Δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια στο λιμάνι της Αίγινας, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ, στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. 

IMG_20240501_115543_1.jpg
Δεμένα έμειναν τα πλοία, σήμερα 1η Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική - πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά άρχισε στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.
 


Στην Αίγινα δεν πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα πρωινά δρομολόγια, ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο δρομολόγια, ένα το μεσημέρι και ένα ακόμη το απόγευμα από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά, με το Αντιγόνη στις 13:30 και το Αχαιός στις 17:45.

"Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι Εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Ξεκινά αύριο 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος. Τι επισήμανε ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης.

20240430_1842130.jpg

Από την 1η Μαΐου ξεκινά και στην Αίγινα η αντιπυρική περίοδος για το 2024, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Από αύριο οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού δεν πρέπει να καίνε ξερά χόρτα και κλαδιά. Πρόκειται για μία βασική οδηγία για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών. 


Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την 1 Μάϊου, ξεκινά η καθημερινή έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, έχει ως κύριο στόχο να ενημερώσει τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, για τις περιοχές στις οποίες το επόμενο 24‐ωρο είναι μεγάλη η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών και σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο.

Για την έναρξη αυτής της σημαντικής περιόδου, μίλησε στο Aegina Portal ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης,  που επισήμανε ότι τους τελευταίους δύο μήνες επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια να έχει προκληθεί μεγάλη ξηρασία. 

"Έχουμε σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να έχουμε από τώρα την προσοχή μας, γιατί έχουν εκδηλωθεί πάρα πολλές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα", είπε και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί το έθιμο της καύσης του Ιούδα, καθώς αυτό βρίσκεται εντός της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, τόνισε ότι απαγορεύεται η χρήση βεγγαλικών.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, καθώς στην περιοχή ευθύνης του είναι και το Αγκίστρι, αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως η απόρριψη απορριμμάτων στα δάση κτλ. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας:

  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
  • Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης.
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών –πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
  • Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
  • Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
  • Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου. 

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:

  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
    - την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
    - το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
    - την ένταση του ανέμου στην περιοχή και το είδος της βλάστησης που καίγεται
    - Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών
    - Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων

    - Τηλέφωνα Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας: 22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών).

240501.jpg

Στον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, θα διακρίνονται οι κατηγορίες κινδύνου, χαμηλή, μέση, υψηλή και πολύ υψηλή, βαθμολογούμενες αντίστοιχα με αριθμούς από το 1 έως το 4. Η κατηγορία με αριθμό 5, κατά κανόνα, εμφανίζεται σπάνια στο χάρτη. Η κατηγορία αυτή αντιστοιχεί με κατάσταση Συναγερμού.

Οι κατηγορίες κινδύνου αναλύονται ως εξής:

Κατηγορία Κινδύνου 1 (Χαμηλή). Ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Η πιθανότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή. Εάν εκδηλωθεί πυρκαγιά, οι συνθήκες (κατάσταση καύσιμης ύλης, μετεωρολογικές συνθήκες) δεν θα ευνοήσουν τη γρήγορη εξέλιξή της.

Κατηγορία Κινδύνου 2 (Μέση). Ο κίνδυνος είναι συνήθης για τη θερινή περίοδο. Πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, αναμένεται να είναι μέσης δυσκολίας στην αντιμετώπισή τους.

Κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή). Ο κίνδυνος είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).

Κατηγορία Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή). Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Κατηγορία Κινδύνου 5 (Κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ). Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος. Όλες οι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, μπορεί να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά αμέσως μετά την εκδήλωσή τους. Η δυσκολία ελέγχου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη μέχρι να μεταβληθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσονται οι πυρκαγιές.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας, από την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, έως την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου.

ktel-aeginas-00.jpg

Την κατάσταση των δρομολογίων, που θα εκτελεστούν από την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, έως την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, δημοσίευσε σήμερα το ΚΤΕΛ Αίγινας. Τα δρομολόγια μπορείτε να τα δείτε εδώ

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 30ης Απριλίου 2024.

