Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Με ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες η τελευταία μέρα του Μαΐου στην Αίγινα.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που αναμένεται να φτάσουν τους 30°C, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της τελευταίας μέρας του Μαΐου στην Αίγινα. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Έτσι την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιή συννεφιά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει ή να ξεπερνά τους 30°C και τον καιρό να παραμένει αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια νότιους έως τέσσερα μποφόρ.

Εστία φωτιάς σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού. Κατασβέστηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

fotia-mesagros.jpg

Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 σήμερα το μεσημέρι, σε οικοπέδικη έκταση με ελιές στην περιοχή του Μεσαγρού.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio 

Στο σημείο έσπευσε δύναμη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, επιχειρώντας με οχτώ οχήματα και εικοσιένα πυροσβέστες. Επίσης, δύναμη από τον Αστυνομικό Σταθμό Μεσαγρού, υδροφόρες του Δήμου Αίγινας, ενώ υπήρξε και συνδρομή από ιδιώτη.

fotia-mesagros2.jpg

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 20 λεπτά αργότερα. Κάηκαν 25 στρέμματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το protothema.gr συνελήφθη 62χρονη γυναίκα, που προκάλεσε τη φωτιά κατά τη διάρκεια καύσης απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της οικίας της. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 7.129 ευρώ καθώς είναι υπότροπη για ανάλογο συμβάν πέρυσι.

Τέλος, σε σχετικό δημοσίευμα του ertnews.gr αναφέρεται ότι αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Όταν ο χειμώνας ανθίζει μέσα από τον φακό του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σύλλογος Φίλων εγκαινίασε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, την έκθεση φωτογραφίας του Ανέστη Κορνέζου και της Ειρήνης Κουνάδη, με τον άκρως ποιητικό τίτλο «2 ματιές στον ίδιο χειμώνα». 

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πλήθος Αιγινητών και επισκεπτών να κατακλύζουν την αίθουσα, για να τιμήσουν δύο δημιουργούς που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του νησιού με τον επαγγελματισμό, την ειλικρίνεια και την ιδιαίτερη ευαισθησία τους.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

«Εραστές του φακού και της Αίγινας»
Την εκδήλωση άνοιξε με έναν γλαφυρό χαιρετισμό, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Μπήτρος. Με λόγια γεμάτα θέρμη, χαρακτήρισε τους δύο φωτογράφους ως «εραστές του φακού και ακόμα μεγαλύτερους εραστές της Αίγινας», εξαίροντας το ήθος, την τιμιότητα και την έμφυτη ευγένειά τους να έχουν πάντα έναν καλό λόγο για όλους.

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα

«Αν σας βγάλει ο δρόμος προς το λιμάνι, με τον αέρα να σας παίρνει την ομπρέλα και τη δυνατή βροχή να πέφτει, και δείτε κάποιους να έχουν ανέβει πάνω σε δέστρες, σε παγκάκια ή ακόμα και σε δέντρα για να τραβήξουν πλάνο... μην ανησυχείτε, είναι ο Ανέστης και η Ειρήνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπήτρος, περιγράφοντας το πάθος των δύο δημιουργών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ιδέα για την έκθεση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που μας πέρασε, βλέποντας τις μοναδικές λήψεις που αναρτούσαν οι δύο καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το «ανύπαρκτο» λιμάνι της Αίγινας, όταν τα κύματα κυριολεκτικά το εξαφανίζουν, μια πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι κάθε χρόνο.

Δύο ματιές, μία Αίθουσα, ένας χειμώνας
Η αίθουσα του Μουσείου χωρίστηκε νοητά στα δύο, χωρίς όμως να υψώνει τείχη, αλλά ενώνοντας δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη

Η «Πράσινη Γραμμή» της Ειρήνης Κουνάδη
Η κ. Κουνάδη, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπήτρο, τον Δήμο Αίγινας και την κ. Ανθίπη Γελαδάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Παρουσιάζοντας το δικό της κομμάτι, εξήγησε ότι οι επισκέπτες θα δουν το «χρονικό μιας καταιγίδας».

