Υποδοχή 170 tour operators στην Πέρδικα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «MTS Globe Get Together 2026».

Η Αίγινα στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουρισμού: Υποδοχή 170 tour operators στην Πέρδικα.

Την Αίγινα επισκέφθηκαν σήμερα, 25 Ιουνίου 2026, περισσότεροι από 170 κορυφαίοι εκπρόσωποι της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της μεγάλης διοργάνωσης «MTS Globe Get Together 2026».

Το νησί επιλέχθηκε ως ένας από τους βασικούς σταθμούς φιλοξενίας της σημαντικής αυτής συνάντησης, η οποία συγκεντρώνει στελέχη και συνεργάτες της παγκόσμιας αγοράς, δίνοντας στην Αίγινα την ευκαιρία να προβληθεί δίπλα σε διεθνείς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η Αίγινα κέρδισε επάξια τη θέση της δίπλα σε παγκόσμιους προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη

Σύμφωνα με τον Δήμο Αίγινας η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη του νησιού ως σύγχρονου, αυθεντικού και ποιοτικού τουριστικού προορισμού. Η παρουσία ενός τόσο μεγάλου αριθμού tour operators προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης γνωριμίας των επαγγελματιών του κλάδου με τις υποδομές, τα αξιοθέατα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αίγινας.

Στρατηγικός στόχος η ανάδειξη της ταυτότητας του νησιού

Στρατηγικός στόχος η ανάδειξη της ταυτότητας του νησιού
Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της στο Aegina Portal, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Όλγα Πετρίτη, ο τουρισμός αποτελεί τη βασικότερη οικονομική δραστηριότητα της Αίγινας, γεγονός που απαιτεί συλλογικό σεβασμό και συνεργασία:

«Οφείλουμε όλοι, τόσο ο δήμος όσο και οι επαγγελματίες, να τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό.

«Οφείλουμε όλοι, τόσο ο δήμος όσο και οι επαγγελματίες, να τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Όλοι μαζί πρέπει να πράττουμε προς όφελος του νησιού».

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την εδραίωση της Αίγινας ως έναν σύγχρονο, ποιοτικό και αυθεντικό προορισμό.

20260625_133845.webp

Αν και η παραμονή των πρακτόρων διήρκησε μόλις λίγες ώρες, ο Δήμος είχε οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά, τις παραδόσεις και τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου.

20260625_134226.webp

Παραδοσιακή υποδοχή με άρωμα... φιστικιού στην Πέρδικα
Η επίσημη υποδοχή των ξένων αντιπροσωπειών έγινε το μεσημέρι στο γραφικό λιμάνι της Πέρδικας. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι θα είχαν την ευκαιρία:

Να γνωρίσουν την παράδοση μέσα από παραδοσιακούς χορούς

Να γνωρίσουν την παράδοση μέσα από παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος και η Στέγη Πολιτισμού Αίγινας.

Να περιηγηθούν στο νησί με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου, έντυπου αγγλόφωνου τουριστικού οδηγού, που θα τους προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τις υποδομές.

Να γευτούν την Αίγινα, δοκιμάζοντας το φημισμένο, ΠΟΠ φιστίκι Αιγίνης, καθώς και παραδοσιακά γλυκά του νησιού.

Η άμεση επαφή των επαγγελματιών του διεθνούς τουριστικού κλάδου με τις ομορφιές, τους ανθρώπους

Η άμεση επαφή των επαγγελματιών του διεθνούς τουριστικού κλάδου με τις ομορφιές, τους ανθρώπους και τα προϊόντα της Αίγινας αναμένεται να αποδώσει καρπούς στο άμεσο μέλλον, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του νησιού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, όπως υπογραμμίζεται από τον Δήμο Αίγινας, που διοργάνωσε την επίσκεψη.

Η δήλωση της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Όλγας Πετρίτη στο Aegina Portal

Η δήλωση της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Όλγας Πετρίτη στο Aegina Portal
«Ο τουρισμός αποτελεί την νούμερο ένα οικονομική δραστηριότητα στο νησί και οφείλουμε όλοι, τόσο ο Δήμος όσο και οι επαγγελματίες, να τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Όλοι μαζί πρέπει να πράττουμε προς όφελος του νησιού.

Εμείς έχουμε ως στόχο, μέσα στις λίγες ώρες που θα μείνουν οι πράκτορες στο νησί, να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις παραδόσεις μας, τη γαστρονομία και τα προϊόντα του νησιού. Για αυτό το λόγο θα έχουμε παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος, όπως και από τη Στέγη Πολιτισμού Αίγινας.Να ευχαριστήσουμε εδώ τους χορευτές και τη δασκάλα τους.