20240430_132138-00.jpg

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Γ.Α.Ν.Σ. Ίρις 3-2 σετ. Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_9278.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Άλλο ένα συναρπαστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του βόλεϊ, την Κυριακή το μεσημέρι. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Σαρωνικός και Γ.Α.Ν.Σ.  Ίρις σε ένα πραγματικό ντέρμπι, κατάφεραν να καθηλώσουν τους φιλάθλους τους, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι έφυγαν από το γήπεδο, απόλυτα γεμάτοι. Μπορεί η αναμέτρηση αγωνιστικά να μη διεκδικεί ‘δάφνες ποιότητας’, όμως τα κορίτσια και των δυο ομάδων, έδειξαν πάθος και θέληση για τη νίκη, η οποία κρίθηκε στο tie break.

IMG_9277.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα μετά από τέτοια παιχνίδια και μάλιστα υποδομών, ίσως να περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς αποτελούν ξεκάθαρα διαφήμιση για το άθλημα της πετοσφαίρισης. Ο Σαρωνικός πάντως κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα κατάταξης, καταθέτοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, επικρατώντας με 3-2 σετ της Ίριδας.

Η νησιωτική ομάδα, είχε να αντιμετωπίσει πέραν του πολύ δυνατού αντιπάλου, και την μέτρια εικόνα της στον αγώνα. Τα κορίτσια της κόουτς Βασίλεβα, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, παρόλα αυτά κατάφεραν να με αντεπίθεση διαρκείας να πάρουν την νίκη, κόντρα σε μια δυνατή και άκρως ποιοτική ομάδα, και μάλιστα με απίστευτη ανατροπή.

IMG_9281.jpg

Η ομάδα της Ίριδας προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, με τον Σαρωνικό να αντιστέκεται και αφού πρώτα έστειλε το παιχνίδι στο tie break, στην συνέχεια έκανε το 3-2, μέσα σε πραγματική αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό ΕΠΑΛ.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, την Κυριακή το μεσημέρι συναντήθηκαν Σαρωνικός και Ίρις για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 27 Απριλίου) διεξήχθη η 3η αγωνιστική, με την ομάδα της Αίγινας να έχει ρεπό. Η ομάδα της Ίριδας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, και εκμεταλλευόμενη κυρίως την νωθρή εικόνα των νησιωτών, σε συνδυασμό με την εμφανή αγωνιστική της ποιότητα, κατάφερε να προηγηθεί με 0-1 (19-25).

IMG_9299.JPG

Στο 2ο σετ οι μπλε της Αίγινας αντέδρασαν, και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Η βελτιωμένη υποδοχή των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων, έφεραν το 25-22 για τον Σαρωνικό και το 1-1. Χαρακτηριστικό της μέτριας εικόνας των νεαρών βολεϊμπολιστριών του νησιού, τα λόγια της κόουτς στην ανάπαυλα.

"Ισοφαρίσαμε χωρίς να παίζουμε βόλεϊ. Μπείτε μέσα και δείξτε στο τάραφλεξ την καλή εικόνα που είχατε κατά την διάρκεια της εβδομάδας στις προπονήσεις: Οι οδηγίες της έμπειρης κόουτς έδειξαν να πιάνουν τόπο με την νησιωτική ομάδα να δείχνει σημάδια βελτίωσης στο 3ο σετ, όμως η αγωνιστική ποιότητα των κοκκινόμαυρων έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα καίρια σημεία του σετ, και έτσι έγινε το 22-25 και το 1-2 για την Ίριδα.

IMG_9314.jpg

Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη του 3ου σετ έφερε μερική απογοήτευση στα κορίτσια της Αίγινας, με την Σβέτλα Βασίλεβα να προσπαθεί με τις οδηγίες της να ανεβάσει το ηθικό τους. "Είστε καλές αθλήτριες, αλλά σήμερα δεν έχετε δείξει τίποτα από αυτά που ξέρετε. Μπείτε μέσα, πιέστε το σέρβις και θα δείτε ότι η κατάσταση θα αλλάξει". Οι οδηγίες της κόουτς λειτούργησαν αποτελεσματικά για τις βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού, οι οποίες κυριάρχησαν πλήρως του αντιπάλου στο 4ο σετ, το οποίο κέρδισαν άνετα με 25-18, στέλνοντας παράλληλα την αναμέτρηση σε 5ο σετ.