Από τα απειλητικά σύννεφα στη Δύση που μοιάζουν με αετό, μέχρι τη λύτρωση του ουράνιου τόξου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε σε μια συγκλονιστική, ανθρώπινη λήψη της στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων: μια γυναίκα σκυμμένη σε ένα παγκάκι μέσα στη βαρυχειμωνιά. «Τι να σκεφτόταν άραγε εκείνη την ώρα;» αναρωτήθηκε η φωτογράφος.

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου

Η ματιά του Ανέστη Κορνέζου
Στο άλλο μισό της αίθουσας, ο φακός του Ανέστη Κορνέζου αιχμαλωτίζει τη δική του αλήθεια από το αιγινήτικο τοπίο. Άγρια θάλασσα, γυμνά δέντρα, έρημοι δρόμοι και το πλοίο «Απόλλων Ελλάς» να παλεύει με τα κύματα, συνθέτουν ένα σκηνικό που, παρά την αγριάδα του, ηρεμεί και γαληνεύει το βλέμμα μέσα από το μοναδικό φως του νησιού.

Οι δύο δημιουργοί, εμφανώς συγκινημένοι, μοιράστηκαν με τον κόσμο το αποτέλεσμα μιας σπάνιας δουλειάς που καταφέρνει να αποδείξει πως ο χειμώνας, με όλη του την ταλαιπωρία, κρύβει μέσα του τη δυνατότητα για τη ζωή να ανθίσει ξανά.

Πληροφορίες Έκθεσης

Πληροφορίες Έκθεσης
Διάρκεια: Από Παρασκευή 29 Μαΐου έως Κυριακή 7 Ιουνίου 2026.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00.

Τοποθεσία: Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Αν ο δρόμος σας βγάλει προς το λιμάνι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτή την έκθεση. Οι εικόνες της θα δροσίσουν τη σκέψη σας και θα γαληνέψουν το βλέμμα σας.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Με 29 υποψηφίους ξεκινούν αύριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026.

Αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου 2026, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστο Λίτο, ο οποίος είπε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 29 υποψήφιοι.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά στην Αίγινα.

Σαν «καρτ-ποστάλ καλοκαιριού» μοιάζουν πια οι μέρες που θα οδηγήσουν στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα. 

Το λιμάνι, ήρεμο σαν καθρέφτης, αντανακλά τα χρώματα ενός εντυπωσιακού δειλινού, με τον ουρανό να βάφεται σε αποχρώσεις του ροζ και του πορτοκαλί, διεκδικώντας το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο αττικό φως.

20260528_203528.webp

Οι βάρκες ακίνητες, τα νερά γαλήνια και η ατμόσφαιρα σχεδόν κινηματογραφική. Η εικόνα αυτή δεν είναι απλώς όμορφη – είναι ενδεικτική. Δείχνει ξεκάθαρα πως η Αίγινα έχει ήδη περάσει στη θερινή της φάση, πριν καν μπει επίσημα ο Ιούνιος. Οι καιρικές συνθήκες, ιδανικές, ενισχύουν αυτή την αίσθηση, φέρνοντας από νωρίς κόσμο στο νησί και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ιδιαίτερα ζωντανό τριήμερο.

 Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό.

Είναι η στιγμή της ημέρας που το νησί αλλάζει ρυθμό. Η ζέστη υποχωρεί, οι πρώτοι επισκέπτες κάνουν τη βόλτα τους στο λιμάνι και όσοι τόλμησαν ήδη τις πρώτες βουτιές, επιστρέφουν με εκείνη τη γνώριμη καλοκαιρινή χαλάρωση.

Featured
 
Η Φωτεινή Μπήτρου ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας, συνεχίζει να τροφοδοτεί με ενέργεια και θετική διάθεση τους κατοίκους της Αίγινας, αλλά και όσους αγαπούν την γυμναστική σ' όλο τον κόσμο. Αποφάσισε ότι η καραντίνα δεν θα πρέπει να στερήσει από τους φίλους της γυμναστικής την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Έτσι, προχώρησε στην δημιουργία online τμημάτων για Yoga και Pilates μέσω της πλατφόρμας του zoom και τους παρακινεί να παραμείνουν ενεργοί και σε αυτή την περίοδο για τη ψυχή και το σώμα τους. Λίγο πριν ξεκινήσει ένα ακόμη διαδικτυακό μάθημα μέσω zoom, βρήκε τον χρόνο να μιλήσει στο Aegina Portal.