Θα γνωρίσουν τα σημεία της Αίγινας μέσω ενός τουριστικού οδηγού, έντυπου, το οποίο θα τους προσφέρουμε, καθώς και θα γευτούν και το τοπικό μας προϊόν, το φιστίκι, από ένα κέρασμα που θα τους προσφέρουμε.

Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Πέρδικας, όπου περιμένουμε να υποδεχτούμε 170 tour operators μαζί με τους συνοδούς τους. Οι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι είναι από όλο τον κόσμο, στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής διοργάνωσης MTS Globe, κάνουν μια εξόρμηση στα νησιά και επέλεξαν και την Αίγινα για τόπο φιλοξενίας μαζί με άλλα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.»

Θεόδωρος Λιβάνιος: Αναμένονται στοιχεία από τον Δήμο Αίγινας για την δευτεροβάθμια Δομή Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής.

Θεόδωρος Λιβάνιος: Αναμένονται στοιχεία από τον Δήμο Αίγινας για την δευτεροβάθμια Δομή Εκπαίδευση Ειδικής Αγωγής.

Απάντηση με έγγραφό του στη Βουλή, έδωσε στις 16 Ιουνίου 2026, o Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, σχετικά με το αίτημα για την άμεση ίδρυση και στελέχωση Δομής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής στην Αίγινα για τη σχολική χρονιά 2026-2027. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έχει ήδη ζητήσει στοιχεία από τον Δήμο Αίγινας με έγγραφο της 25ης Μαΐου 2026. Το Υπουργείο επισημαίνει ότι, μόλις παραληφθούν τα ζητούμενα στοιχεία, θα επανέλθει με συμπληρωματική απάντηση προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφτασε στη Βουλή μέσω αναφοράς που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταφέροντας αίτημα το οποίο υπογράφεται από 160 γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και κατοίκους της Αίγινας. Με το αίτημα ζητείται η άμεση ίδρυση και στελέχωση δευτεροβάθμιας δομής Ειδικής Αγωγής, είτε ΕΝΕΕΓΥΛ είτε ΕΕΕΕΚ, προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών του νησιού.

Υπεγράφη η σύμβαση για έργο οδοποιίας στο Σφεντούρι, ύψους 71.000 ευρώ.

meleti-sfentouri.jpg

Υπογράφηκε στις 23 Ιουνίου 2026 η σύμβαση για το έργο «Επισκευή συντήρηση επαρχιακών οδών λόγω αιφνίδιων περιστατικών» μεταξύ του Δημάρχου Αίγινας, κ. Ιωάννη Ζορμπά, και του οικονομικού φορέα, αναδόχου του έργου.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση της οδού στην περιοχή Σφεντούρι.

Το τεχνικό αντικείμενο του έργου

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 26/2026 μελέτη του Δήμου Αίγινας, οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Απόξεση (φρεζάρισμα) του υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος και μεταφορά των υλικών.
  • Κατασκευή ασφαλτικών ισοπεδωτικών στρώσεων, στρώσεων αλλαγής επικλίσεων και επουλώσεις λάκκων.
  • Ασφαλτική προεπάλειψη της ανασφάλτωτης επιφάνειας. Τοποθέτηση νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

Οικονομικά στοιχεία και χρονοδιάγραμμα

  • Η αρχική δαπάνη της μελέτης ανερχόταν σε 73.980,46 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Κατόπιν έκπτωσης ύψους 4,0% που προσέφερε ο ανάδοχος, το τελικό ποσό της σύμβασης διαμορφώθηκε σε 71.021,25 €.
  • Η συνολική διάρκεια για την περάτωση του έργου ορίζεται σε τρεις μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
  • Ο ανάδοχος υποχρεούται να προβεί στην ανέξοδη συντήρηση του έργου για διάστημα δεκαπέντε μηνών από την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης περαίωσης ή της υποβολής του τελικού επιμετρητικού πίνακα.

Η σύμβαση έγινε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τρεις οικονομικούς φορείς και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων.

Σχετική ειδησεογραφία:

Την αποκατάσταση τμήματος οδού στην περιοχή του Σφεντουρίου, συνολικού προϋπολογισμού 73.980 ευρώ, προβλέπει σχετική μελέτη. 21 Μάι 2026

    Έγκριση προσχώρησης του Δήμου Αίγινας στη σύμβαση Escrow Account, για το έργο της αναβάθμισης των μονοπατιών. Η σύνθετη διαδικασία για τη χρηματοδότησή του.

    Έγκριση προσχώρησης του Δήμου Αίγινας στη σύμβαση Escrow Account για το έργο αναβάθμισης μονοπατιών. Η «αθέατη» γραφειοκρατική διαδικασία πίσω από το έργο.