Και φτάνουμε στο tie break, εκεί όπου ο Σαρωνικός ολοκλήρωσε με εμφαντικό τρόπο τη μεγάλη ανατροπή. Το 5ο σετ ξεκίνησε εντυπωσιακά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς προηγήθηκε με 3-0 δείχνοντας ότι αυτή θα ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης. Τα κορίτσια όμως του Σαρωνικού έδειξαν να έχουν αντίθετη άποψη, καθώς αφού πρώτα άφησαν στην άκρη τη μέχρι στιγμής μέτρια εικόνα τους, με αντεπίθεση διαρκείας έγιναν το 'αφεντικό' του 5ου σετ.

Οι γηπεδούχες πλήρως συγκεντρωμένες και αποτελεσματικές σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκαν με 5-3, ενώ η υποχρεωτική αλλαγή τερέν (όταν μια ομάδα φτάσει πρώτη στους 8 πόντους), τους βρήκε στο 8-5. Η Ίριδα προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να καταφέρει και πολλά αφού το μομέντουμ έδειχνε ξεκάθαρα Σαρωνικό. Η νησιώτικη ομάδα με αστείρευτο πάθος και μέσα σε πραγματική αποθέωση έφτασε τελικά στο 3-2, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να σταματάει στο 15-9. Μετά από δυνατό σέρβις της Λούβαρη, οι φιλοξενούμενες αστόχησαν στην επίθεση, και όπως είναι λογικό σειρά πήραν οι πανηγυρισμοί σύσσωμης της αποστολής του Σαρωνικού.

Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού πανηγύρισαν 'έξαλλα' την μεγάλη νίκη η οποία ήρθε με ανατροπή, κόντρα σε μια δυνατή και αρκετά ποιοτική ομάδα. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, με τον Σαρωνικό να επικρατεί του Γ.Α.Ν.Σ. Ίρις με 3-2 σετ. Στα αξιοσημείωτα τέλος του παιχνιδιού, η ωραία και θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν τόσο μέσα στο ΕΠΑΛ, όσο και έξω από αυτό.

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης.

Την επόμενη αγωνιστική (12/5) ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Σείριο Ασπροπύργου εκτός έδρας.

Τα σετ 19-25, 25-22, 22-25, 25-18, 15-9. Α.Ο.Α.

Σαρωνικός (Βασίλεβα): Κοτρώτσιου, Κλώνου, Λούβαρη, Λιότσου (λ), Γιάνι, Δεδεγκίκα, Αλευροπούλου, Στρατηγού (λ), Κλαρκ, Μπόγρη, Βρατσίστα, Σακελλίου, Κοντράρου, Γκαρή.

Η ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Δευτέρας στην Μητρόπολη της Αίγινας.

1714414892307.jpg

Με κατάνυξη παρακολούθησαν οι πιστοί στις εκκλησίες της Αίγινας, την ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Δευτέρας. Οι ακολουθίες της Μεγάλης Δευτέρας, της Μεγάλης Τρίτης και της Μεγάλης Τετάρτης λέγονται "Ακολουθίες του Νυμφίου". 


Τα Άγια Πάθη του Κυρίου παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο, μέσα από την μέσα από την υμνολογία της Εκκλησίας. Οι κατανυκτικές αυτές ακολουθίες, είναι ο όρθρος, δηλαδή η πρωινή ακολουθία της επόμενης ημέρας. 

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ του Παγκάλου (γιου του Ιακώβ), που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε με έναν Του λόγο. 

Η υμνολογία της Μεγάλης Δευτέρας μάς προτρέπει σε αγώνες για την απόκτηση αρετών

Ποιες περιοχές της Αίγινας βρίσκονται στον χάρτη υψηλής επικινδυνότητας κατά την αντιπυρική περίοδο. Οι απαγορεύσεις που θα ισχύσουν.

antipiriki-periodos-00.jpg
Δημοσιεύθηκε σήμερα από την Αντιπεριφέρεια Νήσων, η απόφαση της εφαρμογής του Μέτρου Προληπτικής Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ζώνης ευθύνης μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Την εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση (όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α’289)) της Π.Ε. Νήσων κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2024, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού) στις οδούς-περιοχές όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις [Ν.4926/2022 άρθρο 130 (ΦΕΚ82/Α/20-4-2022)].

