2010

Θέμα: Ηλεκτροδότηση της Αίγινας. Αστικές και ποινικές ευθύνες της ΔΕΗ. Παραλείψεις για την συντήρηση του υποθαλάσσιου αγωγού. Καθυστερήσεις για την αδειοδότηση του τέταρτου αγωγού. Καθυστέρηση εγκατάστασης υποσταθμού. Αλόγιστες και παράνομες σπατάλες στη ΔΕΗ.
      

   1. Οι παρατεταμένες, πρωτοφανείς και μεγάλης διάρκειας διακοπές της ηλεκτροδότησης του νησιού της Αίγινας, προκάλεσαν ιδιαίτερα σημαντικές και ανεπανόρθωτες υλικές ζημίες, αλλά και δυσφήμιση του τουρισμού, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.
   2. Ήδη, έχει κατατεθεί η από 11.8.2010 μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, της "Ένωσης Επαγγελματικών Αίγινας" για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ αναμένεται και η υποβολή αγωγών ενώπιον της Δικαιοσύνης για διεκδίκηση αστικών αποζημιώσεων για τις υλικές ζημιές, αλλά και για ηθικές βλάβες.
   3. Γιατί ενώ η συντήρηση των υποθαλάσσιων αγωγών έγινε πρόσφατα, μόλις την άνοιξη του 2010, προκύπτει ότι υπήρξαν αμέλειες, ανεπάρκειες και αναποτελεσματικότητα στην συντήρηση που προβλέπεται.
   4. Γιατί ενώ από τον Μάρτιο του 2009 έχει υποβληθεί το αίτημα για την αδειοδότηση της τοποθέτησης και τέταρτου αγωγού, μέχρι σήμερα από αδιαφορία και ολιγωρία δεν έχουν παρακολουθηθεί οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των εγκρίσεων.
   5. Γιατί ενώ από διετίας έχει προταθεί, συζητηθεί και αποφασισθεί η εγκατάσταση υποσταθμού στην Αίγινα, ο οποίος να συνδέεται με τον υποσταθμό Μεγάρων, με υποθαλάσσιο αγωγό 150 κιλοβάτ, δεν έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες από υπαιτιότητα των υπηρεσιών της ΔΕΗ.
   6. Έτσι η ΔΕΗ και ειδικότερα η Γενική Διεύθυνση Δικτύων, από βαρειά αμέλεια και αδιαφορία έχει αποκλειστικά την ευθύνη της κατάστασης όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Αίγινα, η οποία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ τα στελέχη της ΔΕΗ είναι σε διακοπές.
   7. Ενώ καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου πλούτου, αναφορές για αλόγιστες και παράνομες δαπάνες έχουν γίνει κατά καιρούς, όχι μόνο δεν έχουν βρει ανταπόκριση, αλλά ακόμα έχουν και συγκαλυφθεί.
   8. Με αποτέλεσμα να έχουμε ζημιογόνες χρήσεις της ΔΕΗ, όταν παράλληλα έχουμε υπέρμετρες αυξήσεις των τιμολογίων της ηλεκτροδότησης.
   9. Αλλά και υψηλές αποδοχές στελεχών, που δεν κρίνονται επαρκή και αποτελεσματικά στην εκπλήρωση των ευθυνών τους.
  10. Συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, από αλόγιστες και παράνομες σπατάλες, αλλά και χαμηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

 
 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 

α. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η συνολική και οριστική αποκατάσταση των ζημιών;

β. Γιατί ενώ έχει γίνει μόλις πρόσφατα συντήρηση, παρουσιάστηκε αυτή η κατάσταση; Ποιοι ευθύνονται; Η συντήρηση είναι πραγματική; Υπήρξε επίβλεψη για την ποιότητα του έργου; Πόσο έχει κοστίσει αυτή η συντήρηση;

γ. Γιατί καθυστερεί επί τόσους μήνες η διαδικασία αδειοδότησης του τέταρτου αγωγού; Η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ γιατί δεν παρακολουθούσε τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες επί σχεδόν δεκαοκτώ μήνες; Πότε προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου;

δ. Γιατί καθυστερεί η εγκατάσταση του υποσταθμού σύνδεσης με Μέγαρα, όπως είχε προταθεί και αποφασισθεί; Πότε προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου;

ε. Έχει πρόθεση η ΔΕΗ να αποζημιώσει τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά της Αίγινας για τις σημαντικές υλικές ζημίες που προέκυψαν;

στ. Πέραν από τις τυχόν ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν από την Εισαγγελία Πειραιά, υπήρχαν πειθαρχικές ευθύνες στελεχών της ΔΕΗ;

ζ. Πώς ενώ δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα πλήρως και οριστικά οι βλάβες, η Γενική Διεύθυνση Δικτύων της ΔΕΗ βρίσκεται σε άδεια διακοπών, όταν έχει γεννηθεί επιτακτική και σημαντική ανάγκη;

η. Έχει διακοπεί, η καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, που κατέβαλε παράνομα σε στελέχη της ΔΕΗ που υπηρετούν στη διοίκηση στην Αθήνα, αλλά και στις Βρυξέλλες; Ποια στελέχη έχουν εισπράξει αυτό το επίδομα; Με βάση ποια απόφαση κατεβάλλετο; Ζητήθηκε η εξ ολοκλήρου επιστροφή του αναδρομικά ως καταβληθέντα και εισπραχθέντα παρανόμως με τη διαδικασία του παράνομου και αδικαιολόγητου πλουτισμού;

θ. Ποια είναι τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ για να μην προκύψουν και άλλα παρόμοια περιστατικά τόσο στην Αίγινα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας;

ι. Ποια είναι τα μέτρα που σκέπτεται να πάρει η κυβέρνηση για να έχουμε υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών από τη ΔΕΗ και να εκλείψουν οι αλόγιστες αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις παράνομες σπατάλες;
 

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μαν. Α. Μπεντενιώτης
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.