    Στην αποδοχή των όρων της σύμβασης δεσμευμένου καταπιστευτικού λογαριασμού (Escrow Account) για την υλοποίηση έργου αναβάθμισης μονοπατιών προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας. Πρόκειται για μία σύνθεση διαδικασία.

    Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

    Η απόφαση αφορά τη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία χρηματοδότησης του έργου «Ανάδειξη, αξιοποίηση και αναβάθμιση διαδρομών και μονοπατιών στον Δήμο Αίγινας», στο πλαίσιο του προγράμματος «SUB1a. Δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών και Διαδρομών Πεζοπορίας».

    Το έργο έχει ενταχθεί στη δράση 16851 «Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με εγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης 128.960 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

    Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αφορά νέα έγκριση της χρηματοδότησης, αλλά την αποδοχή των προβλεπόμενων όρων για την ενεργοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης μέσω του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού. Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τη λήψη της χρηματοδότησης απαιτείται η προσχώρηση του Δήμου στη σχετική σύμβαση και η τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται στο πρόγραμμα.

    Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας στις 3 Ιουνίου 2026, έπειτα από την εισήγηση της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου.

    Ο ειδικός λογαριασμός
    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., άνοιξε έναν κεντρικό, ειδικό λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Εκεί μεταφέρονται τμηματικά όλες οι εγκεκριμένες πιστώσεις για τα μονοπάτια της χώρας.

    Ο υπολογαριασμός Escrow
    Επειδή ο Δήμος Αίγινας δεν μπορεί να πάρει όλα τα χρήματα (τα 128.960 ευρώ) απευθείας στο ταμείο του, δημιουργείται για λογαριασμό του ένας υπολογαριασμός.
    Αυτός ο λογαριασμός ονομάζεται καταπιστευτικός (escrow) και έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι ακατάσχετος. Κανένας δανειστής δεν μπορεί να αγγίξει αυτά τα χρήματα για χρέη του Δήμου, ούτε μπορούν αυτά να συμψηφιστούν με οφειλές προς την εφορία. Είναι «κλειδωμένα» αποκλειστικά και μόνο για τα μονοπάτια.

    Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών
    Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αναλαμβάνει τον ρόλο του «διαιτητή» ή μεσεγγυούχου. Δεν μπορεί ούτε το Υπουργείο να τραβήξει πίσω τα χρήματα μονομερώς, ούτε ο Δήμος να τα ξοδέψει όπου θέλει. Το Ταμείο θα εκτελεί πληρωμές μόνο όταν πληρούνται αυστηρές προϋποθέσεις.

    Ο ρόλος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
    Εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Φορέας Υλοποίησης, που είναι ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.). Αυτός παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου.

    Η ροή της πληρωμής γίνεται ως εξής:

    1. Ο εργολάβος (ανάδοχος) εκτελεί ένα μέρος του έργου στην Αίγινα και εκδίδει το αντίστοιχο τιμολόγιο.
    2. Ο Δήμος συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις της επιτροπής παρακολούθησης κ.λπ.) και τα στέλνει στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
    3. Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ελέγχει ότι το έργο όντως έγινε σωστά και στέλνει Εντολή Εκταμίευσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών.
    4. Το Ταμείο αποδεσμεύει το συγκεκριμένο ποσό, το στέλνει στον εμπορικό λογαριασμό του Δήμου και ο Δήμος, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής εντολής, πληρώνει αμέσως τον εργολάβο.

    Ο αυστηρός κανόνας της ρήτρα επιστροφής

    Τα χρήματα πρέπει να απορροφηθούν εντός 12 μηνών από τη στιγμή που θα μπουν στον υπολογαριασμό. Αν ο Δήμος καθυστερήσει, δεν κάνει σωστή χρήση των πόρων ή δεν ολοκληρώσει το έργο εμπρόθεσμα, τότε το μη απορροφηθέν ποσό επιστρέφεται αυτόματα στο κράτος και το έργο κινδυνεύει με απένταξη.

    Με την απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προσχώρηση του Δήμου Αίγινας στους όρους και τις συμφωνίες της σύμβασης του δεσμευμένου λογαριασμού (Escrow Account), εξουσιοδότησε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά για την υπογραφή της δήλωσης προσχώρησης και όρισε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως χειριστή και μεσεγγυούχο του σχετικού λογαριασμού.

    Η απόφαση ελήφθη με 11 θετικές ψήφους επί 12 ψηφισάντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λογοθέτης Εμμανουήλ δήλωσε αποχή.