 Δήμος Αίγινας:

  • Όλο το ΒΑ τμήμα του νησιού από Κουρέντι - Μύλοι - Τσιδράρι με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Αγίων με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Αφαίας με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Αγ. Μαρίνας, δασικοί δρόμοι Λαφρί - Μεσαγρός - Κάβος με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Κύλινδρα με δείκτη 3-4-5.
  • Από Λαζαρήδες προς Αγ. Μαρίνα, Γιαννάκηδες με δείκτη 3-4-5.
  • Από Γιαννάκηδες προς Άγιο Παντελεήμονα και Άλωνες με δείκτη 3-4-5.
  • Από Σουβάλα προς Αγ. Μαρίνα με δείκτη 3-4-5 και μόνο στους δασικούς δρόμους.
  • Από Ανιτσαίο προς Πόρτες και Αγ. Μαρίνα με δείκτη 3-4-5.
  • Από Αγίους προς Μεσαγρό με δείκτη 3-4-5 και μόνο στους δασικούς δρόμους.
  • Οι δασικοί δρόμοι Μεσαγρού – Αγίας Μαρίνας (περιοχή Αγ. Νικολάου) με δείκτη 3-4-5.
  • Η Παλαιά Χώρα με δείκτη 4-5.
  • Δασικός δρόμος Όρους μέχρι το τυφλό Κάτω Βόδι με δείκτη 3-4-5.
  • Ο τυφλός δασόδρομος Αγ. Νικολάου με δείκτη 3-4-5.
  • Περιοχή Αρχαίου Ελαιώνα (από Αιγινήτισσα και Β΄ Μαραθώνα) με δείκτη 4,5.
  • Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσελεόντισσας, σημεία τα οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες προσκυνητές με δείκτη 3-4-5. Για την Ιερά Μονή της Χρυσελεόντισσας δύναται η ελεύθερη διέλευση οχημάτων και πεζών κατά τις ημερομηνίες 14-15/8 κατά τις οποίες
  • εορτάζει η Ιερά Μονή, κατόπιν θετικής εισήγησης της Διοίκησης Π.Υ. Πειραιά για τις συγκεκριμένες ημέρες.
  • Στο νησί Μονή, προτείνεται η απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου και η παραμονή σε αυτό με δείκτη 3-4-5.

Loading...

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Loading...

Δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια στο λιμάνι της Αίγινας, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ, στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. 

IMG_20240501_115543_1.jpg
Δεμένα έμειναν τα πλοία, σήμερα 1η Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική - πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά άρχισε στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.
 


Στην Αίγινα δεν πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα πρωινά δρομολόγια, ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο δρομολόγια, ένα το μεσημέρι και ένα ακόμη το απόγευμα από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά, με το Αντιγόνη στις 13:30 και το Αχαιός στις 17:45.

"Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι Εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Ξεκινά αύριο 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος. Τι επισήμανε ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης.

20240430_1842130.jpg

Από την 1η Μαΐου ξεκινά και στην Αίγινα η αντιπυρική περίοδος για το 2024, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Από αύριο οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού δεν πρέπει να καίνε ξερά χόρτα και κλαδιά. Πρόκειται για μία βασική οδηγία για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών. 


Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την 1 Μάϊου, ξεκινά η καθημερινή έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, έχει ως κύριο στόχο να ενημερώσει τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, για τις περιοχές στις οποίες το επόμενο 24‐ωρο είναι μεγάλη η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών και σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο.

Για την έναρξη αυτής της σημαντικής περιόδου, μίλησε στο Aegina Portal ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης,  που επισήμανε ότι τους τελευταίους δύο μήνες επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια να έχει προκληθεί μεγάλη ξηρασία. 

"Έχουμε σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να έχουμε από τώρα την προσοχή μας, γιατί έχουν εκδηλωθεί πάρα πολλές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα", είπε και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί το έθιμο της καύσης του Ιούδα, καθώς αυτό βρίσκεται εντός της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, τόνισε ότι απαγορεύεται η χρήση βεγγαλικών.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, καθώς στην περιοχή ευθύνης του είναι και το Αγκίστρι, αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως η απόρριψη απορριμμάτων στα δάση κτλ. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας:

  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
  • Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης.
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών –πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
  • Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
  • Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
  • Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου. 

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:

  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
    - την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
    - το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
    - την ένταση του ανέμου στην περιοχή και το είδος της βλάστησης που καίγεται
    - Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών
    - Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων

    - Τηλέφωνα Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας: 22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών).

