Ξεκινούν τα έργα ανακαίνισης - αναδιαρρύθμισης του κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων "Ο Άγιος Νεκτάριος". Το time line του έργου.

dsc_0040-leouseio-idrima.jpg

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει ότι ξεκινούν τα έργα ανακαίνισης - αναδιαρρύθμισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Νεκτάριος» της Ι.Μ Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, με χρηματοδότηση της Π.Α, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.

Με την ευκαιρία το Aegina Pοrtal παρουσιάζει να σύντομο timeline του έργου, βασισμένο στις δημοσιεύσεις που έχει κάνει, θέλοντας να δείξει τις διαδικασίες και το χρόνο που απαιτεί συχνά ένα δημόσιο έργο. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Πιο συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης στην Αίγινα, σε Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων « ο Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την ανάδοχο εταιρεία.

Ειδικότερα προβλέπεται η ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση μη χρησιμοποιούμενου κτηρίου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και βρίσκεται εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Αγ. Παρασκευής και εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Κάμπος – Μύλοι Αιγίνης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.047.080,00 € και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στις εργασίες προβλέπεται η δημιουργία μονόκλινων και δίκλινων δωματίων, καθιστικών χώρων, τραπεζαρίας, κουζίνα, χώρους προσωπικού και υγιεινής, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σεβασμό προς τους δύο ευρισκόμενους Ιερούς Ναούς.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αίγινας, καθώς στο νησί δεν υπάρχει άλλο κτίριο, ιδιωτικό ή δημόσιο, που να λειτουργεί ως Μ.Φ.Η. και να μπορεί να εξυπηρετεί ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

"Προτεραιότητά μας η προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας. Ξεκινά ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετήσει ηλικιωμένους κατοίκους της Αίγινας αλλά και άλλων νησιών της Περιφέρειας μας, φιλοξενώντας τους σ΄ένα περιβάλλον σύγχρονο και λειτουργικό.
Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε κοινωνικές δομές προς αυτή την κατεύθυνση, εστιάζοντας κυρίως σε περιοχές της Αττικής μας που έχουν ελλείψεις και χρήζουν υποστήριξης. Η ισότιμη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους της Αττικής είναι καθήκον και υποχρέωση μας".

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε τα εξής:

"Ένα έργο που αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παίρνει σάρκα και οστά. Μια υπερσύγχρονη μονάδα φροντίδας σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται στην Αίγινα, στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα και θα καλύπτει και τα γύρω νησιά. Συνεχίζουμε".

Με την ευκαιρία το Aegina Pοrtal παρουσιάζει να σύντομο timeline του έργου, βασισμένο στις δημοσιεύσεις που έχει κάνει, θέλοντας να δείξει τις διαδικασίες και το χρόνο που απαιτεί συχνά ένα δημόσιο έργο. Είναι πιθανόν να υπάρχουν δημοσιεύσεις που δεν εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα.

Δεκέμβριος 2013 Έγκριση σκοπιμότητας προτάσεως για την αναδιαμόρφωση του Λεουσείου σε Μ.Φ.Η.

Μάρτιος 2018 - Έγκριση σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας

Δεκέμβριος 2018 - Η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αίγινα.

Φεβρουάριος 2019 Συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης για την υλοποίηση του έργου μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στο Λεούσειο.

Φεβρουάριος 2020 Εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης και η δημοπράτηση, της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Λεουσίου Στέγης.

Σεπτέμβριος 2020 - Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο του Λεουσείου.

Νοέμβριος 2020  - Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο "Ανακαίνιση - αναδιαρρύθμιση του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων "Ο Άγιος Νεκτάριος".

Μάιος 2020 - Δημοσιεύθηκε η περίληψη της διακήρυξης για το έργο του Λεουσείου.

Ιούνιος 2020 - Μετατίθεται η ημερομηνία της αποσφράγισης των προσφορών για το έργο του Λεουσείου, λόγω εργασιών στο ΕΣΗΔΗΣ.