    Το σύστημα του Escrow Account προβλέπει τη δημιουργία ειδικού δεσμευμένου υπολογαριασμού για κάθε δικαιούχο φορέα, μέσω του οποίου πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες εκταμιεύσεις για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης.

    Ανάθεση υπηρεσίας για την επισκευή βλαβών και συντήρησης του δημοτικού φωτισμού, ύψους 29.884 ευρώ. Στο έγγραφο της σύμβασης ο κωδικός αφορά σπόρους και δενδρύλλια.

    Ανάθεση υπηρεσίας για την επισκευή βλαβών και συντήρησης του δημοτικού φωτισμού, ύψους 29.884 ευρώ. Στο έγγραφο της σύμβασης ο κωδικός αφορά σπόρους και δενδρύλλια.

    Σύμβαση ανάθεσης για την επισκευή βλαβών και συντήρησης του δημοτικού φωτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 29.884 ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς στις 18 Ιουνίου 2026. 

    Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

    Σύμφωνα με τη σχετική τεχνική έκθεση, το έργο αφορά όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και θα υλοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026. Όπως επισημαίνεται, τα δίκτυα χαμηλής τάσης που τροφοδοτούν τον δημοτικό φωτισμό είναι σε πολλές περιπτώσεις παλαιά και παρουσιάζουν συχνές διακυμάνσεις και πτώσεις τάσης, γεγονός που προκαλεί επαναλαμβανόμενες βλάβες και απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις. 

    Α/ΑΠεριγραφήΜονάδα ΜέτρησηςΠοσότηταΤιμή Μονάδας Χωρίς ΦΠΑ (€)Σύνολο Χωρίς ΦΠΑ (€)
    1 Αντικατάσταση Εναέριας Καλωδίωσης Δημοτικού Φωτισμού 2*1 Τρέχον Μέτρο 3.500 3,00 10.500,00€
    2 Αντικατάσταση υπόγειας καλωδίωσης NYY 3*2,5 Τρέχον Μέτρο 1.800 2,00 3.600,00€
    3 Αντικατάσταση χαλύβδινου ιστού Τεμάχιο 45 80,00 3.600,00€
    4 Αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Τεμάχιο 120 30,00 3.600,00€
    5 Μεταφορά ιστών σε νέα θέση Τεμάχιο 35 80,00 2.800,00€
    Μερικό Σύνολο 24.100,00€
    ΦΠΑ 24% 5.784,00€
    Γενικό Σύνολο 29.884,00€

    Η δαπάνη θα βαρύνει τον Α.Λ.Ε. 025.2420902011 του προϋπολογισμού του έτους 2026, θα χρηματοδοτηθεί
    από ίδιους πόρους του Δήμου Αίγινας και έχει καταχωρηθεί στον Προϋπολογισμό με Α.Λ.Ε 020.2420301004 με τίτλο
    Επισκευή Αιφνίδιων βλαβών οδοφωτισμού.

    Ωστόσο, στη σχετική έρευνα που έκανε το Aegina Portal, διαπίστωσε την ύπαρξη λάθους στον ΑΛΕ που αναγράφεται στα σχετικά της σύμβασης, καθώς δεν αφορά επισκευή οδοφωτισμού, αλλά προμήθεια σπόρων, φυτών κτλ. 

    simvasi-lathos.jpg

    Η μελέτη προβλέπει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων, η επισκευή ηλεκτρικών πινάκων διανομής, η αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων πίλλαρ, η αποκατάσταση καλωδιώσεων, η τοποθέτηση προστατευτικών καλωδίων, καθώς και εργασίες γείωσης και προστασίας των εγκαταστάσεων από τρωκτικά.

    Παράλληλα, προβλέπεται γενικότερη συντήρηση του δικτύου οδοφωτισμού, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου και να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους.

    Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει εργασίες αντικατάστασης εναέριας και υπόγειας καλωδίωσης, αντικατάσταση χαλύβδινων ιστών φωτισμού, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και μεταφορά ιστών σε νέες θέσεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τις υπηρεσίες του Δήμου.

    Οι εργασίες θα εκτελεστούν από εξειδικευμένο προσωπικό με τις απαιτούμενες άδειες ηλεκτροτεχνικών εργασιών και εναέριων παρεμβάσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.

    Σύμφωνα με το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας, στόχος είναι η ταχύτερη αντιμετώπιση των βλαβών που εμφανίζονται καθημερινά στο εκτεταμένο δίκτυο φωτισμού του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, όταν η επισκεψιμότητα και οι ανάγκες φωτισμού αυξάνονται σημαντικά.

    Τέλος, στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αίγινας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών.


    Πρόγραμμα 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.



    ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


    *ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    20:30 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
    L’Île Dorée
    Ατομική έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου κ. Νεκτάριου Αποσπόρη
    Εγκαίνια: 8 Αυγούστου 2018, ώρα 20.00
    Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 19 Αυγούστου 2018.
    Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00–14:00 & 18:00–23:00.


    *ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

    20:00  ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Παρουσίαση του σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή με αφορμή την  προβολή της ταινίας  
    «Καζαντζάκης».
    Στην εκδήλωση  θα γίνει βράβευση της ποιήτριας κ. Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ και της υπεύθυνης  εκδόσεων «Καζαντζάκη» κ. Νίκης  Σταύρου .
    Προλογίζει ο κ. Γιώργος Μπήτρος.


    *ΚΥΡΙΑΚΗ  12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    20:30 ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Εκδήλωση με θέμα: «Η ιστορία της περιοχής του όρους και του χωριού της Παχειάς Ράχης».
    Ομιλήτρια: κ. Βίλμα Σινάνογλου-Καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας.


    *ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    20:00  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΨΕΛΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Εγκαίνια -Έκθεσης φωτογραφίας της κ. Ρένας Καρακατσάνη με θέμα:
    «Ο βυθός της Θάλασσας της Αίγινας»
    Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά 19:00-21:00.
    Οργάνωση: κ. Γιώργος Μπήτρος.
     
    *ΚΥΡΙΑΚΗ  19  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 [αλλαγή τοποθεσίας]
    21:00 ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΑ Αυλή Λαογραφικού Μουσείου
    Ομιλία με θέμα «Ο φάρος της Αίγινας στην Άκρα Πλακάκια δεν πρέπει να σταματήσει να ακτινοβολεί»
    Ομιλητής: Αντιναύαρχος Ηρακλής Καλογεράκης ΠΝ (ε.α.)
    Οργάνωση: Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας
     

    *ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    Διαδρομή των καλλιτεχνών.
    Πρωτοεμφανιζόμενοι και καταξιωμένοι δημιουργοί σκορπίζουν τη δουλειά τους στα μαγαζιά της πόλης της Αίγινας.
    Διάρκεια διαδρομής καλλιτεχνών: 22 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018.


    *ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    19:30 ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Ομιλία με θέμα: «Οι ξεχασμένοι οικισμοί της Αίγινας»
    Ομιλητής: κ. Νεκτάριος Κουκούλης- Εκπαιδευτικός.


    *ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    08:30 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗΔΕΣ
    Ξενάγηση στον οικισμό Γιαννάκηδες από τον εκπαιδευτικό κ. Νεκτάριο Κουκούλη.
    Σημείο συνάντησης: Θέση Πόντζα 2χ.λ.μ. μετά τις Πόρτες.


    *ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    19:30 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Έκθεση του ζωγράφου και αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.
    Εγκαίνια έκθεσης: 25 Αυγούστου και ώρα 20:00.
    Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη έως Κυριακή 10.00 - 17.30.
    Διάρκεια έκθεσης: 25 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018.
    Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 4€, άνω των 65ετών 2€, φοιτητές εκτός ευρωπαϊκής ένωσης 2€, φοιτητές και μαθητές εντός ευρωπαϊκής ένωσης καθώς και άτομα κάτω των 18 ετών δωρεάν.


    *ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    19:00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΗΠΟ ΜΑΡΙΝΗ.
    Έκθεση του καλλιτέχνη της Αιγινήτικης πέτρας κ. Π. Μαρίνη και ξυλογλυπτικής του κ. Α. Ασπράκη.
    21:00 ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΑΣ
    Συναυλία με την κ. Κλεονίκη Δεμίρη.
    Η ερμηνεύτρια με ανανεωμένο και πλούσιο πρόγραμμα θα προσφέρει μια μοναδική παράσταση παντρεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδος και της Σμύρνης μαζί με τα αρώματα της Μεσογείου και της Νότιας Αμερικής.


    *ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    10:00 -13:00 και 17:30 -20:30 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Ημέρα Λαογραφίας: Επίσκεψη στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.


    *ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
    19:30 ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Βραδιά Λαογραφίας: «Από τον παλαιό εκείνο τον καιρό».
    Έθιμα, χοροί και τραγούδια μιας Αίγινας αγαπημένης.
    Ομιλήτρια: κ. Λίνα Μπόγρη Πετρίτου.


    *ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    21:00 ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ - ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
    Συναυλία του συνθέτη κ. Γιώργου Χατζηνάσιου
     Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της εποχής μας, συμπράττει με τη νέα γενιά χαρίζοντάς μας τις μεγάλες κινηματογραφικές του επιτυχίες. Επί σκηνής η βραβευμένη ποιήτρια κ. Κλέλια Χαρίση παρέα με τις εξαιρετικές ερμηνείες, του κ. Παναγιώτη Ραφαηλίδη και της κ. Μαίρης Στεφανακίδη.