240501.jpg

Στον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, θα διακρίνονται οι κατηγορίες κινδύνου, χαμηλή, μέση, υψηλή και πολύ υψηλή, βαθμολογούμενες αντίστοιχα με αριθμούς από το 1 έως το 4. Η κατηγορία με αριθμό 5, κατά κανόνα, εμφανίζεται σπάνια στο χάρτη. Η κατηγορία αυτή αντιστοιχεί με κατάσταση Συναγερμού.

Οι κατηγορίες κινδύνου αναλύονται ως εξής:

Κατηγορία Κινδύνου 1 (Χαμηλή). Ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Η πιθανότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή. Εάν εκδηλωθεί πυρκαγιά, οι συνθήκες (κατάσταση καύσιμης ύλης, μετεωρολογικές συνθήκες) δεν θα ευνοήσουν τη γρήγορη εξέλιξή της.

Κατηγορία Κινδύνου 2 (Μέση). Ο κίνδυνος είναι συνήθης για τη θερινή περίοδο. Πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, αναμένεται να είναι μέσης δυσκολίας στην αντιμετώπισή τους.

Κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή). Ο κίνδυνος είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).

Κατηγορία Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή). Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Κατηγορία Κινδύνου 5 (Κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ). Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος. Όλες οι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, μπορεί να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά αμέσως μετά την εκδήλωσή τους. Η δυσκολία ελέγχου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη μέχρι να μεταβληθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσονται οι πυρκαγιές.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αίγινας, από την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, έως την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου.

ktel-aeginas-00.jpg

Την κατάσταση των δρομολογίων, που θα εκτελεστούν από την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, έως την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, δημοσίευσε σήμερα το ΚΤΕΛ Αίγινας. Τα δρομολόγια μπορείτε να τα δείτε εδώ

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 30ης Απριλίου 2024.

20240430_132138-00.jpg

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Γ.Α.Ν.Σ. Ίρις 3-2 σετ. Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_9278.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Άλλο ένα συναρπαστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του βόλεϊ, την Κυριακή το μεσημέρι. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Σαρωνικός και Γ.Α.Ν.Σ.  Ίρις σε ένα πραγματικό ντέρμπι, κατάφεραν να καθηλώσουν τους φιλάθλους τους, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι έφυγαν από το γήπεδο, απόλυτα γεμάτοι. Μπορεί η αναμέτρηση αγωνιστικά να μη διεκδικεί ‘δάφνες ποιότητας’, όμως τα κορίτσια και των δυο ομάδων, έδειξαν πάθος και θέληση για τη νίκη, η οποία κρίθηκε στο tie break.

IMG_9277.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα μετά από τέτοια παιχνίδια και μάλιστα υποδομών, ίσως να περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς αποτελούν ξεκάθαρα διαφήμιση για το άθλημα της πετοσφαίρισης. Ο Σαρωνικός πάντως κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα κατάταξης, καταθέτοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, επικρατώντας με 3-2 σετ της Ίριδας.

Η νησιωτική ομάδα, είχε να αντιμετωπίσει πέραν του πολύ δυνατού αντιπάλου, και την μέτρια εικόνα της στον αγώνα. Τα κορίτσια της κόουτς Βασίλεβα, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, παρόλα αυτά κατάφεραν να με αντεπίθεση διαρκείας να πάρουν την νίκη, κόντρα σε μια δυνατή και άκρως ποιοτική ομάδα, και μάλιστα με απίστευτη ανατροπή.

IMG_9281.jpg

Η ομάδα της Ίριδας προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, με τον Σαρωνικό να αντιστέκεται και αφού πρώτα έστειλε το παιχνίδι στο tie break, στην συνέχεια έκανε το 3-2, μέσα σε πραγματική αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό ΕΠΑΛ.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, την Κυριακή το μεσημέρι συναντήθηκαν Σαρωνικός και Ίρις για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 27 Απριλίου) διεξήχθη η 3η αγωνιστική, με την ομάδα της Αίγινας να έχει ρεπό. Η ομάδα της Ίριδας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, και εκμεταλλευόμενη κυρίως την νωθρή εικόνα των νησιωτών, σε συνδυασμό με την εμφανή αγωνιστική της ποιότητα, κατάφερε να προηγηθεί με 0-1 (19-25).

