Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στα videos που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Διήμερη δράση για την πρόληψη της άνοιας στην Αίγινα με ενημερωτικές ομιλίες και τεστ μνήμης.
Πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 15 Μαΐου, οι ενημερωτικές ομιλίες στο πλαίσιο της διήμερης δράσης για την πρόληψη της άνοιας που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος» και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.
Η δράση, που συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου, περιλαμβάνει δωρεάν τεστ μνήμης για πολίτες άνω των 60 ετών, με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση γνωστικών διαταραχών και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την άνοια.
Οι χθεσινές ομιλίες φιλοξενήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας και απευθύνονταν τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και στο ευρύ κοινό. Ειδικοί επιστήμονες από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών παρουσίασαν σύγχρονα δεδομένα και πρακτικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση της νόσου.
Η νευρολόγος-ψυχίατρος Παρασκευή Σακκά ανέπτυξε την εικόνα της άνοιας στην Ελλάδα σήμερα, ενώ η νευρολόγος Φαίδρα Καλλίγερου αναφέρθηκε στις δυνατότητες πρόληψης και στους παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της γνωστικής υγείας.
Στη συνέχεια, οι ψυχολόγοι Αντωνία Σκανδαλή και Κωνσταντίνα Τσιφλικιώτη παρουσίασαν τις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με άνοια, ενώ η κοινωνική λειτουργός Ειρήνη Βαμβακάρη ανέλυσε τις διαθέσιμες δομές και υπηρεσίες για ασθενείς και φροντιστές.
Παράλληλα, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα τεστ μνήμης στο Νοσοκομείο Αιγίνης, με σημαντική συμμετοχή πολιτών.
Η δράση ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνέχιση των τεστ μνήμης από τις 10:00 έως τις 12:30, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους κατοίκους του νησιού να εξεταστούν δωρεάν.






