    *ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    19:00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
    «Ηλιοβασίλεμα από ψηλά»
    Ξενάγηση στον οικισμό 2 στην περιοχή Βουνό Δένδρου Αίγινας από τον εκπαιδευτικό κ. Νεκτάριο Κουκούλη.
    Χώρος συνάντησης : Δρόμος προς Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσολεόντισσας σημείο Ελιά.


    *ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2018
    19:30 ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Εγκαίνια έκθεσης : ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
    Ομαδική έκθεση από γυναίκες ζωγράφους που ζουν στην Αίγινα.
    Συμμετέχουν: κ. Ειρήνη Βουρλούμη, κ. Κατερίνα Γιάννακα, κ. Έλλη Διονυσίου, κ. Κυριακή Χριστακοπούλου.
    Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά: 11:00-14:00 και 18:00-22:00.
    Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.


    *ΣΑΒΒΑΤΟ 8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 [αλλαγή περιοχής]
    20:00 ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ
    Συναυλία με το συγκρότημα Kulamacus The Band.


    *ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    20:00 ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Συναυλία με το πολυμελές μουσικό σύνολο της Αίγινας ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ σε ένα πανόραμα Ελληνικής Μουσικής και αφιέρωμα στα παλιά τραγούδια της Αίγινας.


    ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


    *ΤΕΤΑΡΤΗ 12  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    20:30 ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ –ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ
    Συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: Αγίων Ασωμάτων, Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Αγ. Μαρίνας.
    Διεύθυνση χορωδίας: κ. Νείλος Παπάς.


    *ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 [ΠΡΩΪ]
    10:00 ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Άνοιγμα των περιπτέρων της εμπορικής έκθεσης .

    *ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 [ΑΠΟΓΕΥΜΑ]
    18:30 ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Έκθεση μακετών ανάπλασης παραλιακού μετώπου Αίγινας από την ομάδα Aegina Coastal Path.
    19:00 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: Η αρχιτεκτονική της Αίγινας.
    19:45 ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
    Ένα χορευτικό μουσικό ταξίδι ξεκινάει παρέα με τους δύο κοσμογυρισμένους Παραμυθάδες, το κουβάρι ξετυλίγουν και το Μύθο της Αίγινας αρχίζουν. Οι ήρωες ζωντανεύουν με τον ρυθμό της μουσικής και την κίνηση του σώματος.
    Παιδική Θεατρική Παράσταση.
    Συμμετέχουν: ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: κ. Σταυρούλα Λαγιάκου, ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: κ. Κατερίνα Λιάπη, ΜΟΥΣΙΚΟΣ: κ. Αλέξης Στενάκης, ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ [ΝΥΜΦΗ ΑΙΓΙΝΑΣ]: κ. Νικολέτα Ξεναρίου, ΧΟΡΕΥΤΗΣ[ΔΙΑΣ]: κ. Βαγγέλης Πιτσιλός
    ΑΙΑΚΟΣ: κ. Βαγγέλης Χατζίνας.



    20:00 ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Εγκαίνια έκθεσης με θέμα τις αφίσες των 10 χρόνων του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.
     Διάρκεια έκθεσης: 13 έως16 Σεπτεμβρίου
    21:00 ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ –ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Συναυλία από το ροκ συγκρότημα THE GOOD-FELLA’S BAND
    *ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 14  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018[ΠΡΩΙ]
    10:00 ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Άνοιγμα των περιπτέρων της εμπορικής έκθεσης.
    10:00 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Επίσκεψη των νηπιαγωγείων της Αίγινας
    «Η περιπέτεια της Αίγινας»
    Η νύμφη της Αίγινας με τους Μυρμιδόνες για συμμάχους προσπαθεί να ξεφύγει από την οργή της Ήρας γι’ αυτό λύνει γρίφους αγωνίας. Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με σκοπό την ψυχαγωγία αλλά και την εξάσκηση γνωστικών, κινητικών, συναισθηματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων.
    «Όποιος έρθει στο παιχνίδι να μπει την συνέχεια με αγωνία θα δει»
    Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Τζήκα Βασιλική –Δεξιότητες λόγου, έκφρασης και πράξης.
    κ. Αλαβανού Άννα, κ. Φραγκιαδάκη Θεοδωρουλέα Μαρία, κ. Χαλδαίου Ευφημία–Θεραπεύτριες
    κ. Δημητρίου Λένα, κ. Καλαγκιά Δέσποινα, κ. Καραβία Αθανασία, κ. Λεβεντοπούλου Έλενα, κ. Μακαρατζή Ελένη-Εκπαιδευτικοί
    10:30 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
    «H μέρα των μαθητών»
    Επίσκεψη μαθητών στους χώρους του Φεστιβάλ [εμπορική έκθεση, εικαστικές εκθέσεις].