IMG_9299.JPG

Στο 2ο σετ οι μπλε της Αίγινας αντέδρασαν, και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Η βελτιωμένη υποδοχή των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων, έφεραν το 25-22 για τον Σαρωνικό και το 1-1. Χαρακτηριστικό της μέτριας εικόνας των νεαρών βολεϊμπολιστριών του νησιού, τα λόγια της κόουτς στην ανάπαυλα.

"Ισοφαρίσαμε χωρίς να παίζουμε βόλεϊ. Μπείτε μέσα και δείξτε στο τάραφλεξ την καλή εικόνα που είχατε κατά την διάρκεια της εβδομάδας στις προπονήσεις: Οι οδηγίες της έμπειρης κόουτς έδειξαν να πιάνουν τόπο με την νησιωτική ομάδα να δείχνει σημάδια βελτίωσης στο 3ο σετ, όμως η αγωνιστική ποιότητα των κοκκινόμαυρων έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα καίρια σημεία του σετ, και έτσι έγινε το 22-25 και το 1-2 για την Ίριδα.

IMG_9314.jpg

Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη του 3ου σετ έφερε μερική απογοήτευση στα κορίτσια της Αίγινας, με την Σβέτλα Βασίλεβα να προσπαθεί με τις οδηγίες της να ανεβάσει το ηθικό τους. "Είστε καλές αθλήτριες, αλλά σήμερα δεν έχετε δείξει τίποτα από αυτά που ξέρετε. Μπείτε μέσα, πιέστε το σέρβις και θα δείτε ότι η κατάσταση θα αλλάξει". Οι οδηγίες της κόουτς λειτούργησαν αποτελεσματικά για τις βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού, οι οποίες κυριάρχησαν πλήρως του αντιπάλου στο 4ο σετ, το οποίο κέρδισαν άνετα με 25-18, στέλνοντας παράλληλα την αναμέτρηση σε 5ο σετ.

Και φτάνουμε στο tie break, εκεί όπου ο Σαρωνικός ολοκλήρωσε με εμφαντικό τρόπο τη μεγάλη ανατροπή. Το 5ο σετ ξεκίνησε εντυπωσιακά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς προηγήθηκε με 3-0 δείχνοντας ότι αυτή θα ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης. Τα κορίτσια όμως του Σαρωνικού έδειξαν να έχουν αντίθετη άποψη, καθώς αφού πρώτα άφησαν στην άκρη τη μέχρι στιγμής μέτρια εικόνα τους, με αντεπίθεση διαρκείας έγιναν το 'αφεντικό' του 5ου σετ.

Οι γηπεδούχες πλήρως συγκεντρωμένες και αποτελεσματικές σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκαν με 5-3, ενώ η υποχρεωτική αλλαγή τερέν (όταν μια ομάδα φτάσει πρώτη στους 8 πόντους), τους βρήκε στο 8-5. Η Ίριδα προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να καταφέρει και πολλά αφού το μομέντουμ έδειχνε ξεκάθαρα Σαρωνικό. Η νησιώτικη ομάδα με αστείρευτο πάθος και μέσα σε πραγματική αποθέωση έφτασε τελικά στο 3-2, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να σταματάει στο 15-9. Μετά από δυνατό σέρβις της Λούβαρη, οι φιλοξενούμενες αστόχησαν στην επίθεση, και όπως είναι λογικό σειρά πήραν οι πανηγυρισμοί σύσσωμης της αποστολής του Σαρωνικού.

Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού πανηγύρισαν 'έξαλλα' την μεγάλη νίκη η οποία ήρθε με ανατροπή, κόντρα σε μια δυνατή και αρκετά ποιοτική ομάδα. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, με τον Σαρωνικό να επικρατεί του Γ.Α.Ν.Σ. Ίρις με 3-2 σετ. Στα αξιοσημείωτα τέλος του παιχνιδιού, η ωραία και θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν τόσο μέσα στο ΕΠΑΛ, όσο και έξω από αυτό.

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης.

Την επόμενη αγωνιστική (12/5) ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Σείριο Ασπροπύργου εκτός έδρας.

Τα σετ 19-25, 25-22, 22-25, 25-18, 15-9. Α.Ο.Α.