Ποιες είναι αντιδράσεις του κόσμου στο κλείσιμο των γυμναστηρίων;
 
Ο κόσμος διψάει για άσκηση αλλά κατανοεί παράλληλα και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η απώλεια άσκησης δεν επηρεάζει μόνο την σωματική κατάσταση και το βάρος αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του κόσμου. Βλέπω κόσμο έξω να τρέχει και να γυμνάζεται αλλά λιγότερο από τη πρώτη καραντίνα γιατί τώρα βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα και πριν πλησιάζαμε στο καλοκαίρι. Ο κόσμος πρέπει να κρατά επαφή με το σώμα του καθημερινά γιατί το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.
 
Πως το έχετε αντιμετωπίσει οι ιδιοκτήτες;
 
Είναι πράγματι μια κατάσταση που όλοι οι επαγγελματίες απ’ όλους τους κλάδους αλλά και οι εργαζόμενοι που βιώνουν τις συνέπειες. Δεν μπαίνω στη λογική γιατί αυτός ο κλάδος είναι ανοιχτός και ο άλλος κλειστός.
Να θυμίσω ότι τα γυμναστήρια είναι κλειστά περισσότερο, σε αριθμό ημέρων απ’ όλους τους κλάδους. Προσωπικά εμμένω στις αρχές μου και δεν θα πάω να κάνω εν κρυπτό personal, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο διάδοσης και τον ασκούμενο και εμένα. Είναι συλλογική η προσπάθεια για να το περάσουμε αυτό. Τι κάναμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση. Το καλοκαίρι το γυμναστήριο μας, το Κούρος, έστησε για 4 ολόκληρους μήνες σε εξωτερικό χώρο αίθουσα όπου κάναμε όλα τα ομαδικά προγράμματα. Και τέλος ξεκίνησα σε καθημερινή βάση Online Μαθήματα Zoom Yoga και Pilates.
 
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην online γυμναστική;
 
H Αλήθεια είναι ότι στη πρώτη καραντίνα δεν έκανα καθημερινά διαδικτυακά μαθήματα αλλά μια φορά την εβδομάδα, ελευθέρα, μέσω facebook. Στη δεύτερη καραντίνα αποφάσισα ότι ήθελα καθημερινή επαφή με τους μαθητές μου και έστησα ένα ολόκληρο studio στο σπίτι μου.

 Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή με πάνω από 150 συμμετοχές την εβδομάδα με δύο μαθήματα την ημέρα πρωί απόγευμα εναλλάξ, ένα Yoga και ένα Pilates. Στα θετικά είναι ότι γυμναζόμαστε με ασφάλεια, συμμετέχουν τα μέλη του γυμναστηρίου, που δεν σταματήσαν ούτε μία μέρα, και μπαίνουν μαθητές από όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Σουηδία. Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν ήταν εξοικειωμένος με την τεχνολογία και φοβόταν να ανοίξει την κάμερα μέσα στο χώρο του. Τώρα όλοι νιώθουν άνετα. Ίσως βοηθάει ότι περισσότεροι εξ’ αποστάσεως είτε δουλεύουν είτε κάνουν τα μαθήματα των παιδιών τους μέσω zoom, webex , teams.

Νιώθω πολύ χαρούμενη με την επιλογή μου να είμαι στο zoom με τους μαθητές μου, γιατί πέραν της άσκησης είναι και ένας τρόπος να βρισκόμαστε. Έχω γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους και μαθητές.
Αποφάσισα λοιπόν ότι και με το που θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια τα μέλη να μπορούν να έρχονται και να παρακολουθούν το μάθημα με φυσική παρουσία ή εάν έχουν κάποιους φόβους, ενδοιασμούς ή είναι μακριά, την ίδια στιγμή να συνδέονται με κάμερα στο γυμναστήριο και να παρακολουθούν το μάθημα.
 
Μπορεί να βιώνουμε τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας όμως ένα από τα θετικά της είναι ότι η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς, ακόμα και στη γυμναστική.
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.