    *ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 14  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018[ΑΠΟΓΕΥΜΑ]
    19:00 ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3,5 ετών και άνω.
    Θεατρικό Παιχνίδι: «Όταν η νύμφη της Αίγινας συνάντησε την πιο παιχνιδιάρα γοργόνα»
    Η νύμφη Αίγινα, ένα τσουβάλι με παιχνίδια, ένα μπαούλο με χρώματα και πινέλα, μια παιχνιδιάρα γοργόνα, ένα μεγάλο καράβι και κοχύλια, πολλά κοχύλια που συναντιούνται όλα αυτά? Που αλλού στον μαγικό κόσμο της φαντασίας του θεάτρου και του παιχνιδιού.
    Υπεύθυνες προγράμματος : κ. Κατερίνα Λιάπη, κ. Βίκυ Πεντεδέκα.
    Σκηνικά παιχνιδιού από τα παιδιά και τις δασκάλες του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Χλόη.
    20:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
    Χαιρετισμός επισήμων.
    «Αναδρομή στο παρελθόν» ένα θεατρικό δρώμενο από την ομάδα του κ.Βαγγέλη Πιτσιλού.
    Συναυλία από το συγκρότημα της κ. Νάσιας Κονιτοπούλου.


    *ΣΑΒΒΑΤΟ 15  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 [ΠΡΩΪ]
    09:30 ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
     Flâneur en Égine, un
    Ψάχνοντας καλή αρχιτεκτονική στην Αίγινα.
    Πρώτη πράξη στα Πλακάκια (2,2km): Περιήγηση στους ρομαντικούς πύργους των, Welter, Μπενιζέλων-Ζαΐμη, Δηλαβέρη, Γιαννούλη, στα μοντέρνα κτίρια του Άρη Κωνσταντινίδη, του Νικόλα Νικολάου, της Αγγελικής Δωρή, του Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα και τα σύγχρονα έργα του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη και  του Αλέξανδρου Πατζούρη.
    Συνάντηση στην είσοδο του Ξενοδοχείου «Δανάη»
    10:00 ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Άνοιγμα των περιπτέρων της εμπορικής έκθεσης .
    11:00 ΛΕΟΥΣΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
    Ομιλία με θέμα: « Μυκητολογικές ασθένειες της Φιστικιάς και στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισης τους»
    Ομιλητής: Δόκτωρ Δρ. Ειρήνη Βλουτόγλου Φυτολόγος, Μυκητολόγος Ερευνήτρια Β’ Προϊσταμένη εργαστηρίου Μυκητολογίας Μπενάκιου Φυτολογικού Ινστιντούτου.
    Ομιλία με θέμα: «Παρασιτώσεις των Αιγοπροβάτων [κοινουρίαση, ψώρα & ενδοπαρασίτωση]καθώς και την ψευδοφιματίωση»
    Ομιλητής: Καναβός Θεόδωρος
    Απόφοιτος Κτηνιατρικής σχολής και Τελειόφοιτος Θεολογικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Οργάνωση :Αγροτικός Σύλλογος Επαρχίας Αίγινας
    12:00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ –ΚΑΦΕ ΝΗΣΟΣ
    Σεμινάριο μαγειρικής και live cooking από την chef κ. Μυρσίνη Λαμπράκη
    11:00 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.
    Μικροί Αρχαιολόγοι εν δράσει.
    Σκάβουν το χώμα ανακαλύπτουν και παρατηρούν, λύνουν τον γρίφο με τα χαμένα κομμάτια και μυούνται στον κόσμο της αρχαιολογίας.
    Υπεύθυνες προγράμματος: κ. Κατερίνα Βασιλείου, κ. Αυγουστίνα Κυπριώτη, κ. Ειρήνη Κυπριώτη
    12:00 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Αγώνες Σκάκι
    Από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας «Ο Καποδίστριας»


    *ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 [ΑΠΟΓΕΥΜΑ]
    17:00 ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ « Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»
    Αγώνες Πινγκ-Πονγκ
    19:00 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω.
    Αθλοπαιδιές-Αναβίωση Ομαδικών Παιχνιδιών κατά την Αρχαία Ελλάδα.
    Τα παιδιά του σήμερα παίζουν παιχνίδια του τότε:
    Τυφλόμυγα-Σκυταλοδρομία-Κρικηλασία και άλλα…..
    Διοργάνωση προγράμματος: ΟΑΚ Αίγινας
    19:00 ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Το Φιστίκι στα ¨γλυκά¨ του.
    Συνταγές με φιστίκι από τους Αρχιζαχαροπλάστες:
    κ.Φίλιππο -Ζούμη Δημήτρη
    κ. Παυλάκη Χρήστο-κ. Μαρμαρινό Ιωάννη
    κ. Γιαμπαντζή Μαριάννα-κ. Λάσκαρη Τρίγκα Ζαφείρα
    κ. Λασκαρίδη Σωτήρη-κ. Αθανασίου Δημήτρη
    Κεντρικός παρουσιαστής κ. Πάνος Μιχάλης
    Οργάνωση: Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος
    21:30 ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ –ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Συναυλία με τον συνθέτη και τραγουδιστή κ. Κώστα Χατζή
    Παρουσίαση κ. Γιώργος Καπουτζίδης