Σαρωνικός (Βασίλεβα): Κοτρώτσιου, Κλώνου, Λούβαρη, Λιότσου (λ), Γιάνι, Δεδεγκίκα, Αλευροπούλου, Στρατηγού (λ), Κλαρκ, Μπόγρη, Βρατσίστα, Σακελλίου, Κοντράρου, Γκαρή.

Η ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Δευτέρας στην Μητρόπολη της Αίγινας.

1714414892307.jpg

Με κατάνυξη παρακολούθησαν οι πιστοί στις εκκλησίες της Αίγινας, την ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Δευτέρας. Οι ακολουθίες της Μεγάλης Δευτέρας, της Μεγάλης Τρίτης και της Μεγάλης Τετάρτης λέγονται "Ακολουθίες του Νυμφίου". 


Τα Άγια Πάθη του Κυρίου παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο, μέσα από την μέσα από την υμνολογία της Εκκλησίας. Οι κατανυκτικές αυτές ακολουθίες, είναι ο όρθρος, δηλαδή η πρωινή ακολουθία της επόμενης ημέρας. 

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ του Παγκάλου (γιου του Ιακώβ), που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε με έναν Του λόγο. 

Η υμνολογία της Μεγάλης Δευτέρας μάς προτρέπει σε αγώνες για την απόκτηση αρετών

Ποιες περιοχές της Αίγινας βρίσκονται στον χάρτη υψηλής επικινδυνότητας κατά την αντιπυρική περίοδο. Οι απαγορεύσεις που θα ισχύσουν.

antipiriki-periodos-00.jpg
Δημοσιεύθηκε σήμερα από την Αντιπεριφέρεια Νήσων, η απόφαση της εφαρμογής του Μέτρου Προληπτικής Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ζώνης ευθύνης μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Την εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση (όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α’289)) της Π.Ε. Νήσων κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2024, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού) στις οδούς-περιοχές όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις [Ν.4926/2022 άρθρο 130 (ΦΕΚ82/Α/20-4-2022)].

 Δήμος Αίγινας:

  • Όλο το ΒΑ τμήμα του νησιού από Κουρέντι - Μύλοι - Τσιδράρι με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Αγίων με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Αφαίας με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Αγ. Μαρίνας, δασικοί δρόμοι Λαφρί - Μεσαγρός - Κάβος με δείκτη 3-4-5.
  • Δάσος περιοχής Κύλινδρα με δείκτη 3-4-5.
  • Από Λαζαρήδες προς Αγ. Μαρίνα, Γιαννάκηδες με δείκτη 3-4-5.
  • Από Γιαννάκηδες προς Άγιο Παντελεήμονα και Άλωνες με δείκτη 3-4-5.
  • Από Σουβάλα προς Αγ. Μαρίνα με δείκτη 3-4-5 και μόνο στους δασικούς δρόμους.
  • Από Ανιτσαίο προς Πόρτες και Αγ. Μαρίνα με δείκτη 3-4-5.
  • Από Αγίους προς Μεσαγρό με δείκτη 3-4-5 και μόνο στους δασικούς δρόμους.
  • Οι δασικοί δρόμοι Μεσαγρού – Αγίας Μαρίνας (περιοχή Αγ. Νικολάου) με δείκτη 3-4-5.
  • Η Παλαιά Χώρα με δείκτη 4-5.
  • Δασικός δρόμος Όρους μέχρι το τυφλό Κάτω Βόδι με δείκτη 3-4-5.
  • Ο τυφλός δασόδρομος Αγ. Νικολάου με δείκτη 3-4-5.
  • Περιοχή Αρχαίου Ελαιώνα (από Αιγινήτισσα και Β΄ Μαραθώνα) με δείκτη 4,5.
  • Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσελεόντισσας, σημεία τα οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες προσκυνητές με δείκτη 3-4-5. Για την Ιερά Μονή της Χρυσελεόντισσας δύναται η ελεύθερη διέλευση οχημάτων και πεζών κατά τις ημερομηνίες 14-15/8 κατά τις οποίες
  • εορτάζει η Ιερά Μονή, κατόπιν θετικής εισήγησης της Διοίκησης Π.Υ. Πειραιά για τις συγκεκριμένες ημέρες.
  • Στο νησί Μονή, προτείνεται η απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου και η παραμονή σε αυτό με δείκτη 3-4-5.

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png