    *ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018[ΠΡΩΙ]
      09:30 ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
       Flâneur en Égine, un
    Ψάχνοντας καλή αρχιτεκτονική στην Αίγινα.
    Δεύτερη πράξη στο Ακρογιάλι [1,2km].
    Περιήγηση στους πύργους, των Περόγλου, του Γκιόλμαν, του Πόλιου, στον μοντερνισμό των κτιρίων του Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα και της Ιουλίας Βλαχάκη .
    Συνάντηση έξω από το θερινό σινεμά «Ακρογιάλι».
    10:00 ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Άνοιγμα των περιπτέρων της εμπορικής έκθεσης.
    10:30 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.
    Χώμα και νερό
    Κρατώντας τον πηλό στα χέρια, τα παιδιά ακούνε το μύθο και πλάθουν αγαλματίδια.
    Υπεύθυνη προγράμματος : κ. Μαρία Κοττάκη
    Αφήγηση: κ. Ευγενία Πάνου
    11:00 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα :Η αρχιτεκτονική της Αίγινας.
    11:30 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Παιδική Γαστρονομία
    Υγιεινές μπάρες με φιστίκι
    Τα παιδιά δημιουργούν και παρασκευάζουν τις δικές τους υγιεινές μπάρες με φιστίκι.
    Υπεύθυνη εκδήλωσης: κ. Μάρθα Μαργαρώνη.
    12:30 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
    Διαγωνισμός μαγειρικής με θέμα «Σιροπιαστά με Φιστίκι Αιγίνης»
    Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.


    *  ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018[ΑΠΟΓΕΥΜΑ]
    19:00 ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚΕΛΟΥ
    Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω.
    «Αναζητώντας τον πολύτιμο θησαυρό του νησιού»
    Ένα ταξίδι εξερεύνησης στις γειτονιές του νησιού μας.
    Μια περιπέτεια με δύσκολες δοκιμασίες και εμπόδια, για την κατάκτηση ενός πολύτιμου θησαυρού «ΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ»
    Υπεύθυνη προγράμματος: κ.Παναγιώτα Καλαμάκη- Παιδικός Σταθμός «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥΠΟΛΗ»
    19:00  ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Το φιστίκι στη μεσογειακή διατροφή
    Η θρεπτική αξία, τα οφέλη και η χρήση του φιστικιού στην μεσογειακή κουζίνα.
    Ομιλήτρια: κ. Σοφία Κανέλλου-Διαιτολόγος/Διατροφολόγος  
    Παρασκευή και παρουσίαση συνταγής: κ. Μάρθα Μαργαρώνη
    20:00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Παρέλαση από το συγκρότημα «ΦΥΣΙΛΑΤΕΣ»
    20:30 ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ –ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Τελετή λήξης
    Παρουσιαστής ο κ. Γιώργος Καπουτζίδης.
    Μουσική συναυλία.


    ΜΕΤΑΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


    *ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018[ΑΠΟΓΕΥΜΑ]
    20:30 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Παρουσίαση του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με θέμα:
    «ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ»


    *ΣΑΒΒΑΤΟ  22  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    19: 30 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Εγκαίνια έκθεσης
    Αφιερωμένη σε τρείς μεγάλους δασκάλους Νικολάου-Καπράλο-Μόραλη.  
    Εκθέτουν: κ. Κατερίνα Γιάννακα, κ. Σταύρος Ιωάννου, κ. Νεκτάριος Κοντοβράκης, κ. Παύλος Σάμιος,
    κ. Αλέκος Σπανούδης
    Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 18:00-22:00
    Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2018.


    * ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    20:00 ΑΥΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
    Εκδήλωση για τον Καββαδία
    Οργάνωση: Ενεργοί Πολίτες Αίγινας


    *ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
    Επίσκεψη – ξενάγηση των συνέδρων του 7ου διεθνές Συνεδρίου Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT 2018. Σκοπός της επίσκεψης είναι η γνωριμία-προβολή–προώθηση της Αίγινας, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων του νησιού, με παράλληλο στόχο μελλοντικές συνέργειες με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



    Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

    google-news.png

    Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
    Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.